Αρχισε η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο (εισηγητής του ΠΑΣΟΚ ο Α. Μακρυπίδης)

"Εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας" χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, κατά την έναρξη της σχετικής συζήτησης στη Βουλή, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Α. Μακρυπίδης.

Χωρίς τα κόμματα της αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε η στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Το ΚΚΕ δεν παρέστη στην σχετική διαδικασία, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν κατά την έναρξη της σχετικής διαδικασίας.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Μακρυπίδης πραγματοποίησε "άνοιγμα" προς την Νέα Δημοκρατία παραδεχόμενος πως η Ελλάδα πληρώνει αδυναμίες δεκαετιών και όχι λίγων μονάχα χρόνων.
Χαρακτήρισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα "εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας", με χρονικό ορίζοντα τετραετίας που ξεπερνά τα χρονικά περιθώρια της συγκεκριμένης κυβέρνησης.
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας υποστήριξε πως "το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο αποτελεί την πιο έμπρακτη ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου και η κοινωνία βρίσκεται σε ακόμη πιο βαθύ σκοτάδι γιατί και τα νέα μέτρα αποδεικνύουν εμμονή στην ίδια λανθασμένη συνταγή".
Από το ΛΑΟΣ, ο Παύλος Μαρκάκης, υπογράμμισε πως ουδέποτε το κόμμα του είχε δηλώσει πως θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο καταψηφίζει, δεδομένης της "αποτυχίας της κυβέρνησης να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία που της δώσαμε".

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63149386