ΣΠΙΤΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά το έτος 2009 διεύρυνε τις δράσεις του και στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας , όπου με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου και των Δημοτικών Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών πρόκειται να λειτουργήσει ένα ακόμα σπίτι για την φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα , την 1η Ιουνίου 2009 υπογράφτηκε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των Δημοτικών Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Αγρινίου και του οργανισμού με αντικείμενο την παραχώρηση χώρου στην περιοχή Καλυβιών του Δήμου Αγρινίου για την λειτουργία σπιτιού προσωρινής φιλοξενίας παιδιών.

Το εν λόγω σπίτι θα αποτελέσει καταφύγιο για παιδιά θύματα κακοποίησης – παραμέλησης , για παιδιά που βιώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της οικογένειας τους, για παιδιά που έχουν το δικαίωμα να ατενίσουν το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Στον χώρο θα παρέχεται φιλοξενία, σίτιση, εκπαίδευση, ιατρική φροντίδα ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των παιδιών από εξειδικευμένο προσωπικό (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Παιδαγωγοί κ.τ.λ.)

Ο παραπάνω χώρος εκτάσεως περίπου 400τ.μ θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες 20 περίπου παιδιών που θα μένουν εκεί σε 24ωρη βάση.

Για την άμεση ανακατασκευή και λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου, από τον Οκτώβριο του 2009 εργάζονται πυρετωδώς πολλοί νέοι φίλοι και εθελοντές με στόχο να δημιουργήσουν ένα πραγματικό παλάτι για τα παιδια που θα βρουν καταφύγιο εκεί.
Εαν θέλετε να δηλώσετε οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης ή εγκατάληψης παιδιού, επώνυμα ή ανώνυμα, καλέστε το : "1056"
.
.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σε δήμο και εθελοντές.