ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Αποδόθηκε χθες (Τρίτη 8 Νοεμβρίου) στις νέες σχολικές κοινότητες του Δήμου Αγρινίου η επιχορήγηση για το πρώτο τρίμηνο των λειτουργικών δαπανών από τα νεοσυσταθέντα Νομικά Πρόσωπα, Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου.
Συγκεκριμένα οι Σχολικές Κοινότητες επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 329.000,00 ευρώ (190.300,00 ευρώ η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 138.700,00 ευρώ η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), υπερβαίνοντας κατά πολύ το ύψος της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία ανέρχονταν στις 237.000,00 ευρώ.
Ο Δήμος Αγρινίου είναι από τους ελάχιστους Δήμους πανελλαδικά που συγκρότησε και λειτούργησε τα νέα Νομικά Πρόσωπα έγκαιρα και μπόρεσε να ανταποκριθεί άμεσα στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Παρά την ελλιπή χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, η δημοτική αρχή πάντοτε πρόθυμη να φροντίζει για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων εκείνων που καθιστούν το έργο των μαθητών και εκπαιδευτικών ευκολότερο και πληρέστερο, με συντονισμένες ενέργειες και σε συνεργασία με την Σχολική Κοινότητα προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης στις Σχολικές Μονάδες.
Ταυτόχρονα με λειτουργικά έξοδα του Δήμου έγινε διανομή φωτοτυπικού χαρτιού, διανομή των βιβλίων και μεταφορά και διανομή υλικού από τον ΟΣΚ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Νομικά Πρόσωπα έχουν αναλάβει εξολοκλήρου τη δαπάνη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων (ΔΕΗ-ΟΤΕ- Ύδρευση ) και την αποπληρωμή των ανεξόφλητων τιμολογίων των παλαιών Σχολικών Επιτροπών και ήδη έχουν καταβληθεί 70.000,00 ευρώ για τις ανωτέρω δαπάνες των σχολείων.