ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:«ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»

ΑΓΡΙΝΙΟ:22-3-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»

Η κατάργηση από την κυβέρνηση 2.000 περίπου νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, είναι ένα έγκλημα ενάντια στα παιδιά των φτωχών οικογενειών.
Αποτελεί πρόκληση το επιχείρημα της κυβέρνησης, πως καταργεί σχολεία δήθεν για παιδαγωγικούς λόγους.
Για ποια παιδαγωγική μιλάει το Υπουργείο Παιδείας; Την παιδαγωγική του σχολείου της αγοράς, της κοινωνικής ανισότητας, της επέλασης των χορηγών, της κατάρτισης και των δεξιοτήτων, της σχολικής διαρροής.
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης, για την «ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιολόγηση των υποδομών, την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας», επιστρατεύονται για να εξαπατήσουν.
Στόχος της Κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ είναι η επιβολή του «σχολείου της αγοράς».
Μεταφέρουν σε επίπεδο Περιφέρειας το βασικό σχεδιασμό και την ευθύνη της εκπαιδευτικής πολιτικής, για να σπάσουν τον όποιο ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να κάνουν πράξη τη διαφοροποίηση των αναλυτικών προγραμμάτων και να υψώσουν εμπόδια στη φοίτηση των παιδιών μας.
Μας θέλουν συμμέτοχους στην εμπορευματοποίηση της παιδείας και στο σχολείο της αγοράς.
Αυτοί που μας κλέβουν, χρόνια τώρα, θέλουν να κανονίζουν τα προγράμματα του σχολείου, να διαμορφώνουν την προσωπικότητα των παιδιών μας, για να τα κάνουν πιο βολικά, πειθήνια και υποταγμένα.
Οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και οι καταργήσεις σχολείων ετοιμάζουν σχολικές μονάδες – εργοτάξια- που θα διευκολύνουν μόνο τις επιχειρήσεις - χορηγούς. Με διαφοροποιημένο πρόγραμμα για τους μαθητές, με γονείς - πελάτες, με υποταγμένους, φτηνούς και περιπλανώμενους εκπαιδευτικούς, με μάνατζερ και «σπόνσορες».
Το «νέο Καλλικρατικό σχολείο» το «αποκεντρωμένο - αυτoδιαχειριζόμενο - αυτόνομο», θα λειτουργεί όχι με ευθύνη του κράτους, ενιαία για όλα τα παιδιά, αλλά με ευθύνη της «τοπικής κοινωνίας» (βλ., Δήμους και Περιφέρειες, γονείς και επιχειρήσεις).
Σχολεία που θα προσελκύουν για να κάνουν πάρτι οι χορηγοί, έμποροι της παιδείας. Προωθούν αίθουσες καταυλισμούς με 50 παιδιά και καταδικάζουν σε δια βίου ανεργία τους εκπαιδευτικούς.
Θα δημιουργηθούν σχολεία δύο κατηγοριών.
Των πλούσιων και των φτωχών που θα «κυνηγούν» «χορηγούς» για την οικονομική τους επιβίωση, ενώ οι γονείς αν θέλουν ένα «καλό σχολείο», θα καλούνται να πληρώνουν ακόμα περισσότερα.
Όλα αυτά δεν ήταν άγνωστα, κάποιοι τα λέγαμε πριν τις εκλογές του Καλλικράτη, κάποιοι τα κρύβανε και μας χλευάζανε, κάποιοι σε εξαπατούσαν, σήμερα σε κοροϊδεύουν πάλι, παριστάνουν το σύμμαχό σου, σε κοροϊδεύουν ξανά, είναι οι ίδιοι που τα’ χουν ψηφίσει όλα αυτά, είναι οι ίδιοι που επιδίωξαν το δαχτυλίδι από το κόμμα που τα υλοποιεί όλα αυτά, είναι οι ίδιοι που στηρίζουν το κόμμα που εφαρμόζει τις πολιτικές αυτές.
Πόσο ακόμα θα ανέχεσαι να σε κοροϊδεύουν ;
Τι άλλο καρτεράς για να ξεσηκωθείς ;
Σε έχουν για πρόβατο-γίνε λιοντάρι.

ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕ.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ.
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ!!!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.