Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων & Αποκατάσταση ΧΑΔΑ

Ο Δήμος Αγρινίου ανακοίνωσε τα εξής:

1) Η υποβολή πρότασης για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Ποταμούλας αποφασίσθηκε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, κατά μήκος του χειμάρρου Ποταμούλας του πρώην Δήμου Παρακαμπυλίων θα κατασκευαστούν αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατομμυρίου Ευρώ μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων, 2007-2013.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός πρόκειται για ένα έργο μέγιστης σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής που στο παρελθόν έχουν κινδυνεύσει πολλές φορές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ πριν τρία χρόνια στην περιοχή είχαμε θρηνήσει θύματα.
Με το συγκεκριμένο έργο θα λύσουμε μακροχρόνια προβλήματα της περιοχής προς όφελος των πολιτών.
_________________________________________________________
_________________________________________________________

2) Την ένταξη του έργου αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) των Δημοτικών Ενοτήτων Μακρυνείας, Αρακύνθου, Θεστιέων και Παράβολας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» με προϋπολογισμό 614.000 ευρώ, εξασφάλισε ο Δήμος Αγρινίου.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α στις παρακάτω περιοχές:
1. ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας.
Συγκεκριμένα στη θέση «Βαρκούλα Τσιλιγιαννέικων», όπου η έκταση του ρυπασμένου χώρου είναι 8.570,48 m2.. Ο χώρος έχει αναπτυχθεί σε δημόσια/δημοτική έκταση.
2. ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Αρακύνθου.
Συγκεκριμένα στη θέση «Ρογκιά Λακούβες» όπου η έκταση του ρυπασμένου χώρου είναι συνολικά 5.431,87 m2. (Θέση Α εμβαδού 1.781,87 μ2 και θέση Β εμβαδού 3.650,00μ2). Ο χώρος έχει αναπτυχθεί σε δημόσια/δημοτική έκταση.
3. ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Θεστιέων.
Συγκεκριμένα στη θέση «Ερμίτσα», όπου η έκταση του ρυπασμένου χώρου είναι 6.624,16 m2.. Ο χώρος έχει αναπτυχθεί σε δημόσια/δημοτική έκταση.
4. ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Παραβόλας.
Συγκεκριμένα στη θέση «Λουτρό», όπου η έκταση του ρυπασμένου χώρου είναι 3.892,79 m2.. Ο χώρος έχει αναπτυχθεί σε δημόσια/δημοτική έκταση.
Αναφερόμενος στο έργο αυτό ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός υπογράμμισε «Η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Δήμο Αγρινίου, ο οποίος κινήθηκε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα από την έναρξη λειτουργίας του ως Καλλικρατικού Δήμου και πέρτχε την ένταξη του έργου της αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013.
Θέλω να υπενθυμίσω ότι ήδη έχει ενταχθεί στο ίδιο πρόγραμμα η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αγγελοκάστρου. Με την εκτέλεση των έργων αυτών προστατεύεται και θωρακίζεται η οικολογικά ευαίσθητη περιοχή των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας».