Αποκατάσταση ζημιών στο Γυμνάσιο Γαβαλούς

Την υπογραφή τριμερούς προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ Δήμου Αγρινίου, Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την προώθηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς στο Διδακτήριο του Γυμνασίου Γαβαλούς», αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.
Το έργο, προϋπολογισμού 1.172.000,00 ευρώ, είχε δημοπρατηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, αλλά δεν προχώρησε λόγω αδυναμίας χρηματοδότησής του από πιστώσεις του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του και να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από σεισμούς.
Σε δήλωσή του ο κ. Παύλος Μοσχολιός, επεσήμανε ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει έντονο πρόβλημα έλλειψης σχολικών υποδομών και για το λόγο αυτό θα εξαντλήσει με τις υπηρεσίες του κάθε δυνατότητα μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων, προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή σχολικών μονάδων.