Απολογισμός δράσεων “Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη” και “η καρδιά χτυπά σε ροκ ρυθμούς”

Η Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη έλαβε χώρα από 8 έως 14 Ιουνίου 2011 στο Δήμο Αγρινίου. Ήταν μία σειρά μουσικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, που έτυχε εντυπωσιακής ανταπόκρισης από τους συμπολίτες μας.
Σκοπός της προσπάθειας αυτής ήταν να προσεγγίσουμε τους νέους συμπολίτες μας, να τους ενημερώσουμε για τη δράση του Συλλόγου μας και για την Ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη αποτέλεσε ένα όχημα για να έρθουμε πιο κοντά στους νέους του Δήμου μας. Το πετύχαμε!
Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων (8/6) διοργανώσαμε ,σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας και την Τροχαία Αγρινίου, μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης με τελικό προορισμό την Πλατεία Δημοκρατίας. Ακολούθησαν βραβεύσεις εθελοντών αιμοδοτών και της Λέσχης Μοτοσυκλέτας. Τέλος, απλώθηκε στην πλατεία ένα μεγάλο πανό, στο οποίο παιδάκια ζωγράφισαν και έγραψαν τα μηνύματά τους για την Εθελοντική Αιμοδοσία. Υπολογίζουμε ότι στην πορεία συμμετείχαν 45 μηχανές και 70 αναβάτες, ενώ στην πλατεία μας περίμεναν υπομονετικά και συμμετείχαν ενεργά εκατοντάδες συμπολίτες μας.
Τη δεύτερη ημέρα (9/6) επισκεφθήκαμε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου. Ο εθελοντής-περιβαλλοντολόγος κ. Αλέξανδρος Χατζάρας ενημέρωσε τους μαθητές για την επιτακτική ανάγκη της ανακύκλωσης. Έπειτα, η Επιτροπή Νέων του Συλλόγου μας είχε μία εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές για την Εθελοντική Αιμοδοσία. Συμμετείχαν περίπου 100 μαθητές και 10 δάσκαλοι και από τα δύο δημοτικά σχολεία του δημοτικού διαμερίσματος.
Την τρίτη ημέρα (10/6) ακολούθησε η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Προσήλθαν και αιμοδότησαν 21 κάτοικοι της Γαβαλούς, αριθμός ικανοποιητικός αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα του Δήμου μας. Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία στην περιοχή της Μακρυνείας μετά από πολλά χρόνια. Αρκετοί αιμοδότες-κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν την επιθυμία τους για μόνιμη συνεργασία με τον ΣΕΑ Αγρινίου για την προώθηση του σκοπού του στην Μακρυνεία. Ακολούθησε υπέροχο θεατρικό και έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του σχολείου με θέμα την Εθελοντική Αιμοδοσία. Ήταν εντυπωσιακή η στάση των μικρών μαθητών βλέποντας τους γονείς τους να αιμοδοτούν Αναμφίβολα πήραν το καλύτερο μάθημα!
Την τέταρτη ημέρα (11/6) διοργανώσαμε 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου με τη βοήθεια προπονητών των μπασκετικών συλλόγων της πόλης, της ΕΣΚΑΒΔΕ και καταστημάτων αθλητικών ειδών. Πάνω από 70 νέοι, υπό τους ήχους δυνατής μουσικής, έπαιξαν μπάσκετ, ενώ συμμετείχαν και βοήθησαν πολλοί καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές μπάσκετ.
Τέλος, η Εβδομάδα έκλεισε με την κεντρική εθελοντική αιμοδοσία της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και αιμοδότησαν πάνω από 60 συμπολίτες μας. Τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με τον καλύτερο τρόπο, στέλνοντας ταυτόχρονα σαφές μήνυμα.

Η εκδήλωση “η καρδιά χτυπά σε ροκ ρυθμούς” ήταν η επόμενη δράση μας. Έλαβε χώρα την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011. Επρόκειτο για έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στην Πλατεία Δημοκρατίας. Ακολούθησε ροκ συναυλία με τα μουσικά συγκροτήματα Cartoon από το Αγρίνιο και Foxrot από το Μεσολόγγι. Παρά την αφόρητη ζέστη δεκάδες συμπολίτες μας αιμοδότησαν και παρακολούθησαν το υπέροχο live. Σε αυτή την εκδήλωση συμμετείχαν ενεργά τόσο η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, όσο και ο Σύλλογος πασχόντων εκ Μεσογειακής Αναιμίας, γονέων και φίλων αυτών νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι τα έξοδα και των δύο δράσεων προέρχονται αποκλειστικά από ιδιωτικούς πόρους. Επίσης λάβαμε από τοπικές ιδιωτικές επιχειρήσεις χορηγίες υλικών, όπως δώρα για το τουρνουά μπάσκετ, αφίσες, προσκλήσεις, διαφημιστικά ταμπλό, νερό για το τουρνουά μπάσκετ και 100 T-shirt, τα οποία δωρίσαμε στους συμμετέχοντες των εκδηλώσεων. Έχουμε ανακοινώσει τους χορηγούς μας στο blog του Συλλόγου μας. Τους ευχαριστούμε.
Ευχαριστούμε επίσης τα ΜΜΕ, τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, blogs, διότι στήριξαν τις προσπάθειές μας, ενημέρωναν τους συμπολίτες μας για την πορεία των εκδηλώσεων συνεχώς και τους καλούσαν καθημερινά στις εκδηλώσεις. Ευχόμαστε αυτές οι δράσεις να γίνουν η αφετηρία συνεχούς συνεργασίας για τον κοινό σκοπό, διότι η βοήθειά τους είναι απαραίτητη.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι με βάση τις δύο προαναφερθείσες καλοκαιρινές δράσεις του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου ετοιμάζεται από την εταιρεία παραγωγής Neonmedia τηλεοπτική εκπομπή, η οποία σύντομα θα προβληθεί σε πολλούς περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Με τιμή,
Το ΔΣ Η Επιτροπή Νέων