Επιδότηση του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ από το Δήμο Αγρινίου

Τη συνέχιση της δημοτικής συγκοινωνίας, με επιδότηση του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ από το Δήμο Αγρινίου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου), μετά από πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού.
Σύμφωνα με την απόφαση, σε σύμβαση που θα υπογραφεί ανάμεσα στο Δήμο Αγρινίου και το Αστικό ΚΤΕΛ, θα συνεχιστούν τα δρομολόγια των γραμμών Μ1 και Μ2 με κάλυψη της διαφοράς του κόστους λειτουργίας των γραμμών από το Δήμο Αγρινίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει υπογράψει σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ για τη λειτουργία δύο γραμμών (τη γραμμή Μ1 Άγιος Κων/νος – Πανεπιστήμιο και τη γραμμή Μ2 Δοκίμι – Δύο Ρέμματα) διασφαλίζοντας αξιόπιστη και οικονομική μεταφορά των επιβατών, με δρομολόγια ανά μισή ώρα και εισιτήριο 0,60 λεπτά.
Όπως ανέφερε ο κ. Μοσχολιός, αυτή η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμος Αγρινίου, καθώς με την δημοτική συγκοινωνία μετακινούνται κυρίως δημότες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και άλλες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.
«Η Δημοτική συγκοινωνία είναι μια πολύ σημαντική κοινωνική δομή την οποία χρησιμοποιούν περίπου 1600 πολίτες καθημερινά, γιατί μέσα από τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ εξασφαλίσαμε αξιόπιστη και οικονομική μεταφορά των επιβατών.
Παράλληλα, η λειτουργία αυτών των γραμμών συμβάλλει ουσιαστικά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση κυρίως στο κέντρο της πόλης.
Θεωρώ λοιπόν ότι σήμερα έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να πάρουμε μια απόφαση που θα διασφαλίσει τη απρόσκοπτη συνέχιση της δημοτικής συγκοινωνίας».