ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 19-10-11

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΤΗΣ 19ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 στην Πλ. Ειρήνης του ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αγρίνιο 19 Οκτωβρίου 2011

Όλοι όσοι συγκεντρωθήκαμε σήμερα 19 του Οκτώβρη του 2011 στην Πλατεία Ειρήνης του Αγρινίου στην απεργιακή κινητοποίηση, που οργάνωσε το Συντονιστικό των Φορέων και των Κινημάτων του Αγρινίου εγκρίναμε το παρακάτω ψήφισμα.
Ο ελληνικός λαός καθώς και η πλειοψηφία των λαών της Ευρώπης βρίσκονται σήμερα κάτω από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ του παγκόσμιου κεφαλαίου, που συγκροτημένα και μεθοδικά σχεδίασε, δρομολόγησε και υλοποίησε την εξαθλίωση και την καταστροφή κάθε κοινωνικής και εργασιακής κατάκτησης όλων των προηγούμενων ετών στη χώρα μας.
Χρέος μας είναι να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε.
Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της χώρας μας και διεκδικούμε μια πολιτεία και μια κοινωνία, της οποία τα μέλη θα είναι περήφανα για την εργασία τους και τη ζωή τους.
Γι’ αυτό:
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας ανακυκλώσει ως απόβλητα με μηχανισμούς εφεδρείας και να μας στοιβάξει στις χωματερές της ανεργίας.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει τα μαγαζιά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις μας σε μηχανές εξόφλησης ενός δημόσιου χρέους, που γιγαντώθηκε με όρους άγνωστους σε μας και εξαντλήθηκε στην ευζωία των ολίγων.
Δεν θα αποδεχθούμε και θα αντιπαλέψουμε την εξοντωτική επίθεση της σημερινής κυβέρνησης κατά τις ίδιας της ζωής μας, και της ζωής των παιδιών μας με τις περικοπές των εισοδημάτων μας, την ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων, τα νέα φορολογικά χαράτσια, την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την υποβάθμιση και τον ευτελισμό της εκπαίδευσης, της υγείας, των κοινωνικών μας και συνδικαλιστικών μας κατακτήσεων
Χθες, σήμερα και αύριο, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο δρόμο για να καταργήσουμε τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα fast track πολυνομοσχέδια που κάθε κυβέρνηση, σημερινή αυριανή ή μελλοντική θα προσπαθήσει να μας επιβάλλει.
Δεν είναι μόνο το δίκιο με το μέρος μας. Είναι ακόμα ότι εμείς είμαστε η πλειοψηφία και αυτοί είναι η μειοψηφία.
Σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο, από την πλατεία Ταχίρ μέχρι την πλατεία del sol κι από την πλατεία Συντάγματος μέχρι την κατάληψη της wall street, αναδύεται από τα κάτω ένα εργασιακό και κοινωνικό μέτωπο ρήξης και ελπίδας που γεννιέται στους δημόσιους χώρους και τους τόπους δουλειάς μέσα στη φρίκη ενός καπιταλισμού που σαπίζει καταναλώνοντας ανθρώπους.
Όλοι αυτοί που τόσα χρόνια βάλανε τις τράπεζες και τις μπίζνες τους πάνω από τις ζωές μας, ας μην τρέφουν αυταπάτες. Δεν θα τους αφήσουμε να μας εξαφανίσουν. Ας γνωρίζουν ότι οι μέρες της αφθονίας τους έχουν εξαντληθεί.
Το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται σήμερα και αύριο στη βουλή έχει ήδη καταψηφιστεί από τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού, που σήμερα διαδήλωσαν και δήλωσαν τη δυναμική τους αντίθεση σ’ αυτό, εδώ στο Αγρίνιο αλλά και σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και αύριο θα το διαδηλώσουν και θα το δηλώσουν ξανά στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι βουλευτές του νομού που θα το υπερψηφίσουν,
ας γνωρίζουν ότι είναι εχθροί της τοπικής κοινωνίας
και ανεπιθύμητοι στην πόλη του Αγρινίου.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν τις ζωές μας.
Δεν πουλάμε τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές κατακτήσεις.
Δεν πληρώνουμε το χρέος τους.

Για να σωθούν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
και όχι οι δανειστές και οι κερδοσκόποι.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ,
των πολιτικών της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

Το κείμενο υπογράφουν όλα τα μέλη των παρακάτω φορέων και των κινημάτων που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση:
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ. Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΘΕΡΜΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΤΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΚΑΒ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΕΜΔΥΑΣ Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ), ΕΔΟΠ ΔΕΗ.