"... ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑ" ανακοινώνει ο Βασίλης Αντωνόπουλος για την δημοσκόπηση




ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ι.ΣΤΑΙΚΟΥ 2 – ΑΓΡΙΝΙΟ 30 100
τηλ.: 26410 54323
κιν: 6974 802803


Αγρίνιο 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΟΡΘΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΑΠΑ- RESEARCH A.E.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» φιλοξένησε χθες σήμερα Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010, (αριθμός φύλλου 370) και για τη ακρίβεια στη σελίδα 3, δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για λογαριασμό της η εταιρεία ΚΑΠΑ Research.
Σημειωτέων ότι την προηγουμένη δηλαδή την Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Βασίλης Αντωνόπουλος σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ME ENTONH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ» είχε αμφισβητήσει τη δημοσκόπηση αυτή και το αποτέλεσμά της, «όποιο κι αν είναι αυτό», και προσκάλεσε την εν λόγω εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» να μην την δημοσιεύσει διότι ο τρόπος και η σειρά με τον οποίο διατυπώθηκαν οι ερωτήσεις, οδηγούσε σε αμφισβητούμενα και αρκετές φορές σε καθοδηγούμενα συμπεράσματα.
Παρά ταύτα η επίμαχη δημοσίευση πραγματοποιήθηκε συμπαρασύροντας και άλλα μέσα ενημέρωσης στην αναδημοσίευση της και την αναμετάδοση της.
Πέραν τούτου σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους πολίτες του Νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου και για έναν ακόμα λόγο ότι η δημοσκόπηση αυτή τίθεται εν αμφιβόλω δεδομένου ότι ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑ.
Συγκεκριμένα:
Στον επισυναπτόμενο δημοσιευμένο στην εφημερίδα πίνακα, ο οποίος περιέχει τα επί τοις % ποσοστά των απαντήσεων στην ερώτηση «Εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε Δημοτικές Εκλογές εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;» αυτά διαμορφώνονται ως εξής:

Παύλος Μοσχολιός 38,9 %
Δημήτρης Σταμάτης 22,4 %
Βασίλης Νικάκης 9,7 %
Άλλος 7,3 %
Δεν έχω αποφασίσει 13,4 %
ΔΓ/ΔΑ 10,3 %


Το άθροισμα αυτών των ποσοστών με βάση τους νόμους της στατιστικής και των μαθηματικών θα έπρεπε να «δίνει» τον ακέραιο αριθμό 100.
Αντ’ αυτού το άθροισμα των παραπάνω συγκεκριμένων ποσοστών «ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΚΕΡΑΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 102, γεγονός που οδηγεί βάσιμα και εύλογα στη σκέψη ότι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, έτσι όπως αυτά τουλάχιστον ανακοινώνονται στην ανωτέρω εφημερίδα ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΟΡΘΑ και ως εκ τούτου δεν αποτυπώνουν την αληθή δήλωση πρόθεσης των ερωτώμενων.
Επειδή με βάση τη σχετική νομοθεσία και τον διεθνή κώδικα δεοντολογίας είναι επιβεβλημένη η ορθή καταγραφή, ανάλυση και επεξεργασία των στοιχείων που συλλέγονται προκειμένου να μην οδηγήσουν σε παραπλανητικά συμπεράσματα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ και ΠΡΟΣΚΑΛΩ κάθε υπεύθυνο να αποκαταστήσει την ακρίβεια των στοιχείων της έρευνας.


...