Ε.Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Μεσολόγγι 12/1/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου συνεχίζοντας τις επαφές της για τα προβλήματα της πόλης πραγματοποίησε εκ νέου συνάντηση στις 12-1-2011 με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με αφορμή την ιδιωτική φύλαξη των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, την λήξη της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία και τις καταγγελίες εργαζομένων για καταστρατήγηση της ΣΣΕ από τις εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης.
Πέραν της δραματικής μείωσης από οκτώ (8) σε τρία (3) των ατόμων ιδιωτικής φύλαξης, της οικονομικής αδυναμίας πληρωμής και της μείωσης των πιστώσεων που διατίθενται για τον σκοπό αυτό, ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στις εταιρείες αυτές τείνει να γίνει καθεστώς.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η Διοίκηση του Νοσοκομείου, παρουσία και του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο, δεσμεύτηκε προς την Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου, στην κατάρτιση των όρων δημοπρασίας για το 2011 να υπάρχει και παρουσία εκπροσώπου του Ε.Κ. Μεσολογγίου, ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο καταπάτησης των ΣΣΕ που ισχύουν στον συγκεκριμένο κλάδο.
Να θυμίσουμε εδώ ότι τέτοιου είδους “αμοιβές” 2-3 ευρώ την ώρα, είναι εξευτελιστικές και απαράδεκτες και ότι η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου θα τις καταγγείλει προς κάθε κατεύθυνση. Επομένως όρος απαράβατος για τη νέα δημοπρασία εκ μέρους του Ε.Κ. είναι η τήρηση της ΣΣΕ στον συγκεκριμένο κλάδο.

Στην συνέχεια η Διοίκηση του Ε.Κ. επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εργατικής εστίας και του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΕΚ Μεσολογγίου.
Από πλευράς της Διοίκησης ζητήθηκε περισσότερη ενημέρωση για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού κ.λπ. και διαπιστώθηκε ότι απαιτείται η άμεση στελέχωση με προσωπικό, για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και συνταξιούχων.
Τέλος η επαφή με τον βρεφονηπιακό σταθμό και τους εργαζόμενους ήταν εποικοδομητική και ευχάριστη, διότι το έργο που συντελείται αποτελεί πρότυπο δράσης για κρατικό βρεφονηπιακό σταθμό.
Ως προς τα προβλήματα η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου δεσμεύτηκε να στηρίξει ΑΜΕΣΑ τα αιτήματα για την τοποθέτηση επιχρισμάτων, αλλαγή φωτισμού, τοποθέτηση πυρασφάλειας και στεγανοποίηση της οροφής του κτιρίου.
Η Διοίκηση
του Ε.Κ. Μεσολογγίου