Ιδρύεται Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο


Αθήνα 21.8.2009
Την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας "Ρύθμιση θεμάτων του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις".

Σε πρώτο στάδιο στο Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα. Τα τρία που ήδη λειτουργούν ως παραρτήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ένα νέο με τίτλο "Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων". Τα τμήματα που ήδη λειτουργούν είναι:
"Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων"
"Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων"
"Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών".

Οι κτηριακές εγκασταστάσεις του νέου Πανεπιστημίου προβλέπεται να ανεργεθούν στην περιοχή του παλαιού αεροδρομίου (Δοκίμι) και εντός έκτασης 178 στρεμμάτων, που παραχωρήθηκε πρόσφατα με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Το Πανεπιστήμιο θα λειτουργεί ως αυτοτελές και πλήρως αυτοδιοικούμενο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα (άρθρο 15 του ν. 2454/1997), ενώ θα του παρέχεται η δυνατότητα να ιδρύει νέες σχολές, νέα τμήματα και λοιπά παραρτήματα και σε άλλες πόλεις της περιοχής.


6 σχόλια:

Τασολάμπρου Χρυσούλα είπε...

Το άκουσα και εγώ σήμερα Λένα μου. Επιτέλους να πάρει το Αγρίνιο τη θέση που του αξίζει!!

Koan είπε...

με αυτη την εξελιξη + οτι η ΔΠΦΠ μετανομάζεται σε Μηχανικων Περιβάλλοντος η πόλη θα έχει σε λιγο καιρό και Πολυτεχνειακή σχολή αρκεί να δημιουργηθει και 5ο τμημα (προυπόθεση για να οριστει ως πολυτεχνειακή)

S.F.T. είπε...

Επιτέλους να πάρει το Αγρίνιο τη θέση που του αξίζει !!!
Εκτος του πανεπιστημίου να γινει και πρωτεύουσα του νομου !!!!

Fataoulas είπε...

Πρόσεχε τι λες για το Μεσολόγγι αγαπητέ S.F.T.!
Το Μεσολόγγι όχι μονο είναι και θα ειναι πρωτεύουσα του νομού, αλλά θα έπρεπε να είναι και πρωτεύουσα του ΠΛΑΝΗΤΗ, για να μην πω και του ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΕΝΑΣ ΡΑΪΝΙΩΤΗΣ είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΛΟΓΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ, καλα σου λέει κύριε S.F.T.!, προσεχε τι λες για το μεσο-λόγγι ... οντως το βλέπουν σαν κέντρο του σύμπαντος οι κάτοικοι του ... ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, Ενας ολοκληρος νομός να ταλαιπωρείται γιατι οι οπλαρχηγοί της Ελλαδας ελευθερωσαν τους μεσολογγίτες, και το εκαναν για την Ελευθερια, ..... ΕΛΕΟΣ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΘΕΛΑΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ , ΑΦΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΗ ΣΕ ΣΧΟΛΗ...ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!