Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ





Ο Δήμος Αγρινίου θέλοντας να τιμήσει την ομάδα του Παναιτωλικού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Football league και την άνοδο στην Super league έπειτα από 33 χρόνια, διοργάνωσε την Πέμπτη 19 Μαΐου εκδήλωση στο κτήριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός κ. Φώτης Κωστούλας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ και το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ προηγήθηκε προβολή video με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, τόνισε τη σημασία που έχει για την πόλη η επιτυχία της ομάδας.
Εξήρε την προσωπικότητα και τις ηθικές αρχές που πρεσβεύει ο πρόεδρος του Παναιτωλικού και δήλωσε ότι ο Παναιτωλικός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής του Αγρινίου.
«Η επιτυχία του Παναιτωλικού μας γεμίζει χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια. Νομίζω ότι δικαιολογημένα και η κοινωνία και οι φίλαθλοι της πόλης πανηγυρίζουν, γιατί σε μια περίοδο όπου υπάρχει μια γκρίζα πραγματικότητα και μιζέρια, οι Αγρινιώτες πήραν μια μεγάλη χαρά, και αυτό το οφείλουν στον ιστορικό Παναιτωλικό.
Η Δημοτική Αρχή αισθάνεται υποχρεωμένη να τιμήσει την ομάδα, εκφράζοντας το σύνολο της Αγρινιώτικης κοινωνίας.
Η πόλη σας τιμά δίκαια, γιατί το αξίζετε.
Σε μια περίοδο που αμφισβητούνται αρχές και αξίες και που ο αθλητισμός δοκιμάζεται, ο Παναιτωλικός κατόρθωσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα βασιζόμενος στο ήθος και τις αξίες που πρεσβεύει η Διοίκηση, και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση.
Άλλωστε, ο Παναιτωλικός δεν είχε ποτέ ισχυρούς προστάτες. Αυτό που πέτυχε φέτος το οφείλει στον πρόεδρο του, που όλα αυτά τα χρόνια κινείται με αρχές και αξίες, στην τεχνική ηγεσία, στους ποδοσφαιριστές και στους φιλάθλους του.
Θέλω σήμερα από αυτή την εκδήλωση, να στείλουμε ένα μήνυμα. Ότι ο Παναιτωλικός και οι φίλαθλοί του το επόμενο διάστημα θα έχουν το ίδιο ήθος μέσα και έξω από τα γήπεδα και θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλο το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.
Εύχομαι το επόμενο διάστημα να μας δώσετε και άλλες μεγαλύτερες χαρές».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός κ. Φώτης Κωστούλας, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου για την τιμητική εκδήλωση, ανέφερε ότι η επιτυχία της ομάδας οφείλεται στους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και τους άμεσους συνεργάτες του.
Τόνισε ότι η μεγαλύτερη χαρά που ένιωσε από τη μέρα που ασχολήθηκε με την ομάδα, ήταν, όταν διαπίστωσε πόση χαρά έδωσε στον κόσμο η άνοδος του Παναιτωλικού.
Επίσης υπογράμμισε ότι ο Παναιτωλικός με την παρουσία του στην Super League θα προσπαθήσει να περάσει ένα ευρωπαϊκό ήθος και μια διαφορετική κουλτούρα από αυτή που επικρατεί σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Καζαντζής και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Νικάκης.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Πάνος Τσακανίκας.