ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Έγιναν χθες τα εγκαίνια του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, μια ιστορική στιγμή για την πόλη του Αγρινίου. Ένα- ένα τα όνειρα για την πόλη γίνονται πραγματικότητα. Τα εγκαίνια έγιναν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την παρουσία πλήθος πολιτών παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.
Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ Κοσμάς.
Παρόντες ήταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου καθώς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδος, ενώ απόντες ήταν οι δικηγόροι του Συλλόγου Μεσολογγίου, οι οποίοι είχαν δηλώσει την αντίρρησή τους στην ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο αντί για το Μεσολόγγι που είναι η πρωτεύουσα του Νομού.
Από τον Άρειο Πάγο παραβρέθηκαν ο Εισαγγελέας κ. Ιωάννης Τέντες, ο επί τιμή πρόεδρος κ. Γ. Καλαμίδας, ενώ χαιρετισμό απέστειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημακοπούλου που δεν μπόρεσε να παραστεί.

Από τον πολιτικό κόσμο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εκπροσώπησε ο υφυπουργός Γ. Πεταλωτής ενώ παρεβρέθησαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Μωραΐτης, οι βουλευτές Α.Μακρυπίδης και Δ.Σταμάτης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ.Κατσιφάρας , ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θ.Σώκος και πολλοί εκπρόσωποι της δημοτικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Τo παρών έδωσε μετά την τελετή ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης.

Οι ομιλίες κύλησαν ομαλά έως την στιγμή που πήρε το λόγο ο πρόεδρος των Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας κ Γεράσιμος Τσούνης, ο οποίος προκάλεσε ενόχληση στους παρεβρισκόμενους υφυπουργούς με τα όσα είπε.
Συγκεκριμένα είπε πως

«για τη δικαιοσύνη είναι πιο βασανιστική η συγκυρία γιατί θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μειωμένης εθνικής κυριαρχίας»

«είναι δυσμενής η εθνική συγκυρία που βιώνουμε, ενώ είναι καταθλιπτικό το περιβάλλον για όλα ανεξαρτήτως τα κοινωνικά στρώματα και τις κοινωνικές ομάδες».
«η εργατική θέση του Έλληνα γίνεται πλέον τραγική, τα παραδοσιακά μέτρα φτώχειας και προστασίας που αποτελούσαν προστατευτικό ανάχωμα απέναντι σε όποια καταχρηστική συμπεριφορά του οικονομικά ισχυρού εργοδότη έχει πλέον απολέσει πολύ μεγάλος μέρος από την ενοχλητική δραστικότητα της».