Εγκαίνια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου


Έγιναν σήμερα τα εγκαίνια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.Και όπως εχω ξαναπεί αρχίσαμε μόνοι μας να βγάζουμε τα μάτια μας.
--Η μονάδα άνοιξε προεκλογικά! Ε, και; τόσο καιρό γκρινιάζαμε γιατί δεν ανοίγει να σωθεί ο κόσμος και τώρα αυτό μας πείραξε;;
--Τους πειράζει γιατί θα υπάρχουν μόνο 2 γιατροί και ένας ακόμη που θα κάνει κάποιες εφημερίες.Στην Σάμο λειτουργεί ΜΕΘ με έναν διευθυντή και ένα γιατρό με 3 κρεβάτια σώζοντας ανθρώπινες ζωές.Εξάλλου μην νομίζετε ότι ακόμα και τα μεγάλα Αθηναικά νοσοκομεία έχουν όσους γιατρούς και νοσηλευτές απαιτούνται για να λειτουργήσουν.
Σύμφωνα με τον κο Γρηγορόπουλο:
"Είναι κάτι προσωρινό που σε δυο μήνες θα λυθεί και ο καθένας θα κάνει από 5-6 εφημερίες. Το νοσοκομείο έχει επιστημονικό συμβούλιο αλλά δεν τίθεται θέμα γνωμοδότησης του αφού ο διευθυντής της κλινικής εγγυάται την ομαλή λειτουργία της κλινικής και δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Μέχρι πληρώσεως των κενών θέσεων γιατρών θα λειτουργήσουν τρεις κλίνες με προοπτική να λειτουργήσουν περισσότερες. Είναι αλήθεια ότι οι εκλογές μας αιφνιδίασαν και δεν έχουμε καμιά λογική να «παίξουμε» εκλογικά με το θέμα".
--Μιλάνε για έλλειψη νευροχειρούργου, ολόκληρο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα και δεν έχει νευροχειρούργο, ας το κλείσουμε λοιπόν!
Ας σταματήσουμε να είμαστε κοντόφθαλμοι.Κάθετι καινούργιο θέλει το χρόνο του για να μπορέσει να κριθεί σωστά.
Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Ίσως είναι καλύτερα να μείνει κλειστή η ΜΕΘ, τα πανάκριβα μηχανήματα που πληρώσαμε όλοι μας να μείνουν σε αχρηστία και οι ασθενείς να μεταφέρονται στα νοσοκομεία των άλλων νομών.