ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ -- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ο ΕΡΜΗΣ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1911
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8
ΤΗΛ.: 2641031569
FAX: 2641057390
e-mail: esagrinio@in.gr
http://ermaikistili.blogspot.com

ΑΓΡΙΝΙΟ: 22-10-2010
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:13749
ΑΡΙΘΜ. ΑΡΧ.: Χ/1/α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Την Πέμπτη 21-10-2010 αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου πήγε στο «Ιπποκράτειο» - Γενική Κλινική -και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους ,που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και στη συνέχεια με τον κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Α.Ε.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. δηλώνει και διαδηλώνει ότι:

Α/ -Οι εργαζόμενοι, που είναι σχεδόν 6 μήνες απλήρωτοι και που τους οφείλονται αναδρομικά 2 περίπου χρόνων, έχουν απόλυτο δίκιο.
-Ο μισθός του εργαζόμενου και τα εργασιακά του δικαιώματα, είναι ιερά και είναι αδιανόητο να μην καταβάλλονται κανονικά.
Β/ Το «Ιπποκράτειο» είναι ιδιωτική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας, κατά συνέπεια η παροχή υπηρεσιών και το επίπεδό τους εξαρτώνται απόλυτα από τις υπηρεσίες του νοσηλευτικού προσωπικού και έχει τεράστια σημασία οι εργαζόμενοι να μην είναι ψυχολογικά και εργασιακά άρρωστοι.
Γ/ Το νταραβέρι ανάμεσα σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, τράπεζες, ιδιώτες επιχειρηματίες στην υγεία, ιδιωτικούς ασφαλιστικούς ομίλους, φαρμακοβιομηχάνους και αβανταδόρικες προς τα συμφέροντα των ιδιωτών κυβερνητικές πολιτικές, ξεπερνά τα όρια της αναλγησίας, όταν παίζεται στις πλάτες εργαζομένων και ασθενών.
Δ/ ΤΩΡΑ πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρωθούν και εξοφληθούν για το σύνολο των αποδοχών που δικαιούνται, δίχως διακανονισμούς, υποσχέσεις, παραπομπές και αστερίσκους.

Τέλος το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. τονίζει ότι :

Είναι με τους εργαζόμενους και στηρίζει τις δράσεις τους και τον αγώνα τους.
Παραμένει απόλυτο στη θέση του, για αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν Σύστημα Υγείας σε όλα τα επίπεδά του, με άμεση ένταξη σε αντίστοιχο εργασιακό καθεστώς και όσων εργαζομένων σήμερα απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

ΥΓ: 1/ Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί σε μεθοδεύσεις και επιχειρηματικούς ελιγμούς.
και
2/ Θα μιλήσουμε σύντομα και για τις 2 διαφορετικές συμπεριφορές και πρακτικές ατόμων που εργάζονται στον ίδιο χώρο και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα , δηλαδή:
Για αυτούς που συμβιβάζονται
και
Για αυτούς που διεκδικούν.