Πανεπιστήμιο Αγρινίου (>> Ποιο Πανεπιστήμιο;)


Πανεπιστήμιο Αγρινίου δεν υπάρχει. Τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που λειτουργούν στο Αγρίνιο υπάγονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - την ευθύνη της λειτουργίας των οποίων έχει το ίδιο.
Αυτά τα τμήματα όμως λειτουργούν πολύ καλά και τώρα Αθήνα και Γιάννενα ψάχνουν τρόπο ώστε να μην προχωρήσει η δημιουργία αυτόνομου πανεπιστημίου.Βέβαια διαχρονικά υπήρχε εχθρική στάση στο όλο εγχείρημα δηλαδή στις «σχολές στο Αγρίνιο».



Το οικόπεδο
Για να το δούμε λοιπόν από την αρχή.Το οικόπεδο υπάρχει.Δηλαδή 178στρέμματα στο παλιό αεροδρόμιο, τα οποία όμως έχουν αποδοθεί στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για να φτιάξει πλήρης και άρτιες εγκαταστάσεις, για να στεγαστεί το αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Αγρινίου.Κι ενώ οι εργασίες θα μπορούσαν να έχουν αρχίσει από χθές, δεν έγινε τίποτα γιατί τα Γιάννενα έχουν τα δικά τους προβλήματα!

Οι φοιτητές
Με τον ερχομό τους οι φοιτητές στις αρχές του ΄90, βοήθησαν πολύ στην ανάπτυξη της πόλης. Με τον ερχομό τους περιπου 1200 φοιτητες αναπτύχθηκε οικοδομικά η πόλη, δίνοντας συγχρόνως δουλειά στους πολίτες.Στον τομέα της διασκέδασης οι προηγούμενες εμπειρίες τους, έδωσαν ιδέες και αναπτύχθηκε ο καλώς εννοούμενος ανταγωνισμός των μαγαζιών.Οι ίδιοι οι φοιτητές λένε ότι περνούν καλά στην πολη μας.
Υπάρχει όμως κι ένα πρόβλημα: Τι θα λέει το πτυχίο;
Οι ίδιοι δεν θέλουν να λέει «Πανεπιστήμιο Αγρινίου», αλλά «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων». Και είναι λογικό γιατί Πανεπιστήμιο Αγρινίου δεν υπάρχει, οπότε πως θα έχουν τίτλο σπουδών από κάτι ανύπαρκτο;

Απορίες
--γιατί δεν υπάρχει Πανεπιστήμιο σε μια πόλη 100.000 κατοίκων;
--τι είναι αυτό ή ποιοι είναι αυτοί που εμποδίζουν την δημιουργία του Πανεπιστημίου;
--γιατί προτείνουν ακτινωτό Πανεπιστήμιο αντί ενός συγκροτημένου στο Αγρίνιο;


Προτάσεις
Ο χώρος υπάρχει, το ίδιο και οι δυνατότητες ώστε να γίνει ένα ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.
Ας ευαισθητοποιηθούν επιτέλους όλοι οι αρμόδιοι φορείς είτε εντός, είτε εκτός του Αγρινίου και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την υλοποίηση αυτού του σκοπού.

Μήπως οι φορείς του Αγρινίου πρέπει να τρέξουν λίγο περισσότερο;;

9 σχόλια:

agrinionews είπε...

Απορίες
--γιατί δεν υπάρχει Πανεπιστήμιο σε μια πόλη 100.000 κατοίκων;
--τι είναι αυτό ή ποιοι είναι αυτοί που εμποδίζουν την δημιουργία του Πανεπιστημίου;
--γιατί προτείνουν ακτινωτό Πανεπιστήμιο αντί ενός συγκροτημένου στο Αγρίνιο
Aπαντήσεις
1)Γιατί κάποιοι δεν το θέλουν.
2)Τα Ιωάννινα δεν θα είχαν συμφέρον να έχουν δικιά τους διοίκηση τα τμήματα στο Αγρίνιο.Μέρος του προυπολογισμού τους δεν θα διαχειρίζεται από εκεί, όπως είναι λογικό.
3)Κύκλοι από τη περιοχή του Μεσσολογγίου προωθούν κάτι τέτοιο.Από την άλλη,βουλευτής μας μάλιστα φέρεται να πρότεινε να γίνει ακόμα και στην Αμφιλοχία τμήμα(!)
Συγχαρητήρια για το blog σας
Κι όπως είπατε και εσείς, ας συνεισφέρουμε όλόι ώστε το Αγρίνιο να μην είναι απλά μια μεγάλη πόλη και τίποτε άλλο.

sinodiporos είπε...

αν και δεν ειμαι αγρινιωτης το blog σας ειναι επικαιρο και ουσιωδες. σας συγχαιρω.

agrinionews είπε...

Λένα ( μας επιτρέπεις να σε λέμε με το μικρό σου)το ιστολόγιο σου μπήκε στον κατάλογο μας των Links.
Καθώς βρήκαμε τη δουλειά σου αρκετά αξιόλογη Και προσεγμένη.

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημερα.Σημερα ειδα για πρωτη φορα την ιστοσελιδα σας.Συγχαρητηρια ειναι πολυ ομορφη προσεγμενη και σοβαρη.Ειμαι και γω Αγρινιωτης που ζω 30 και πλεον χρονια στην Αθηνα.Μου αρεσει να σερφαρω σε σελιδες που ασχολουνται με τον τοπο που γεννηθηκα και μεγαλωσα.Καλη συνεχεια.
ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για τη δουλεια που χετε κάνει!
Βρήκα το blog σας μέσα απ'το agrinio-news.Μου αρέσει γιατί βλέπω ότι στο διαδύκτιο οι Αγρινιώτες δείχνουν αλληλεγγύη,σύμπλευση και συμπαράσταση.Μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και με τους πολιτικούς μας!

ΛΕΝΑ είπε...

φίλε ανώνυμε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Ξεκίνησα αυτό το blog γιατί συνεχώς ανακαλύπτω νέα και ενδιαφέροντα πράγματα για τον τόπο μου ακόμα κι αν είμαι μακριά.Ακόμη θελω να μάθει ο κόσμος ότι οι "βλάχοι" -όπως μας λένε- έχουν μεγάλη και σημαντική ιστορία και ευοίωνο μέλλον.

ΛΕΝΑ είπε...

Δημήτρη σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και θα προσπαθήσω να είμαι συνεπής.(Λυπάμαι αλλα δεν μπορώ να μπω στο blog σας, υπάρχει κάποιο πρόβλημα; )

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλησπερα.Αδικα ψαχνετε αγαπητη Λενα.Δεν εχω φτιαξει blog,απλα η ταυτοτητα προκυπτει απο τη διευθυνση μου στο gmail.Οι πολλες ωρες εργασιας και οι οικογενειακες υποχρεωσεις δεν μου το επιτρεπουν.Αρκουμαι στο να περιδιαβαινω και να παρεμβαινω σε οποια blogs κρινω οτι αξιζουν κι εχουν κατι να πουν.Συνεχιστε αυτη την ομορφη προσπαθεια.Αξιζει τον κοπο.
ΖΕΙΔΩΡΟΝ

Ανώνυμος είπε...

"Το αϊδόνι του Αυτοκράτορα"
Κατάμεστο το Παπαστράτειο Μέγαρο την Κυριακή 8/3/2009 στο θεατρικό έργο "Το αϊδόνι του Αυτοκράτορα" αποδεικνύει πόσο στερούμαστε θεατρικών έργων και γενικότερα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Αγρίνιο. Μια - δυο φορές το χρόνο περιμένουμε να δούμε θεατρικό έργο για παιδιά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν γίνεται συχνότερα αφού η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή. Αντε βρε παιδιά...και του χρόνου.
(Λένα σε ποιό e-mail μπορώ να σου στέλνω φωτογραφίες από τα δρώμενα της πόλης; Μπορείς να με βρείς στην ιστοσελίδα μου http://zapantovrachora.blogspot.com/
ΧΡΥΣΑ