SIEMENS ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Φτάσαμε λοιπόν αισίως στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει η Siemens, που ξεγέλασε τα παλικάρια μας προσφέροντας "ευρόπουλα" και εκείνα σαν άμαθα που ήταν υπέκυψαν.
Πήραμε και την απόφαση να επιβάλουμε πρόστιμα και αγωγές αποζημιώσεων (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231075936 ).
Συγκεκριμένα:

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, επιβολή προστίμων και αγωγές αποζημιώσεων.
--Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες επιβολής προστίμων, για θέματα παραβίασης των αρχών διαφάνειας.
--Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ζητήσει έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για θέματα παραβίασης του υγιούς ανταγωνισμού.
--Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα διερευνήσει τη δυνατότητα, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έγερσης αγωγής αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών, ως μέτοχος, μαζί με τους αρμόδιους για εποπτεία υπουργούς, να επιβλέπουν, ως μέτοχοι εταιρειών που ζημιώθηκαν, την έγερση και την πορεία αγωγών για αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν από την παράνομη δραστηριότητα της Siemens.
Το συντονισμό του όλου εγχειρήματος θα αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.


Όσο για το ποιοι ήταν τα "θύματα" και δέχτηκαν τα δώρα το ψάχνουν ακόμα οι επιτροπές.
Και εδώ είναι που διαβάσαμε το ωραίο!

Ο βουλευτής του νομού μας κ. Α. Μακρυπίδης αναφερόμενος στην υπόθεση του Χ. Βερελή δήλωσε:
«Ζητώ την εξαίρεσή μου από την πρόταση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, όσον αφορά την αξιολόγηση και τον καταλογισμό ενδεχόμενων ευθυνών του πρώην Υπουργού Χρίστου Βερελή, για λόγους Προσωπικούς-Ηθικούς-Πολιτικούς και Εντοπιότητας.»

Σύμφωνα με αυτή την άποψη θα πρέπει να εξαιρεθούν όλοι οι βουλευτές από την Εξεταστική Επιτροπή, μιας και για όλους λίγο ή πολύ ισχύουν λόγοι προσωπικοί-πολιτικοί- εντοπιότητας.

Ας σταματήσουμε και το ψάξιμο για να μην χάνουμε άλλο χρόνο και χρήμα, γιατί ξέρουμε όλοι ποιοι "τα φάγανε" και σίγουρα δεν ήταν απλοί πολίτες.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις , εδώ τράκαρε ο "Μπάκακας" στην Παραβόλα κι' εσείς ..λοβαράτε;