ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΙΤ/ΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Σπουδαστών - Φοιτητών Αθήνας σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 30/04/2011 και ώρα 13:00 θα αναχωρήσει από το Αγρίνιο με ενδιάμεσο σταθμό, λεωφορείο με προορισμό την Αθήνα ΔΩΡΕΑΝ αποκλειστικά και μόνο για ΦΟΙΤΗΤΕΣ και ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ..

Κρατήσεις θέσεων μέχρι Παρασκευή μεσημέρι.
Λεπτομέριες στα 6981176650 (Ηλίας) και 6985956598 (Εύη).

"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΑ


Στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου παρουσιάζεται η"Η γυναίκα της Πάτρας" του Γιώργου Χρονά.
Ερμηνεύει η Ελένη Κοκκίδου.
Συντελεστές:
Κείμενο: Γιώργος Χρονάς

Σκηνοθεσία:Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνικά - κοστούμια:Τατιάνα Σουχορούκωφ

Φωτισμοί:Σάκης Μπιρμπίλης

Παραστάσεις θα δωθούν την Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Μαϊου 2011 και
ώρα 9.15 μ.μ.

185η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η 185η Επέτειος της εξόδου των Μεσολογγιτών εορτάζεται σήμερα και αύριο με πληθώρα εκδηλώσεων και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια και αντιπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται το πρωί της Κυριακής στις 10:40πμ στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου θα γίνει και η επίσημη υποδοχή του. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης και το Σάββατο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραϊτης. Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Μπεκίρης, ενώ παρούσα θα είναι και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Το βράδυ του Σαββάτου στον Κήπο των Ηρώων θα γίνει η αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη, τον οποίο θα υποδυθεί ο Γιάννης Μαγδαληνός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα το δείτε εδώ

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2011

Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ.......... 8.30 – 2.00 //// 5.00 – 9.00

Μ. ΤΡΙΤΗ.............. 8.30 – 2.00 //// 5.00 – 9.00

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ.......... 8.30 – 2.00 //// 5.00 – 9.00

Μ. ΠΕΜΠΤΗ.......... 8.30 – 2.00 //// 5.00 – 9.00

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...... 11.00 π.μ. – Συνεχές – 6.30 μ.μ.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ.......... 8.30 – 2.30 //// ΚΛΕΙΣΤΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.......... ΚΛΕΙΣΤΑ

ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.......... 8.30 – 1.30 //// ΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ---- ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ( ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)


TΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α. ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΜΑΥΡΑ ΣΑΣ ΦΥΤΕΨΑΝ ΦΤΕΡΑ.( ΣΤΟΥΣ 120 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.)


Σαν σήμερα 14 Απριλίου του 1944 έγινε η εκτέλεση των 120 πατριωτών από τους Γερμανούς πίσω απ’ το ιερό της Αγίας Τριάδας στο Αγρίνιο σαν αντίποινα για το σαμποτάζ που είχε προηγηθεί στις 9 Απριλίου πέρα στα ‘’Καμάρια’’ (περιοχή του Αγγελοκάστρου) στο τρένο που μετέφερε τρόφιμα και πολεμοφόδια στις Γερμανικές δυνάμεις στο Αγρίνιο, από αντάρτες και Αγγελοκαστρίτες πατριώτες. Η μαύρη εκείνη μεγάλη Παρασκευή που μαυροφόρεσε το Αγρίνιο και σημάδεψε την ιστορία του τόπου μας, και εκείνοι οι 120 εκτελεσμένοι αθώοι νεκροί (οι 3 κρεμασμένοι στην κεντρική πλατεία Μπέλου) δεν πρέπει ποτέ να φεύγουν απ’ τη μνήμη μας. Ευλαβικά ανάβω το καντήλι τους, σήμερα την αποφράδα μέρα της σφαγής τους , με τούτο εδώ το παρακάτω ποίημα.

ΜΑΥΡΑ ΣΑΣ ΦΥΤΕΨΑΝ ΦΤΕΡΑ


Άνοιξαν νύχτα το κελί πριν φέξει η ανατολή αυτή τη μαύρη μέρα.

Για την πατρίδα οφειλή σας πήρε νύχτα απ’ το κελί, του αιώνα η χολέρα.


Νύχτα σας κόψαν τ’ όνειρο πριν να ανοίξτε το χορό με όσα λαχταρούσατε,

και σε τουφέκια αντικριστά και με τα μάτια σφαλιστά το θάνατο τρυγούσατε.


Απ το όνειρο κι απ’ το κελί, στου Απρίλη την ανατολή το αύριο ξεδιψάσατε.

Σας φύτεψαν μαύρα φτερά που ήταν θεμέλια γερά της λευτεριάς που πλάσατε.


Εφημερίδα Αγγελοκάστρου το ΚΑΣΤΡΟ.

Κώστας Μπούτιβας.

ΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


Με το ΦΕΚ 80 (13 Απριλίου 2011) ιδρύεται εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, στο οποίο θα υπάγονται οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Λευκάδος, οι οποίες αποσπώνται από το Εφετείο Πατρών.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Ανδρέας Λοβέρδος: «Δεν θα καταργηθεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.»

Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Μακρυπίδη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με την σημερινή κατάσταση και την μελλοντική προοπτική του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ».
Ο Βουλευτής στην τοποθέτηση του χαρακτήρισε το Νοσοκομείο Μεσολογγίου βασικό πυλώνα της Δημόσιας Υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αφού έχει στο χώρο ευθύνης του πέντε Κέντρα Υγείας και εξυπηρετεί μια μεγάλη γεωγραφικά περιοχή με περίπου εκατό χιλιάδες κατοίκους, που ξεκινάει από τον Κάλαμο και τον Μύτικα και καταλήγει στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας.

Στην συνέχεια της παρέμβασης του αναφέρθηκε στις σοβαρές ελλείψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό του Νοσοκομείου, με είκοσι (20) περίπου κενά σε Ιατρικό προσωπικό και (10) δέκα και πλέον κενά σε επίπεδο Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού. Πρόσθεσε, ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να υπολειτουργεί ένα Νοσοκομείο, όπως το συγκεκριμένο, που διαθέτει άριστες προδιαγραφές και σύγχρονο τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό. Ζήτησε αυτές οι ελλείψεις να καλυφθούν άμεσα από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, αφού πλέον η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Τέλος ο Ανδρέας Μακρυπίδης μετέφερε τις δικαιολογημένες ανησυχίες της Αυτοδιοίκησης, των Τοπικών Φορεών, και της κοινωνίας της Ι.Π.Μεσολογγίου μπροστά στον κυοφορούμενο σχεδιασμό για τον Νέο Νοσοκομειακό Χάρτη της Χώρας, και στο ενδεχόμενο να περιλαμβάνει την κατάργηση ή τη λειτουργική υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Ο Βουλευτής ζήτησε δεσμεύσεις από τον Υπουργό Υγείας, για να αποτραπεί μια τέτοια δυσμενής εξέλιξη για την περιοχή και να ληφθούν υπόψη στον σχεδιασμό οι ιδιαιτερότητες του Νομού. Συγκριμένα υπογράμμισε ότι : «...Αν η σημερινή συγκυρία μπορεί να γίνει η ευκαιρία για έξοδο από την κρίση και για ανάπτυξη, το θέμα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, για εσάς και την Κυβέρνηση, αποτελεί “χρυσή ευκαιρία”...»

Ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας στο Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη, ανέφερε ότι μόλις πριν λίγες ημέρες η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας του παρέδωσε τον Εθνικό Χάρτη Υγείας της χώρας, την βασική προϋπόθεση για να συντονιστούν καλύτερα οι μονάδες Υγείας. Το συγκεκριμένο έργο, που σύμφωνα με τον Υπουργό καθυστέρησε δέκα χρόνια, ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες στις λεπτομέρειες του, και μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμο να δοθεί στην Δημοσιότητα.

Στην συνέχεια ο Υπουργός Υγείας, αφού αναγνώρισε τις γεωγραφικές και μορφολογικές ιδιαιτερότητες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, κυρίως λόγω των μεγάλων αποστάσεων, δεσμεύτηκε ότι καμία υποδομή και μονάδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και ειδικά το Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, δεν πρόκειται να καταργηθεί, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει την προοπτική αναβάθμισης του. Πρόσθεσε όμως ότι απαιτείται εξορθολογισμός και συνένωση δυνάμεων. Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις για τα Νοσοκομεία της Χώρας θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου, σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Σχετικά με το θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου ο Υπουργός ανέφερε ότι έχουν προκηρυχθεί και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πλήρωσής έξι θέσεων γιατρών, και πλέον η ολοκλήρωση εξαρτάται από τις κλινικές. Ωστόσο πρόσθεσε ότι από τις 16 θέσεις Ιατρικού Προσωπικού που προκηρύχθηκαν το 2010, τέσσερεις (4) κηρύχθηκαν άγονες γιατί δεν υπήρξε κανένας υποψήφιος. Όσον αφορά τις άγονες θέσεις δεν μπορεί να εξαναγκαστεί κανείς να βάλει υποψηφιότητα, υπογράμμισε.

Τόνισε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα ανισοκατανομής προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού ενώ υπάρχουν πολλοί Γιατροί, αυτοί δεν είναι εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι υπάρχουν συσσωρεύσεις γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία των κέντρων, κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και του Ηρακλείου και της Αχαΐας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές, όπως και στην Αιτωλοακαρνανία, υπάρχουν ελλείψεις και αδυναμίες.

Στόχος του Υπουργείου, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος είναι να έχει κάθε πολίτης τις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και τον Γιατρό όσο κοντύτερα γίνεται. Τις ανάγκες για δικαιότερη κατανομή του προσωπικού θα καλύψει το σχέδιο που θα προωθηθεί άμεσα, κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 11-4-2011

Την Δευτέρα 11-Απριλίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας η Ετήσια Τακτική για το 2011 και Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου.

Η Γενική Συνέλευση, χωρίς καμιά ψήφο κατά, λευκό ή αποχή :

- Ενέκρινε τον Διοικητικό Απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

- Ενέκρινε τον Προγραμματισμό Δράσεων και Κατευθύνσεων.

- Ενέκρινε τον Οικονομικό Απολογισμό και Προϋπολογισμό.

- Ενέκρινε τις διαγραφές που έγιναν το 2010.

- Καθόρισε οι εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο – Ελεγκτική Επιτροπή και Αντιπροσώπους στην ΟΕΣΒΔΕΝ να διεξαχθούν Τετάρτη και Πέμπτη 25 και 26 Μαΐου 2011.

- Αποφάσισε παράλληλα και ταυτόχρονα με τις εκλογές να διεξαχθεί στις 25 και 26 Μαΐου, στον ίδιο χώρο, μυστική ψηφοφορία για την εφαρμογή θερινού πενθημέρου το 2011, κατά τα πρότυπα των προηγούμενων ετών.

- Εξέλεξε την Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών (3 τακτικά μέλη και 2 αναπληρωματικά).

- Εξουσιοδότησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί να σχεδιάσει και οργανώσει εκδήλωση-εις αφιερωμένες στην συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.

- Εξουσιοδότησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα εκλεγεί να οργανώσει Θεματικό Συνέδριο, με ειδικές συνεδριάσεις, για τις παρακάτω ενότητες θεμάτων:

Εκπτώσεις – προσφορές - Κυριακάτικη Αργία – ωράριο – προωθητικές ενέργειες – εμπορική χωροταξία – πολυκαταστήματα – καταστήματα stock και outlet – τουριστικές περιοχές – καθεστώς εκποίησης & διάλυσης – πλανόδιο και στάσιμο εμπόριο – λαϊκές αγορές – παραεμπόριο – λαθρεμπόριο – Επιμελητήρια – τραπεζικός τομέας – φορολογικό – ασφαλιστικό – επαγγελματική στέγη – εργασιακά – συλλογικές συμβάσεις – μορφές δράσεων και συμμαχίες κ.α.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ "ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ" ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


Το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών "Χρήστος Πατρινός" ζωντανεύει το Θέατρο Σκιών στο ΑΓΡΙΝΙΟ τη Κυριακή 10/04/2011 για πρώτη φορά στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρίνιου.

Μόνο για δυο παραστάσεις στις 11:00 το πρωί και στις 6:00 το απόγευμα, τη Κυριακή 10/04/2011 το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών «Χρήστος Πατρινός» θα παρουσιάσει τη ξεκαρδιστική παράσταση «Καραγκιόζης ο μεγάλος master chef» .


H Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα το Αγρίνιο υπήρχε χώρος πολιτισμού του λαϊκού αυτού θεάματος και μεγάλωσε όλους τους Αγρινιώτες. Παλιότερα υπήρχαν μόνιμα μεγάλα θέατρα σκιών και από εκεί έχουν περάσει σχεδόν όλοι οι μεγάλοι Καραγκιοζοπαίχτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες η καταξιωμένη εκπομπή της ΕΤ-1 “Παρασκήνιο” που εδώ και τρεις δεκαετίες καταγράφει τις σημαντικότερες μορφές της πολιτιστικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της χώρας τίμησε τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Πατρινό με 2 προβολές στην ταινία αφιέρωμα Καραγκιόζης-δεν είμαι εδώ!

Καραγκιόζης ο μεγάλος master chef

Σενάριο: Χρήστος Πατρινός (κιν:6977355402)

Μουσική: Ειρήνη Μαμμάση

Σκηνοθεσία: Λένα Βουδούρη

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΤΕΙΩΝ "ΤΟ ΛΙΓΟΒΙΤΣΙ"

Το Σάββατο 9 Απριλίου, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι», πραγματοποιεί την πρώτη του αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (στάση Μετρό «Ευαγγελισμός») στην Αθήνα, στο πλαίσιο δημιουργίας της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου.


Ως μια πράξη ανθρωπιάς και συνέπειας προς την κοινωνία μας απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή στην προγραμματισμένη αιμοδοσία του Συλλόγου. Πληροφορίες στην υπεύθυνη της Τράπεζας του Συλλόγου Μαρριέτα Σπαή, τηλ: 6978883088.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ"


Η Κινηματογραφική ομάδα Ταξιδιώτες παρουσιάζει την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 8μμ στον χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου την ταινία "Η Πόλη του Θεού" (2002, Υποψήφια για 4 Όσκαρ και μια Χρυσή Σφαίρα).

Με την στήριξη και τη φροντίδα της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου.

ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Την στιγμή κατά την οποία οι εξελίξεις σχετικά με τον Υγειονομικό χάρτη της χώρας τρέχουν, την στιγμή κατά την οποία οι αρμόδιοι Υπουργοί, οι επιστημονικές επιτροπές και τα ΜΜΕ, συνεχώς ανακοινώνουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων, η επιτροπή που συγκροτήθηκε στην πόλη μας – παρά τις αρχικές ομόφωνες αποφάσεις – και δεν κινείται και δεν συνεδριάζει και ουσιαστικά αδρανεί, περιμένοντας το ΜΟΙΡΑΙΟ, δηλαδή την κατάργηση ή συγχώνευση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου καλεί την Δημοτική Αρχή και τους λοιπούς φορείς της επιτροπής να συνεδριάσουν ΑΜΕΣΑ προκειμένου να προχωρήσουμε το πλάνο περαιτέρω ενεργειών για την μη κατάργηση – υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης.

Πρέπει να κινηθούμε ΤΩΡΑ και με αποτελεσματικότητα. Διαφορετικά όλοι μας θα έχουμε ιστορική ευθύνη για ό,τι και αν συμβεί.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ και Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Ἐν τῇ Ἱερᾷ Πόλει Μεσολογγίου, τῇ 31ῃ Μαρτίου 2011


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ


Ἀνακοινώνεται πρός τόν Ἱερόν Κλῆρον καί τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς ὅτι:


1ον) Τό Πειραματικό Μουσικό Σχολεῖο Ἀγρινίου καί τό «Ἐνόργανον Μέλος» τῶν καθηγητῶν διοργανώνουν μουσική Συναυλία, τήν Κυριακή 3 Ἀπριλίου καί ὥρα 11:30 π.μ. στήν αἴθουσα ἐκδηλώσεων τοῦ Μουσικοῦ Σχολείου Ἀγρινίου. Ἡ συναυλία πραγματοποιεῖται ἀπό τόν Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων καί Φίλων Αὐτιστικῶν Παιδιῶν «Ἅγιος Ἀρσένιος ὁ Καππαδόκης», τοῦ ὁποίου Πρόεδρος εἶναι ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ.


2ον) Τήν Δευτέρα 4 Ἀπριλίου καί ὥρα 18:30’ τό ἀπόγευμα στό Παπαστράτειο Μέγαρο τῆς Γυμναστικῆς Ἑταιρείας Ἀγρινίου θά πραγματοποιηθεῖ ἡ τελευταία – γιά τήν ἐφετεινή χρονιά – συνάντηση τῆς Σχολῆς Γονέων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως. Ὁμιλητής θά εἶναι ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ὁ ὁποῖος θά ἀναπτύξει τό θέμα: «Ἡ οἰκογένεια ὡς ἐργαστήριο ἁγιότητας».


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως