ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Η Παπαστράτειος δημοτική βιβλιοθήκη του Αγρινίου συνεχίζει εδώ και 47 χρόνια να προσφέρει σημαντικό έργο στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, στον τομέα των γραμμάτων και του πολιτισμού κερδίζοντας όλο και περισσότερο κόσμο.
Συνεστήθει από το Δήμο Αγρινίου ως ΝΠΔΔ με βασιλικό διάταγμα από το 1961,επί δημαρχίας κ. Γ. Παπαιωαννου, με δωρεά των Αφων Παπαστράτου.

Το 1984 με νέα δωρεά της Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. κτίστηκε νέο σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, που περιλαμβάνει βιβλιοθήκη και αίθουσα τέχνης πολλαπλών χρήσεων. Το παλιό κτίριο λειτουργεί ως Μουσείο.

Το κτίριο της βιβλιοθήκης καλύπτει
900τμ.

Διαθέτει 26.000 τόμους βιβλίων με ποικίλη θεματολογία.

Συνολικά 8.273 άτομα είναι εγγεγραμμένα μέλη, ενώ

Υπολογίζεται ότι 30 άτομα επισκέπτονται καθημερινά τη βιβλιοθήκη, από τα οποία τα 16 κατά μέσο όρο δανείζονται βιβλία.


Το 2007, 2810 μέλη δανείστηκαν 4.832 τόμους βιβλίων και γράφτηκαν 82 νέα μέλη.

Μέχρι στιγμής είναι καταχωρημένοι 8.000 τόμοι βιβλίων στο «Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης» που λειτουργεί μέσα στη βιβλιοθήκη.




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωστόσο όσον αφορά τη λογοτεχνία,τουλάχιστον για ενήλικες,όχι ιδιαίτερα ενημερωμένη σε νεους τίτλους...

Ανώνυμος είπε...

Κάτι πρέπει να γίνει και με το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης.Το πρόβλημα βέβεια είναι γενικότερο και αφορά όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες της χώρας που υπάγονται στο ΟΠΕΒ και απειλούνται με "λουκέτο" λόγω οικονομικών προβλημάτων.Οι αρμόδιοι πρέπει να δράσουν άμεσα γιατί οι μαθησιακές συνήθειες ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Δεν πρέπει να καταδικάσουμε τα παιδιά μας στην άγνοια!!!