ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Την ίδρυση της «Ενωτικής Κίνησης» ανακοίνωσαν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Εξέλεξαν μάλιστα και προσωρινή συντονιστική επιτροπή, την οποία αποτελούν ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Κοτσακάς, οι καθηγητές Αλέξης Μητρόπουλος, Νίκος Κοτζιάς και Νότης Μαριάς, καθώς και οι Νίνα Κασιμάτη και Δημήτρης Τσουκαλάς.

Από αυτούς, οι Αλ. Μητρόπουλος και Ν. Μαριάς είχαν συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010. Σε επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται επίσης τόσο οι Π. Κουρουμπλής και Ν. Κοτζιάς, όσο και η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητη βουλευτής, Σοφία Σακοράφα.

Σήμερα το απόγευμα παρουσιάστηκε η 14σέλιδη ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης, στην οποία αναφέρεται:

"Προχωρήσαμε σήμερα στην ίδρυση πολιτικής κίνησης, γιατί πιστεύουμε ότι η πορεία προς την καταστροφή μπορεί να αναταχθεί με δράση και αντίσταση των κοινωνικών δυνάμεων, με την προώθηση μιας εναλλακτικής πολιτικής. Με την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των ανθρώπων του μόχθου. Με τις αξίες της προόδου και τις δημοκρατικές αρχές οι οποίες βρίσκονται στον πυρήνα των προτάσεών μας.

Καθώς το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καταρρέει, η έξοδος της πατρίδας μας από το Μνημόνιο και τη δίνη της κρίσης, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πολιτικές ανασυγκρότησης των εθνικών μας δυνατοτήτων και διαπραγματευτικών ικανοτήτων στο διεθνή καταμερισμό Εργασίας.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες, όλους τους ριζοσπάστες, όλους τους κοινωνικά ευαίσθητους πολίτες, όλους τους γνήσιους σοσιαλιστές, όλα τα κοινωνικά κινήματα, να συμβάλουν μαζί μας και με άλλες προοδευτικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις στην υλοποίηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου για τη σωτηρία της Πατρίδας".