ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΧΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΥΡΙΝΟ ΛΟΓΟ



Όταν ο άνθρωπος έχει ήθος μπορεί για λίγο να επαναπαυθεί, αλλά στην κρίσιμη στιγμή θα δείξει την αξία του. Αυτό έκανε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνοντας "ΟΧΙ" στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, αναλογιζόμενος την αδικία που γίνεται εις βάρος του Ελληνικού λαού.
Ήθος, Αξιοπρέπεια και Δικαιοσύνη.

(Και χωρίς να τα διαβάζει Γιωργάκη .... όπως λέει κι ένας φίλος)

ΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ "ΕΦΙΑΛΤΕΣ"

Καταρχάς συγχαρητήρια στον κ. Κουρουμπλή που είχε το θάρρος της γνώμης του και δεν δίστασε ούτε στιγμή να πει "οχι" στην κοινωνική αδικία όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Και η ανταμοιβή από το "μεγαλόψυχο " κόμμα του, φυσικά η ΔΙΑΓΡΑΦΗ.
Τουλάχιστον αυτός θα μπορεί να αντιμετωπίσει τους συμπατριώτες του με το κεφάλι ψηλά.

Άραγε οι υπόλοιποι αντιπρόσωποι του Νομού μας που ψήφισαν "ναι" νοιώθουν εθνικά υπερήφανοι;
Άραγε σκέφτηκαν έστω για ένα λεπτό τους συγγενείς τους και τους φίλους που ολημερίς αγκομαχούν στα χωράφια του Νομού μας και σε τι καταδίκη τους ρίχνουν; Μάλλον τα φιμέ τζάμια από τις λιμουζίνες τους δεν τους αφήνουν να δουν τα μαγαζιά που κλείνουν και νοιώθουν ασφαλείς εκεί ψηλά στην καρέκλα που κάθονται. Όμως η καρέκλα έχει μεν τέσσερα πόδια, αλλά άμα κόψεις το ένα πέφτει και τσακίζεται.
Έτσι λοιπόν μέσα στους 155 Εφιάλτες (όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του blog tromaktiko
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/155_29.html ) είναι και οι Αιτωλοακαρνάνες Εφιάλτες, οι προδότες αυτών που τους εμπιστεύτηκαν. Αυτοί που υποσχέθηκαν να φροντίσουν για το καλό της Αιτωλοακαρνανίας και βγήκαν ΨΕΥΤΕΣ, διαλέγοντας την καλοπέραση και τις ανέσεις που τους προσφέρει το βουλευτηλίκι.


Και λέει ο υπουργός: "ζούμε βαριές και δύσκολες στιγμές". Για ποιόν κε υπουργέ; Εγώ το μόνο βάρος που βλέπω είναι τα κιλά μερικών βουλευτών και οι βαριές γεμάτες τσέπες τους.


Εύχομαι λοιπόν σε όλους αυτούς που ψηφισαν την δυστυχία των φίλων τους να ζήσουν πολλά χρόνια και να γεύονται τα κατορθώματά τους.


Γιατί "κύριοι" εμείς οι απλοί πολίτες θα επιζήσουμε ακόμη και με τα πολύ λίγα αγαθά που θα μας αφήσετε.Εσείς όμως που μάθατε στα πλούτη θα πονέσετε περισσότερο όταν έρθει εκείνη η στιγμή που πραγματικά σαν Χώρα θα πιάσουμε ΠΑΤΟ.


"Κύριοι", στα μάτια σας όλα φαίνονται ΣΩΣΤΑ ......

"Κύριοι", στα μάτια μας όμως ..... ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!!!!!!!!!!!


Η "ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ" ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ «ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ» θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων και Πολιτισμού που θα γίνει στο Δήμο Αχαρνών (Δημαρχείο) από 30-6-2011 έως και 3-7-2011 (AGROFESTIVAL-ΑΧΑΡΝΑΙ 2011) και το οποίο διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών και της Περιφέρειας Αττικής.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την 1η Ιουλίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30. Καλούνται οι εταίροι, τα συνεργαζόμενα μέλη της εταιρείας και όσοι παραγωγοί και επιχειρηματίες επιθυμούν να εκθέσουν ποιοτικά βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα από το τόπο μας, να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Ξηροκώστα στο τηλ.6944778592.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ &
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΠΟ 8:00 ΠΜ ΕΩΣ 11:00 ΠΜ


Στη Βουλή ψηφίζουν το "μεσοπρόθεσμο".
Στην πραγματικότητα αποφασίζουν το "άμεσο" κλείσιμό μας.


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 8:00 ΠΜ
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ
ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Γ.ΜΠΙΝΑΣ αποφάσισε να «βάλει χέρι» στο παγκάρι της εκκλησίας

Συνέχεια πρωτάκουστα πράγματα ακούμε στην εποχή της «σοσιαλιστικής» Μνημονικής διακυβέρνησης. Το τραγελαφικό περιστατικό που θα αναφέρουμε μας δείχνει σε πιο σημείο οδήγησε την δημόσια υγεία η εθελόδουλη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Συγκεκριμένα στα χέρια του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Αλέξανδρου Ρακιντζή ήρθε καταγγελία ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου αποφάσισε να «βάλει χέρι» στο παγκάρι της εκκλησίας που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου.

Η καταγγελία αποδείχτηκε αληθινή και ο διοικητής του νοσοκομείου αιτιολόγησε την «βούτα» του λέγοντας ότι τα χρήματα απ’ το παγκάρι τα πήρε για να αγοράσει γάζες και ιατρικά γάντια που τέλειωσαν, το υπουργείο δεν τους έδινε λεφτά και οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου δεν μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, αθώωσε τον κατηγορούμενο διοικητή του νοσοκομείου και αιτιολόγησε την απόφαση του με το επιχείρημα «όταν ρίχνουμε χρήματα στο παγκάρι της εκκλησίας ποτέ δεν ρωτάμε που θα διατεθούν αυτά τα χρήματα. Ολοι τα δίνουμε για καλό σκοπό και στην συγκεκριμένη περίπτωση τα χρήματα πήγαν σε θεάρεστο έργο».

Να, ιδέα κ. Λοβέρδε. Γέμισε τα νοσοκομεία με εκκλησιές και παγκάρια. Μπορεί τότε να θεωρηθείς επιτυχημένος υπουργός.

ΠΗΓΗ: http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/06/blog-post_864.html

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΙΧΩΝΙΑΣ

8 – 9 – 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
στην αρχαία Θεστία Αιτωλίας
[ Βλοχός Καινουργίου Δήμου Αγρινίου ]

Θεματική Συνεδρίου :
ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

Ο πολλαπλασιασμός τόσο των αρχαιολογικών ανασκαφών όσο και των ιστορικών πηγών στον τοπικό μικρόκοσμο, έχουν στρέψει πλέον υποχρεωτικά το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής Κοινότητας στην μελέτη της Τοπικής Ιστορίας σε όλες της τις εκφάνσεις (Κοινωνία, Ιστορία, Λαογραφία, Οικονομία) και της Τοπικής Αρχαιολογίας.
Απόδειξη τούτου, περιοριζόμενοι στον Ελλαδικό χώρο, αποτελεί η κατά γεωγραφικά διαμερίσματα έρευνα των Αρχαιολογικών Σχολών και των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Λαογραφίας, καθώς και των Ερευνητών στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών και στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Τρανό παράδειγμα, η μεν Ολλανδική Αρχαιολογική Αποστολή στην Ελλάδα μελετά την Αιτωλία, ενώ η Γερμανική Αρχαιολογική Σχολή Αθηνών μελετά την Ακαρνανία.
Στα πλαίσια αυτά, δεν είναι τυχαίο ότι έχει έρθει στο επίκεντρο η Τοπική Ιστορία (στην καθολική της διάσταση συλλογικών συμπεριφορών), παίρνοντας την πρωτοκαθεδρία από την Εθνική Ιστορία.
Ένα τέτοιο σπουδαίο γεωγραφικό διαμέρισμα, με λαμπρές σελίδες στην Τοπική Ιστορία (στην καθολική της διάσταση συλλογικών συμπεριφορών), αλλά και με σπουδαία αρχαιολογική τοπογραφία, αποτελεί η περιφερειακή ζώνη Τριχωνίας, δηλαδή η πέριξ της λίμνης Τριχωνίδος Αιτωλίας, οικιστική ζώνη.
Ήδη έχουν λάβει χώρα σπουδαίες αρχαιολογικές ανασκαφές και έχουν έρθει στο φως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα, που αποτελούν επιστημονική πρόκληση για τους ερευνητές, προκειμένου να μελετηθεί ο Αρχαίος και Βυζαντινός Τοπικός Πολιτισμός της Αιτώλιας Τριχωνίας. Πόσες Πόλεις και Κώμες είχαν ιδρύσει, διαχρονικά, οι Αιτωλοί πέριξ της Τριχωνίδος λίμνης; Ποιο το πολιτιστικό και οικονομικό τους επίπεδο; Ποιες οι πάσης φύσεως σχέσεις τους με τις άλλες Ελλαδικές πόλεις στο διάβα της Ιστορίας;
Συνάμα, ο μόνιμος εμπλουτισμός των Τοπικών Ιστορικών Αρχείων, που συνιστούν τις Τοπικές Ιστορικές Πηγές, αποτελούν μόνιμη πρόκληση για τους Ιστορικούς και τους Ερευνητές συγγενών Επιστημών (Λαογράφων, Εθνολόγων, Κοινωνιολόγων, Οικονομολόγων, Γεωλόγων) που θέτουν αντίστοιχα ερωτήματα με αυτά των αρχαιολόγων.
Όλα αυτά τα ερωτήματα –Αρχαιολογικά και Ιστορικά- και οι πιθανές απαντήσεις τους μόνο σε ένα Διεθνές Συνέδριο Αρχαιολογίας και Τοπικής Ιστορίας Τριχωνίας μπορούν να αποτελέσουν συνιστώσες εργασίας, θέματα στρογγυλής τραπέζης και εξαγόμενα ενός γόνιμου επιστημονικού διαλόγου.
Στο βήμα του Συνεδρίου αυτού θα ανακοινωθούν Νέες Μελέτες σχετικές με την Τοπική Ιστορία, την Κοινωνία, την Οικονομία και τον Πολιτισμό Τριχωνίας.
Συνάμα, θα έχουν την ευκαιρία οι Αρχαιολόγοι της Υπηρεσίας να ανακοινώσουν τις νέες αρχαιολογικές τους ανασκαφές.
Το Συνέδριο θα αποτελέσει, παράλληλα, πρόκληση και για τους Πανεπιστημιακούς, Ιστορικούς και Αρχαιολόγους, να προβούν σε νέες συνθετικές εργασίες που θα λαμβάνουν υπόψη τους τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από το Συνέδριο αυτό.
Άλλωστε έχει παρέλθει δεκαετία από το τελευταίο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Συνέδριο για την Αιτωλία & Ακαρνανία.
Θεωρούμε, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα για τη διοργάνωση ενός Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαιολογίας και Τοπικής Ιστορίας Τριχωνίας που θα φέρει στο Επίκεντρο της δημοσιότητας και του διεθνούς ενδιαφέροντος ένα από τα αξιολογότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, όχι μόνον του νεοσύστατου Δήμου Αγρινίου αλλά και ολόκληρου του Νομού Αιτωλίας & Ακαρνανίας.
Η Εταιρεία μας θεωρεί ότι το Συνέδριο αυτό θα αποτελέσει τη βάση για την ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη της περιοχής μας.


Ο Πρόεδρος της Εταιρείας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ
Εκπ/κος, π. Δήμαρχος

Ο Πρόεδρος
της Επιστημονικής Επιτροπής
ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Πρόεδρος
της Οργανωτικής Επιτροπής
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ
Δικηγόρος, τ. Δήμαρχος

SPORTS CAMP ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΑ

Ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου σε συνεργασία με το Ν.Ο. Πάρου διοργανώνει sports camp με κεντρικό θέμα την εκμάθηση της υψηλής τεχνικής του θαλασσίου σκι και του wakeboard στις εγκαταστάσεις του στο εθνικό κέντρο θαλασσίου σκι στη Λίμνη Στράτου. Το camp θα διαρκέσει 2 εβδομάδες (25/06/2011 έως 08/07/2011) και θα περιλαμβάνει την προπόνηση των αθλητών, τη διατροφή τους αλλά και τη διαμονή.Τις ημέρες του camp στο χώρο θα βρίσκονται και εξειδικευμένοι παιδοψυχολόγοι αλλά και πτυχιούχοι προπονητές για την 'εκτός νερού' προπόνηση των αθλητών.

Πληροφορίες - εγγραφές στο τηλ. 6946968802 (Θανάσης Γιαννόπουλος, προπονητής του ομίλου)

Διακρίσεις και καλές επιδόσεις είχε ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου στους αγώνες 10-12 ετών της περιφέρειας που έγιναν στην Άρτα στις 18-19 Ιουνίου. Οι κολυμβητές του Ν.Ο.Α. είχαν 3 πρώτες θέσεις με την Καραγιάννη Δέσποινα στα 50 - 100 - 200 μέτρα Πρόσθιο, 3 δεύτερες θέσεις με την Κόκκιου Θεοδώρα στα ίδια Αγωνίσματα και 1 τρίτη θέση με τον Κόκκιο Γιώργο στα 200 μέτρα ελεύθερο. Οι επιδόσεις της Καραγιάννη και της Κόκκιου στα 50 Πρόσθιο είναι 2η και 4η Πανελλαδικά στην ηλικία τους.
Επίσης την Δευτέρα 20 Ιουνίου, διοργανώθηκαν πάλι στην Άρτα αγώνες για παιδιά 7-9 ετών. Και εδώ οι μικροί κολυμβητές του Ν.Ο.Α. τα πήγαν περίφημα! Σε όποια αγωνίσματα έπεσαν ήρθαν στην 1η και 2η θέση. Τα μετάλλια για όλους τους μικρούς κολυμβητές ήταν η επιβράβευση της προσπάθειάς τους. Αρκετά ικανοποιημένος δήλωσε ο προπονητής του Ν.Ο.Α. Χρήστος Νταγιάντας για την ποιότητα των μικρών κολυμβητών του.
Ο πρόεδρος του Ν.Ο.Α. Μάκης Γιαννόπουλος αισθάνεται υπερήφανος που διοικεί ένα σωματείο με αθλητές που αγωνίζονται σκληρά για το αθλητικό ιδεώδες σε όλα τα τμήματα (κολύμβησης, θαλάσσιο σκι - Wakeboard, conoe - kayak) ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον όμιλο και γίνονται αρωγοί στη διαφήμιση της πόλης μας, το ΑΓΡΙΝΙΟ.

2ΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΣΒΔΕΝ

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας στις 20-6-2011 στην Άρτα αποφάσισε:

Α)
Για το 2ήμερο της συζήτησης του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή κηρύσσει στην Β/Δ. Ελλάδα 48ωρο δράσεων με απεργία – κλείσιμο καταστημάτων – την 2η μέρα.

Β) Να προτείνει στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με απόφασή της να δώσει πανελλαδικό χαρακτήρα σε μια τέτοιας μορφής κινητοποίηση.

Γ) Να απευθυνθεί στις Ομοσπονδίες των Εμπορικών Συλλόγων, στους Εμπορικούς Συλλόγους και τους Αντιπροσώπους πανελλαδικά, προτείνοντάς τους αντίστοιχες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Δ) Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσει δημόσια το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης.

Ε) Στους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της θα προτείνει σειρά δράσεων, τόσο για την 1η μέρα όσο και για την 2η μέρα, την ημέρα της απεργίας, οι οποίοι Σύλλογοι αντίστοιχα θα εκτιμήσουν ποιες από αυτές μπορούν να υλοποιήσουν, να τροποποιήσουν ή να εμπλουτίσουν.

΄΄ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΄΄

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

ΔΙΑΠΛΟΥ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με το Διάπλου της Λίμνης Τριχωνίδας Άνοιξε την καλοκαιρινή του σεζόν ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου! Περίπου 20 αθλητές ηλικίας από 09 ετών έως 45 διασκέδασαν και απέκτησαν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Συμμετέχοντες και θεατές δήλωσαν ενθουσιασμένοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.Μετά τον τερματισμό των συμμετεχόντων ακολούθησε επίδειξη canoe - kayak από τα μέλη του Ν.Ο.Α. και γεύμα προς τιμή της διοργάνωσης σε παραλίμνια ταβέρνα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Ομίλου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο http://www.noagriniou.wordpress.com/
--
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ - WAKEBOARD
Ι. ΣΤΑ'Ι'ΚΟΥ 28
ΑΓΡΙΝΙΟ 30100
ΤΗΛ.: 2641052723
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
KIN.:6946968802

ΒΡΑΔΥΑ "Γευσιγνωσίας" ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Ο Όμιλος INNER WHEEL Αγρινίου κλείνει τη χρονιά του διοργανώνωντας μια βραδυά "Γευσιγνωσίας" στο εστιατόριο "AMARO" την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 09:30 μ.μ.
Μαγειρεύουν οι γυναίκες του ομίλου και σας προσκαλούν σε μια βραδυά χαλάρωσης, γευστικής απόλαυσης και προσφοράς. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του εργαστηρίου "ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ".
Τιμή πρόσκλησης 10 ευρώ.
Τηλέφωνο πληροφοριών: 6973035756 (Ρούλα Κουκουβίνου, Πρόεδρος συλλόγου)

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΑΓΡΙΝΙΟ
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
Πεζόδρoμος Χαρ. Τρικούπη Ώρα Έναρξης 10:30
Jazz Μουσική
• Κουαρτέτο Τζαζ Φιλαρμονικής Δήμου Αγρινίου
Funk Rock Μουσική Ώρα Έναρξης 11:00
• Mind The Gap
Λαϊκή και Ελληνική έντεχνη μουσική, Ώρα Έναρξης 11:30
•Μουσικό Σύνολο Unplugged Μουσικού Σχολείου Αγρινίου
•Μουσικό Σύνολο Λαϊκής Μουσικής Μουσικού Σχολείου Αγρινίου
Πλατεία Σιντριβανίου Ώρα Έναρξης 19:30
World-Ethnic Μουσική
• Μουσικό Σχήμα Άτροπον
Πλατεία Χατζοπούλου Ώρα Έναρξης 20:00
Ελληνική – Λαϊκή και Παραδοσιακή Μουσική ,
• Μουσικό Συγκρότημα Free Group
• Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής
Πλατεία Δημοκρατίας Ώρα Έναρξης 21:00
Κλασσική – Μιούζικαλ -Τζαζ – Ροκ- Έντεχνη Ελληνική –Λαϊκή Μουσική
• Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Φιλαρμονικής Δήμου Αγρινίου
Συμμετέχουν οι Μουσικοί και οι Τραγουδιστές:
• Αϋφαντόπουλος Αιμίλιος
• Βλαχοπούλου Ρένα
• Γκεβεντζές Σωτήρης
• Δημητριάδη Ελισάβετ
• Καραμανώλης Δημήτρης
• Καψάλη Δήμητρα
• Λέρης Κωνσταντίνος
• Λιάγκας Ευάγγελος
• Μαργώνης Κωνσταντίνος
• Ντζιάλας Παντελής
• Παπαδοπούλου Άννα
• Σελιμάς Ανδρέας
• Σωτηρόπουλος Γιώργος
• Φρίντζος Νικόλαος
• Βλαχοδήμος Γιώργος Μπουζούκι
• Ράπτης Ιωάννης Μπουζούκι
• Χαντζάρας Κωνσταντίνος Μπουζούκι

Οι Καλλιτέχνες και τα Μουσικά Σχήματα που λαμβάνουν μέρος στη Γιορτή
Της Μουσικής συμμετέχουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ καθώς και οι καλύψεις των Ηχητικών και Φωτιστικών Συστημάτων και οι Αφίσες Παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ :
ΜήτσουΓεώργιος Ήχος & Φώς
Τραγουδάρας Γεώργιος Rent Voice
Φρίντζος Κώνσταντίνος Ηχητική & Φωτιστική Κάλυψη Εκδηλώσεων
Χριστοδούλου Δημήτριος Music Center
Πασχέντης Χαράλαμπος Γραφικές Τέχνες

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011
Γιορτή της Μουσικής
-150 Μουσικοί
-8 Μουσικά Σχήματα
-30 Τραγουδιστές
-Ηχολήπτες
Όλοι Από Το Πρωί έως το Βράδυ θα γεμίσουν
Με Μουσική την Πόλη του Αγρινίου
Σε Πλατείες Πεζόδρομους
Δωρεάν για Όλους από Όλους

Αρχισε η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο (εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ο Α. Μακρυπίδης)

"Εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας" χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, κατά την έναρξη της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Α. Μακρυπίδης.

Χωρίς τα κόμματα της αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε η στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Το ΚΚΕ δεν παρέστη στην σχετική διαδικασία, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν κατά την έναρξη της σχετικής διαδικασίας.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης πραγματοποίησε "άνοιγμα" προς την Νέα Δημοκρατία παραδεχόμενος πως η Ελλάδα πληρώνει αδυναμίες δεκαετιών και όχι λίγων μονάχα χρόνων.
Χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα "εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας", με χρονικό ορίζοντα τετραετίας που ξεπερνά τα χρονικά περιθώρια της συγκεκριμένης κυβέρνησης.
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως "το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο αποτελεί την πιο έμπρακτη ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου και η κοινωνία βρίσκεται σε ακόμη πιο βαθύ σκοτάδι γιατί και τα νέα μέτρα αποδεικνύουν εμμονή στην ίδια λανθασμένη συνταγή".
Από το ΛΑΟΣ, ο Παύλος Μαρκάκης, υπογράμμισε πως ουδέποτε το κόμμα του είχε δηλώσει πως θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο καταψηφίζει, δεδομένης της "αποτυχίας της κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που της δώσαμε".

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63149386

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Η Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη συνεχίστηκε με τη διοργάνωση ενός πολύ όμορφου 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ για παίδες, κορασίδες, εφήβους και άνδρες στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια Αγρινίου.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. 80 και πλέον νέοι και προπονητές από όλους τους συλλόγους της πόλης συμμετείχαν στο τουρνουά και στους διαγωνισμούς ελευθέρων βολών και τριπόντων. Και φυσικά όλοι κέρδισαν, διότι ενημερώθηκαν για την Εθελοντική Αιμοδοσία, τη δράση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και της Επιτροπής Νέων.
Ακολουθεί η κεντρική Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 14/6 ,Παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, ώρες 08.00-14.30 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και φυσικά η ροκ συναυλία το ίδιο βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΣΕΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΡΜΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '70

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟ στην Κοινότητα ΘΕΡΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ στη δεκαετία του '70.
Μουσική εκδήλωση, έκθεση ξυλογλυπτικής και χαλκογραφίας.




Το video μπορείτε να το βρίσκετε και στην ενότητα "Αναμνησεις σε video" στην δεξιά πλευρά της σελίδας.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ας μου εξηγήσει κάποιος τι ήταν αυτό πάλι; Το σχολείο δεν έχει μάθημα και πάει εκδρομή ή σκέφτηκαν οι ευρωβουλευτές , οι υφυπουργοί και οι λοιποί ότι «αφού όλος ο κόσμος είναι στη Βουλή δεν κινδυνεύουμε στην επαρχία».
Ξαφνικά θυμήθηκαν την Αιτ/νια και πήγαν στα ποτάμια και τις λίμνες, σαν να τα έβλεπαν για πρώτη φορά, θαύμασαν και τα έργα τα συγχρηματοδοτούμενα και ικανοποιήθηκαν με την πρόοδό τους. Και καλά κάποια στιγμή στο μέλλον να υπάρξουν κινήσεις αναβάθμισης, εξέλιξης, δημιουργίας, όπως θέλετε πείτε το. Το παρελθόν όμως μας έχει δείξει ότι τα λόγια και οι υποσχέσεις είναι εύκολες και βγαίνουν γρήγορα από τα χείλη, αλλά πολύ δύσκολα γίνονται πράξεις.
Που αποσκοπεί λοιπόν αυτή η παράσταση;
Τόσα χρόνια που ήταν, όταν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα το νοσοκομείο Μεσολογγίου, όταν κλείνουν σχολές στο ΤΕΙ, όταν το Πανεπιστήμιο αιωρείται έτοιμο να πέσει να διαλυθεί;
Καλές οι εκπομπές για την αγροτική ανάπτυξη αλλά τελικά είναι μόνο για φιγούρα.
Σ’ αυτή τη χώρα μια ζωή κάνουμε αλλοπρόσαλλες κινήσεις ακολουθώντας την θεατρική παιδεία που κληρονομήσαμε από τους αρχαίους μας προγόνους.
Εύχομαι κύριοι εσείς που επισκεφτήκατε τον Νομό να έχετε συνειδητοποιήσει την άσχημη κατάσταση που βρισκόμαστε και να βάλετε τα δυνατά σας για να σωθούμε, γιατί ο κλοιός στενεύει για όλους και η κατάσταση είναι πλέον απρόβλεπτη.
ΥΓ. Κάποιος εκ των ανωτέρω κυρίων(δεν έχει σημασία ποιος) είπε το εξής:
"...Εφαρμόζουμε πολιτικές που είναι δύσκολες, που πονάνε πρώτους εμάς, αλλά είναι πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε για να σώσουμε τη χώρα ..."
Τα σχόλια δικά σας γιατί τα δικά μου δεν γράφονται ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π. ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ- Γ. ΔΗΜΑΡΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΄΄Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών΄΄ κ. Γιάννη Δημαρά έχε σήμερα (Τρίτη 31 Μαΐου ) στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός.
Ο κ. Μοσχολιός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Δημαρά για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, όπως η ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής και η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα. Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε επίσης στο νέο θεσμικό πλαίσιο, το Πρόγραμμα Καλλικράτης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Αυτοδιοίκηση λόγω της οικονομικής κρίσης.
Από την πλευρά του ο κ. Δημαράς ευχαρίστησε τον κ. Μοσχολιό για την φιλοξενία και για την ενημέρωση που είχε πάνω στα ζητήματα του Δήμου Αγρινίου. Επισήμανε ότι σκοπός της επίσκεψης πρώτα και κύρια είναι να γίνει γνωστή στην κοινωνία η νέα πολιτική προσπάθεια της οποίας ηγείται.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Συγκροτήθηκε χθες Τρίτη 31 Μαΐου 2011 σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας.
Για την κατανομή των αξιωμάτων η "Πρωτοβουλία Εμπόρων Αγρινίου Ενότητα-Αγώνας- Προοπτική", όπως προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί αλλά και μετεκλογικά εξαγγείλαμε, επιχείρησε και πρότεινε στους συναδέλφους εκλεγμένους συμβούλους των άλλων δυο συνδυασμών την συγκρότηση διαπαραταξιακού αντιπροσωπευτικού Προεδρείου.
Συγκεκριμένα προτείναμε να αναληφθούν από συμβούλους της "Πρωτοβουλίας Εμπόρων Αγρινίου Ενότητα-Αγώνας-Προοπτική" οι θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα και από συμβούλους των άλλων δυο συνδυασμών οι θέσεις του Αντιπροέδρου και του Ταμία.
Αυτό, μετά την άρνηση – για δικούς του λόγους ο καθένας – των εκπροσώπων των άλλων δυο συνδυασμών να συμφωνήσουν, δεν κατέστη δυνατόν.
Παρ’ όλα αυτά εμείς πιστεύαμε και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε και να επιμένουμε στην δυνατότητα μιας νέας συλλογικότητας στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου που μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη.
Τα αξιώματα άλλωστε διαχρονικά στον Σύλλογό μας σχετική αξία είχαν.
Το παραγόμενο έργο και το αποτέλεσμα είναι αυτό που τελικά έχει αξία και η καλή διάθεση και η θετική συμβολή όλων στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι αυτά που τελικά σε μεγάλο βαθμό θα το καθορίσουν.


Για την Πρωτοβουλία Εμπόρων Αγρινίου Ενότητα – Αγώνας – Προοπτική
Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι στο Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.

Μπεσίνης Παναγιώτης
Λίτσας Ιωάννης
Παπαζήση Χάιδω
Καλαϊτζόπουλος Αποστόλης
Σκανδάλης Ευθύμιος
Μητσόπουλος Παναγιώτης

Αγρίνιο 1-6-2011

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΣΑ

Συγκροτήθηκε στις 31-5-2011 σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, που προέκυψε από τις εκλογές στις 25 και 26 Μαΐου 2011.

Η σύνθεσή του έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΕΣΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΧΑΙΔΩ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΑΝΑΠΛ. ΤΑΜΙΑΣ: ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ-ΔΗΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.: ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΤO Δ.Σ. TOY Ε.Σ.Α.