ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Αγρινίου και ειδικότερα για την προστασία της λίμνης Τριχωνίδας, εντάχθηκε σήμερα στο ΕΣΠΑ, με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη.
Πρόκειται για το έργο «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ», το οποίο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη", με προϋπολογισμό 11.460.000, ευρώ.
Το έργο αφορά στην κατασκευή ολοκληρωμένων και λειτουργικών δικτύων αποχέτευσης των πλέον πυκνοδομημένων παραλίμνιων οικισμών της Τριχωνίδας, καθώς και στους κεντρικούς αποχετευτικούς αγωγούς σύνδεσης με τον Βιολογικό Καθαρισμό Αγρινίου. Οι οικισμοί στους οποίους θα αναπτυχθεί το έργο είναι:
• Παραβόλας και Κάτω Τραγάνας της Δημοτικής Ενότητας Παραβόλας (ως συνέχειας του ήδη εγκεκριμένου έργου αποχέτευσης των οικισμών Καινούργιου και Παναιτωλίου)
• Ματαράγγας, Παππαδάτων, Γραμματικού και Ζευγαρακίου της Δημοτικής Ενότητας Αρακύνθου και,
• Γαβαλού και Αγ. Ανδρέας της Δημοτικής Ενότητας Μακρυνείας.

Μετά την υπογραφή της απόφασης ένταξης και τη δημοσίευσή της στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την λίμνη Τριχωνίδα, τους κατοίκους των παραλίμνιων οικισμών, αλλά και όλους τους κατοίκους του Δήμου μας. Με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, κινηθήκαμε από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του Καλλικρατικού Δήμου και εξασφαλίσαμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ, αυτού του τόσο κρίσιμου έργου για την προστασία της λίμνης Τριχωνίδας.
Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με το έργο της αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων των Δημοτικών Ενοτήτων Μακρυνείας, Αρακύνθου, Θεστιέων και Παραβόλας, που πριν λίγες ημέρες εντάχθηκε επίσης στο ΕΣΠΑ, δημιουργούν νέα δεδομένα για την περιοχή και αποτελούν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουμε την ανάπτυξη της παρατριχώνιας ζώνης.
Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι, παρά την τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και επηρεάζει καθοριστικά τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σωστό προγραμματισμό και συγκεκριμένες προτάσεις, με συνεχή αγώνα και διεκδικητικότητα, παρόντες σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων, θα πετύχουμε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου μας».