Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αγρινίου-Θέρμου Αντιδρά στο Χαράτσι

Με εγκύκλιο που ανακοίνωσαν και στην ιστοσελίδα τους, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγρινίου-Θέρμου καλεί τα μέλη του να παραδώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του (εγ)κεφαλικού χαρατσίου που τους έχουν σταλεί, στο σύλλογο, ώστε αυτός να τα καταθέσει στην Δ.Ο.Υ Αγρινίου. Αναλυτικά αναφέρουν:


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Καλωσορίζουμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές που μετατέθηκαν, αποσπάστηκαν και διορίστηκαν σε σχολεία του Συλλόγου μας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου, μετά από συνεδρίασή του και αφού έλαβε υπ’ όψη τις απόψεις και τις εισηγήσεις τόσο των συναδέλφων όσο και των μελών του, σας ενημερώνει για τα παρακάτω θέματα:

Θέμα 1ο:

Μη πληρωμή πολυεκκαθαριστικών-άρνηση καταβολής.
Το Δ.Σ. του συλλόγου ομόφωνα καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς μέλη μας, να μη σπεύσουν να πληρώσουν το ποσό της εισφοράς που τους έχει σταλεί μέσω του «εκκαθαριστικού σημειώματος εισφορών και τέλους επιτηδεύματος», αλλά να παραδώσουν τα εν λόγω «εκκαθαριστικά σημειώματα», που τους έχουν σταλεί από τη Δ.Ο.Υ., μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας (30-9-2011), στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στους Βασίλη Κόκκοτο, Γιάννη Μπαζώρα και Χρήστο Νταγιάντα, για την συγκέντρωσή τους και την ομαδική κατάθεσή τους στην Δ.Ο.Υ Αγρινίου. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην παραφροσύνη και τρομοκρατία της τρόικας να προτάξουμε μια συλλογική κίνηση άρνησης πληρωμής του συγκεκριμένου τέλους . Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο της να δημιουργήσει ένα δεδομένο και για άλλους συνδικαλιστικούς Συλλόγους της περιοχής μας (με τους οποίους το Δ.Σ. του Συλλόγου είναι σε επαφή). Παράλληλα εισηγούμαστε στη Δ.Ο.Ε. να πάρει μια αντίστοιχη απόφαση- πρωτοβουλία για την κάλυψη ανάλογων κινήσεων από όλους τους Συλλόγους και τους συναδέλφους της χώρας. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είναι καιρός πια να σπάσει το κλίμα του σοκ και του φόβου που διαποτίζει καθημερινά την ελληνική κοινωνία, μέσα από την καταιγιστική ανακοίνωση από την κυβέρνηση οικονομικών μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα. Όλοι μαζί μπορούμε, μέσα από έναν διακλαδικό, πανδημοσιουπαλληλικό και πανεργατικό συντονισμό, να ματαιώσουμε τα τοκογλυφικά σχέδια της τρόικας και των δανειστών για φτωχοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, προχωρώντας άμεσα σε μια διευρυμένη πλέον στάση πληρωμών όλης της ελληνικής κοινωνίας στα κάθε είδους χαράτσια – έκτακτες εισφορές που μας επιβάλλονται. Η οικονομική και κοινωνική λαίλαπα που μας οδηγούν δεν είναι μονόδρομος. Όλοι μαζί, με συλλογικό και συντονισμένο τρόπο, μπορούμε να τους σταματήσουμε!


Όπως τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου Βασίλειος Κόκκοτος στην ιστοσελίδα www.agriniopress.gr :
".... Απλά δεν μπορούμε να πληρώσουμε την ειδική εισφορά, ούτε το τέλος των ακινήτων..."


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που κάποιοι αποφάσισαν τελικά να αντιδράσουν σε αυτήν την λαίλαπα της κυβέρνησης σε συνεργασία με την ΤΡΟΙΚΑ.Ο σύλλογος συνταξιούχων ναυτικών Ναυπακτίας σε συνεργασία με τους συλλόγους συντ.ναυτικών Αχαίας,ΙΚΑ,ΕΛΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΟΣΕ,ΟΤΑ,ΠΕΣ ΝΑΤ,συγκεντρώνουμε όλα τα ειδοποιητήρια με τα χαράτσια,ώστε να τα επιστρέψουμε γιατί απλά δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε. yeoryios.copoulo@gmail.com πρόεδρος Συνταξιούχων ναυτικών Ναυπακτίας.