SOS Το πράσινο κινδυνεύει




Τα χρόνια που πήγαινα στο σχολείο από το μπαλκόνι του σπιτιού μου έβλεπα έναν καταπράσινο λόφο και στην κορυφή του ένα εκκλησάκι, την Αγία Παρασκευή. Μια πολύ ωραία εικόνα που έχω στο μυαλό μου συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Γιατί τώρα κάθε φορά που κοιτάζω βλέπω σπίτια, πολυκατοικίες και για να δω εκείνο το εκκλησάκι πρέπει να ψάξω πολύ.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με το Λύκειο πηγαίναμε εκδρομή και για τρέξιμο στο άλσος του Αγίου Χριστοφόρου. Και αυτό όμως το έχουν παρατήσει στην τύχη του.
Για να κατέβουμε και πιο χαμηλά και ας δούμε το πάρκο. Αυτό το «στολίδι» της πόλης που μόνο στα χαρτιά και στις αναμνήσεις των μεγάλων έχει κάποια ομορφιά.

Αλήθεια τι γίνεται μ’αυτό;;

Ακούγονται διάφορα ότι θα το φτιάξει ο Δήμος, λέγονται πολλά για ένα παγοδρόμιο και άλλα τσιμεντοειδή.
Φίλοι μου, κάτοικοι της πόλης μην αφήσετε να το καταστρέψουν. Αν η δημοτική αρχή θέλει να κάνει κάτι ας το καθαρίσει και ας φυτέψει πιο πολύ πράσινο. Ας κάνει ξύλινες κατασκευές μέσα σε αυτό, όπως κιόσκια, παγκάκια, τραπεζάκια. Να βάλει κι άλλα παιχνίδια για τα παιδιά που να δένουν με το χώρο και να δίνουν την αίσθηση της περιπέτειας.
Το Αγρίνιο γίνεται μια πολύ μεγάλη πόλη και όλοι καμαρώνουμε γι’ αυτό χωρίς να συνειδητοποιούμε όμως την παγίδα που κρύβεται από πίσω.
Να μην θυσιάσουμε το οξυγόνο των παιδιών μας για χάρη της ανάπτυξης. ’Ήδη το κέντρο έχει γίνει πολυπληθές και πολύβουο, μπορεί όμως να σωθεί το πράσινο του πάρκου.
Ας μην γίνει το Αγρίνιο μια μικρή Αθήνα που για να πάρεις λίγο οξυγόνο πρέπει να έχεις φορητή μπουκάλα στο σπίτι!
Δυστυχώς αφήνουμε τα πάντα στα χέρια της μητέρας φύσης και περιμένουμε ως εκ θαύματος να διορθωθούν όλα.

Όχι δεν είναι σωστό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.

Για την Αγία Παρασκευή είναι αργά πια, ας σωθεί τουλάχιστον ο λόφος του Αγίου Χριστοφόρου. Ας μην γεμίσει κι αυτός τσιμέντο, αν και ήδη οι πολυκατοικίες έφτασαν μπροστά στην πόρτα του …………

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KυραΛένα ,δεν κοιτάς την πραγματική σου γειτονιά ,...άσε μας εμάς τους επαρχιώτες, θα τη βγάλουμε όπως μπορούμε...

ΛΕΝΑ είπε...

το κακό είναι ότι σκέφτονται κι άλλοι σαν εσένα κυρΑνώνυμε και δεν γίνεται ποτέ τίποτα.
τωρα το αν θα τη βγάλεται θα δείξει το μέλλον