ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

Μεσολόγγι 8/10/2010
ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ –
ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΟΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν είναι ενθαρρυντικές για το έργο της Ιόνιας οδού. Η έλλειψη χρηματοδότησης η οποία διακόπηκε, επειδή το έργο είναι εκτός χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση καταβολής των προβλεπόμενων απαλλοτριώσεων, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες για το σταμάτημα του έργου. Αποτέλεσμα της προηγούμενης κατάστασης είναι οι κατασκευάστριες εταιρείες να απολύουν το προσωπικό και να δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας!
Στο τμήμα από Ευηνοχώρι μέχρι Κεφαλόβρυσο έχει εκτελεστεί το 10% της εργολαβίας, ενώ το υπόλοιπο 90% αφορά ιδιωτικές εκτάσεις, που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις.
Αντίστοιχη τακτική απόσυρσης φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρείες που εκτελούν τμήματα του έργου από Αντίρριο μέχρι Αμφιλοχία.

Το Ε.Κ. Μεσολογγίου με βάση την κατάσταση που ήδη διαμορφώνεται καλεί την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία όπως προχωρήσουν άμεσα σε:
 Συνέχιση της επαρκούς χρηματοδότησης του έργου της Ιόνιας οδού.
 Επίσπευση των απαλλοτριώσεων στις ιδιωτικές εκτάσεις του έργου για συνέχιση εργασιών.
 Ενεργοποίηση σχετικών ρητρών που προβλέπονται από τις συμβάσεις εκτέλεσης του έργου.
Για μια ακόμη φορά ανακοινώνουμε την στήριξή μας στην ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου, που θα δώσει ανάσα στην πολλαπλά χειμαζόμενη τοπική οικονομία και θα μειώσει την ανεργία στην ευρύτερη περιοχή.

Το Δ.Σ. του Ε.Κ. Μεσολογγίου