'Εκθεση Φωτογραφίας του Καμίλο Νόλλα για τα καπνομάγαζα



Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνουν έκθεση του φωτογράφου Καμίλο Νόλλα με θέμα «Καπνομάγαζα: Αινίγματα, Τάξη και Κενότητα» στην αίθουσα Νεώριον Τέχνης στο Αγρίνιο. Η έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει ο Θανάσης Μουτσόπουλος, θα διαρκέσει από 1η έως τις 16 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι ο φωτογράφος Καμίλο Νόλλα είχε προσκληθεί τον Σεπτέμβριο του 2003 από το Δήμο Αγρινίου να φωτογραφίσει τις καπναποθήκες που βρίσκονται στην πόλη με σκοπό να απαθανατίσει τις -εγκαταλελειμμένες πια- καπναποθήκες, πριν χαθούν οριστικά από το πέρασμα του χρόνου, επιθυμώντας να διατηρηθεί ένα κομμάτι της βιομηχανικής ιστορίας της Ελλάδας. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 2 Φεβρουαρίου.


Ο Καμίλο Νόλλα γεννήθηκε στο Παρίσι το 1968. Σπούδασε φωτογραφία στη Λιέγη, στη Λυών και στην Αθήνα. Από το 1992 εργάζεται ως ανεξάρτητος φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας. Έχει συνεργασθεί με έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, εκδοτικούς οίκους, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Ως δάσκαλος φωτογραφίας εργάζεται στη Λαϊκή Επιμόρφωση του Δήμου Αθηναίων και στο κοινό πρόγραμμα city streets, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το νέο υπεραστικό ΚΤΕΛ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Ύστερα από πολλές περιπέτειες και μεταστεγάσεις, το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, το μεγαλύτερο ΚΤΕΛ της Ελλάδος μέχρι το τέλος του 2009 θα έχει τη δική του στέγη.

Η τοποθεσία, όπου θα κτισθεί το κτίριο, έχει οριστεί στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αγρινίου-Αντιρρίου, στην είσοδο, δηλαδή, της πόλης. Η φιλοσοφία του νέου σταθμού είναι η λειτουργία ενός πολυχρηστικού χώρου. Με λίγα λόγια, δεν πρόκειται απλά για ένα επιβατικό σταθμό, αλλά οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πολλά επίπεδα.

Οι επιβάτες θα μπορούν να περιμένουν μέχρι να αναχωρήσει το δρομολόγιό τους σε μία κλειστή αίθουσα, ενώ θα λειτουργεί καφετέρια και εστιατόριο. Ακόμη προβλέπεται η δημιουργία ειδικής αφετηρίας για τα αστικά λεωφορεία και τα ταξί, ώστε να μην παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Σε αυτό θα συμβάλει βέβαια και το άνετο πάρκινγκ, όπου οι υπάλληλοι και οι πολίτες θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους.
Και στο νέο σταθμό θα λειτουργεί τραπεζικό κατάστημα, για τις τραπεζικές συναλλαγές του επιβατικού κοινού.
θα λειτουργεί και τουριστικό γραφείο γενικού τουρισμού, αλλά κυρίως ένα πρότυπο συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 500 ατόμων, που σίγουρα θα εξυπηρετήσει της ανάγκες της πόλης γενικότερα, αφού πάντα χρειάζεται ένας τέτοιος χώρος στο Αγρίνιο.

Η συνολική επένδυση της ΚΤΕΛ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ανέρχεται στα 5.000. 000 ευρώ περίπου, ενώ το οικόπεδο στοίχισε στην εταιρία 3.000.000 ευρώ. Οι σχεδιαστές αυτού του επιβλητικού πραγματικά κτιρίου είναι δύο νέα παιδιά από τον τόπο μας, ο κ. Μπλέτσας, ο οποίος έκανε την αρχιτεκτονική μελέτη και την μελέτη στατικών, και ο κ. Πανάγος, ο οποίος έκανε την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη.

Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ σύντομα με την ολοκλήρωση της οικοδομικής άδειας με χρονοδιάγραμμα κατασκευής και παράδοσης του έργου ως το τέλος του 2009.

Χάρτης του Νομού & Αεροφωτογραφίες

Νομίζω οτι είναι η ώρα να παραθέσω ένα χάρτη του Ν.Αιτωλοακαρνανίας για να δουν και αυτοί που δεν ξέρουν, που βρίσκεται το Αγρίνιο.









"όταν κοιτάς από ψηλά

μοιάζει η γη με ζωγραφιά..... "


να λοιπόν και η πόλη μου από ψηλά, μέσα απ' τα σύννεφα





για να δείτε πιο καλά την πόλη από ψηλά κάντε ένα κλικ πιο κάτω