Συνομιλίες Ελλάδας-Κατάρ για τη δημιουργία σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στον Αστακό


Περισσότερες από 1500 θέσεις εργασίας συνδέονται με την επένδυση του Κατάρ στον Αστακό, για τη δημιουργία σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, σύγχρονης τεχνολογίας με φυσικό αέριο.

Νωρίτερα σήμερα, με κυβερνητική ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του Κατάρ και υπουργό Ενέργειας, Abdullah bin Hamad Al Attiyah, για την υλοποίηση της επένδυσης, σε συνέχεια της επίσκεψης στο Κατάρ του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη. Το θέμα είχε συζητήσει με τον αντιπρόεδρο του Κατάρ και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον περασμένο Ιανουάριο. Σήμερα ο υπουργός Επικρατείας συμφώνησε με τον κ. Al Attiyah να υπάρξει αμοιβαία στήριξη από τις δύο κυβερνήσεις ενόψει της έναρξης διαδικασίας αδειοδότησης του έργου, υπό την επίβλεψη της αρμοδίας υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη.

Τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι ήδη εγκατεστημένος στη νησίδα Ρεβυθούσα, στον κόλπο των Μεγάρων, ενώ συζητείται η κατασκευή ενός ακόμη στην περιοχή της Καβάλας. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται σε περισσότερα από 3 δις. ευρώ. Με την υλοποίησή της η χώρα μας αποκτά πρόσβαση σε μία ακόμη εναλλακτική πηγή τροφοδοσίας με αέριο, γεγονός που αυξάνει την ασφάλεια εφοδιασμού, ενώ το Κατάρ αποκτά πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τις τρελές κονόμες με την καλλιέργεια της στέβιας, αρπάξτε και μια χιλιοπεντακοσαρού θέσεις εργασίας , να ισάξετε ! Βούρ για το γραφείο του "διάρροια" βουλευτή !