ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ



ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ι.ΣΤΑΙΚΟΥ 2 – ΑΓΡΙΝΙΟ 30 100
Τηλ.: 26410 54323
Κιν: 6974 802803


Αγρίνιο Τρίτη 31 Αυγούστου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ME ENTONH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
προς την εβδομαδιαία εφημερίδα
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
»

Μέσα από συγκεκριμένες μαρτυρίες δημοτών των σημερινών Καποδιστριακών δήμων που συνενώνονται για την δημιουργία του Νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία K- Research διενεργεί δημοσκόπηση κοινής γνώμης για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων», της οποίας τα συμπεράσματα κατά την κρίση μας αμφισβητούνται για τους παρακάτω λόγους:
1ον Η Δημοσκόπηση έγινε την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2010, ημέρα κατά την οποία κυκλοφόρησαν φήμες οι οποίες προπαγάνδιζαν την μη κάθοδο του Βασίλη Αντωνόπουλου στις εκλογές και που μας οδήγησαν ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ στην έκδοση δελτίου τύπου, με το οποίο ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ η υποψηφιότητα μου.
2ον Ο τρόπος και η σειρά με τον οποίο διατυπώθηκαν οι ερωτήσεις, κατά την άποψη μου οδηγεί σε αμφισβητούμενα και αρκετές φορές σε καθοδηγούμενα συμπεράσματα. Οι ερωτήσεις αυτές σύμφωνα με τις μαρτυρίες είναι:
o «Ερώτηση 1η) Συμφωνείται με την συνένωση των Δήμων;»
o «Ερώτηση 2η) Πως είδατε το έργο του Δημάρχου; Καλό; Κακό; Μέτριο; Πολύ καλό;»
o «Ερώτηση 3η) Ποιον θα ψηφίσεις στις δημοτικές εκλογές:»
o «Ερώτηση 4η) Πως είδατε το έργο του κυρίου Μοσχολιού;»
o «Ερώτηση 5η) Μεταξύ του κ. Μοσχολιού και του κ. Σταμάτη ποιον θα ψηφίσετε;»
o «Ερώτηση 6η) Μεταξύ του κ. Σταμάτη και του κ. Νικάκη ποιον θα ψηφίσετε;»
o «Ερώτηση 7η) Συμφωνείτε με την απόφαση του κ. Αντωνόπουλου να κατέβει σαν ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος;»
o «Ερώτηση 8η) Θα έπρεπε ο κ. Αντωνόπουλος να συνεργαστεί με τον κ. Μοσχολιό;»
o «Ερώτηση 9η) Ανάμεσα στον κ. Μοσχολιό και τον κ. Αντωνόπουλο ποιόν θα ψηφίσετε;»
o «Ερώτηση 10η) Τι ψηφίσατε στις βουλευτικές εκλογές;»
o «Ερώτηση 11η) Ποιόν θα ψηφίσετε για δήμαρχο στις δημοτικές εκλογές;»
3ον Η αμφισβήτηση των συμπερασμάτων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης θεμελιώνεται στα παρακάτω:
• Στην 2η ερώτηση: «Πως είδατε το έργο του δημάρχου; Καλό; Κακό; Μέτριο; Πολύ καλό;», δεν διευκρινίζεται το όνομα του Δημάρχου, με αποτέλεσμα ο δημότης των συνεννοούμενων δήμων με το Αγρίνιο να απαντά χωρίς να αντιλαμβάνεται ακριβώς, εάν αφορά τον δήμαρχο του δικού του Δήμου ή τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου
• Στην μεθεπόμενη 4η σχετική ερώτηση αναφέρεται μεν το όνομα του κ. Μοσχολιού, αλλά αυτή απαντάται και από τους δημότες των άλλων δήμων, στους οποίους δεν είναι δήμαρχος ο κ. Μοσχολιός και οι οποίοι εξ αυτού δεν μπορούν να έχουν αντίληψη του συνόλου του έργου του κ. Μοσχολιού.
• Εκ του ότι η 3η ερώτηση είναι σχεδόν ίδια με την τελευταία 11η ερώτηση με την διαφορά ότι η σχέση, η σειρά και η ακολουθία των νοημάτων μεταξύ τους ενδέχεται να υποκρύπτει μαιευτική ανάδειξη ενός συγκεκριμένου υποψηφίου.
• Εκ του ότι εάν εστιάσει και αναδείξει κανείς όχι μόνο τη σειρά, το συνδυαστικό νόημα, αλλά και την ακολουθία των ερωτήσεων 5, 6, 7, 8 και 9 εύκολα μπορεί να συμπεράνει τα παρακάτω:
o Η δημοσκόπηση προεξοφλεί την επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2010
o Τα δίπολα που ορίζονται για την προδιαγραμμένη από την δημοσκόπηση επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 14 Νοεμβρίου του 2010 είναι ο κ. Σταμάτης και ο κ. Μοσχολιός ή ο κ. Σταμάτης και ο κ. Νικάκης.
o Δεν υπάρχει η ερώτηση: «Μεταξύ του κ. Σταμάτη και του κ. Αντωνόπουλου ποιον θα ψηφίσετε;», γεγονός που υποβαθμίζει την υποψηφιότητα του κ Αντωνόπουλου, αφού απαξιώνει τη δημιουργία ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος από τον κ. Αντωνόπουλο, ικανό να αποκλείσει την επαναληπτική ψηφοφορία.

4ον Για όλους αυτούς τους λόγους διαμαρτύρομαι εντονότατα, και από σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, αμφισβητώ το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας, όποιο αυτό κι αν είναι αυτό, και Προσκαλώ την εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» να μην την δημοσιεύσει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΖΙ με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ
και όχι με τους μηχανισμούς
ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Με δύο υπουργικές αποφάσεις καθορίζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Γιάννη Ραγκούση ο αριθμός των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων. Οι οποίοι έχουν ως εξής:

---Ο δήμος ΑΓΡΙΝΙΟΥ θα εχει 45μελές δημοτικό συμβούλιο με αναλογία ανα σημερινό δήμο: Αγρινίου 25, Αρακύνθου-Θεστιέων-Μακρυνείας-Νεάπολης-Στράτου από 3, Παραβόλας 2 & Αγγελοκάστρου-Παναιτωλικού-Παρακαμπυλίων από 1.
---Ο δήμος ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με 33μελές συμβούλιο με αναλογία ανα σημερινό δήμο: Μεσολογγίου 17,Οινιάδων 9 και Αιτωλικού 7.
---Ο δήμος ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ με 27μελές συμβούλιο με αναλογία ανα σημερινό δήμο: Ναυπάκτου 16, Χάλκειας 3 και Αντιρρίου-Αποδοτίας-Πλατάνου-Πυλήνης από 2.
---Ο δήμος ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ με 27μελές συμβούλιο: Ανακτορίου 13 και Παλαίρου-Μεδεώνος από 7.
---Ο δήμος ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ με 27μελές συμβούλιο: Αμφιλοχίας 16 μέλη, Ινάχου 8 και Μενιδίου 3 μέλη.
---Ο δήμος ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ με 27μελές δημοτικό συμβούλιο: όπου 14 μέλη θα είναι από το δήμο Αστακού, 8 από της Αλυζίας και 5 από το δήμο Φυτειών.
---Ο δήμος ΘΕΡΜΟΥ θα έχει δημοτικό συμβούλιο 21 μελών.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα έχει Περιφερειακό Συμβούλιο με 51 μέλη από τα οποία τα 22 θα προέρχονται από την Αχαϊα, από το νομό Αιτωλοακαρνανίας τα 16 και από το νομό Ηλείας 13 μέλη.

...



ΑΙΤΩΛΙΑ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΜΥΘΟΣ


Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Φώτη Μπερίκου:
ΑΙΤΩΛΙΑ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΜΥΘΟΣ

Είναι ένα βιβλίο που δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για την αρχαία ιστορία του τόπου ξεκινώντας από την αρχή, από τον "μύθο".

Πρόκειται για μια προσπάθεια συνολικής καταγραφής και παρουσίασης της μυθολογίας της Αιτωλοακαρνανίας.
......

Κοντά σε οικισμό η φωτιά στην Αμφιλοχία


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010, 14:37


Πολύ κοντά στον οικισμό Γιαννόπουλοι βρίσκεται το μέτωπο της φωτιάς που έχει εκδηλωθεί από το απόγευμα της Κυριακής στο δήμο Ιναχού στην Αμφιλοχία.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή.
........................

ΣΠΙΤΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά το έτος 2009 διεύρυνε τις δράσεις του και στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας , όπου με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου και των Δημοτικών Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών πρόκειται να λειτουργήσει ένα ακόμα σπίτι για την φιλοξενία παιδιών σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα , την 1η Ιουνίου 2009 υπογράφτηκε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των Δημοτικών Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Αγρινίου και του οργανισμού με αντικείμενο την παραχώρηση χώρου στην περιοχή Καλυβιών του Δήμου Αγρινίου για την λειτουργία σπιτιού προσωρινής φιλοξενίας παιδιών.

Το εν λόγω σπίτι θα αποτελέσει καταφύγιο για παιδιά θύματα κακοποίησης – παραμέλησης , για παιδιά που βιώνουν την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της οικογένειας τους, για παιδιά που έχουν το δικαίωμα να ατενίσουν το μέλλον τους με αισιοδοξία.

Στον χώρο θα παρέχεται φιλοξενία, σίτιση, εκπαίδευση, ιατρική φροντίδα ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των παιδιών από εξειδικευμένο προσωπικό (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Παιδαγωγοί κ.τ.λ.)

Ο παραπάνω χώρος εκτάσεως περίπου 400τ.μ θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες 20 περίπου παιδιών που θα μένουν εκεί σε 24ωρη βάση.

Για την άμεση ανακατασκευή και λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου, από τον Οκτώβριο του 2009 εργάζονται πυρετωδώς πολλοί νέοι φίλοι και εθελοντές με στόχο να δημιουργήσουν ένα πραγματικό παλάτι για τα παιδια που θα βρουν καταφύγιο εκεί.
Εαν θέλετε να δηλώσετε οποιοδήποτε περιστατικό κακοποίησης ή εγκατάληψης παιδιού, επώνυμα ή ανώνυμα, καλέστε το : "1056"
.
.

ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ

Ο Δήμος Αγρινίου γνωστοποίησε ότι η προθεσμία για τις μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους, με τους οποίους θα διεξαχθούν οι Δημοτικές εκλογές, λήγει στις 31 Αυγούστου 2010.
Οι ενδιαφερόμενοι για μεταδημότευση και εγγραφή στο Δήμο πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στο γραφείο του Δήου στην οδό: Χαριλάου Τρικούπη 10.