ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στον καθιερωμένο αγιασμό των σχολείων του Δήμου, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παραβρέθηκε σήμερα (Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου), ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός.
Ο κ. Μοσχολιός επισκέφθηκε το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αγρινίου, όπου στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Παναιτωλίου.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγρινίου ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της μάθησης και της γνώσης στα νέα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα οι μαθητές πέρα από τις γνώσεις να αποκτήσουν και όλα εκείνα τα εφόδια ώστε να είναι ολοκληρωμένοι πολίτες.
«Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει σε μια περίοδο όπου η κοινωνία μας αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε αισιοδοξία και δύναμη γιατί μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε, κάτι που αποδεικνύει κάθε χρόνο και η μαθητική κοινότητα της πόλης, με τις επιτυχίες εισαγωγής στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.
Επιτυχίες που μας κάνουν περήφανους και οφείλονται στο σκληρό αγώνα των μαθητών και των γονέων αλλά και στην ποιότητα των εκπαιδευτικών που τους μεταφέρουν με τον καλύτερο τρόπο, όχι μόνο τις γνώσεις, αλλά και τις αρχές και τις αξίες που πρέπει να αποκτήσουν στη ζωή τους».
Παράλληλα, ο κ. Μοσχολιός αναφέρθηκε στα θέματα των υποδομών και τις νέες αρμοδιότητες που έχει ο Δήμος Αγρινίου με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», τονίζοντας ότι σταθερός στόχος της δημοτικής αρχής, είναι η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων.
«Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε σύγχρονα σχολεία. Αυτός θα είναι μόνιμος και διαρκής στόχος μας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η δημοτική αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη δημιουργία σύγχρονων σχολικών μονάδων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες».
Συγκεκριμένα, υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την ανέγερση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και του Δημοτικού Σχολείου Λεπενούς, τα οποία ήδη έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Παράλληλα έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανέγερσης νέας πτέρυγας για το 2ο Δημοτικό Σχολείο και την αποκατάσταση παλαιάς πτέρυγας του ίδιου σχολείου και την ανέγερση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.
Επίσης, προωθούμε τις διαδικασίες για την αποκατάσταση του Γυμνασίου Γαβαλούς, για το 7ο Γυμνάσιο Αγρινίου και την ανέγερση έξι νηπιαγωγείων.