ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΛΛΑ 3 ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Τρία σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης του Δήμου Αγρινίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.542.400,00 ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων.
Πρόκειται για τα έργα:
«Επέκταση αγωγού ύδρευσης έως περιοχή Νέου Νοσοκομείου (χαμηλή ζώνη) και
επέκταση αγωγού ύδρευσης ανατολικά της Ε.Ο. μέχρι οικισμό Αγ. Ιωάννη Ρηγανά (μεσαία ζώνη)» συνολικής δημόσιας δαπάνης 676.500,00 ευρώ.

«Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στις περιοχές Γκένοβα, Κοκκινοπύλια και Μεσαία Ζώνη της πόλης του Αγρινίου», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.900.350,00 ευρώ.

«Ύδρευση Τ.Δ. Λεπενούς», συνολικής δημόσιας δαπάνης 965.550,00 ευρώ.
Ήδη έχει υπογραφεί το σύμφωνο αποδοχής όρων της απόφασης ένταξης των τριών έργων και δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή τους.

Μετά την υπογραφή του συμφώνου αποδοχής, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« η ένταξη των τριών έργων στο ΕΣΠΑ είναι μια σημαντική εξέλιξη, γιατί αντιμετωπίζονται σημαντικά ζητήματα ύδρευσης στο Δήμο μας.
Τα έργα αυτά εντάσσονται στο συνολικό μας σχεδιασμό για αναβάθμιση της ποιότητας και ποσότητας του νερού. Στόχος μας είναι οι κάτοικοι στην πόλη και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες να καταναλώνουν καθαρό νερό χωρίς να υπάρχει πρόβλημα επάρκειας.
Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί μέρα με τη μέρα δικαιώνονται οι αγώνες μας και επιβεβαιώνονται όσα είχα δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2011, ότι δηλαδή το ύψος του Τεχνικού Προγράμματος στο τέλος της χρονιάς θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές προβλέψεις.
Με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα, συστηματικότητα και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας πετύχαμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ σημαντικά έργα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας».