SIEMENS ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Φτάσαμε λοιπόν αισίως στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίει η Siemens, που ξεγέλασε τα παλικάρια μας προσφέροντας "ευρόπουλα" και εκείνα σαν άμαθα που ήταν υπέκυψαν.
Πήραμε και την απόφαση να επιβάλουμε πρόστιμα και αγωγές αποζημιώσεων (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231075936 ).
Συγκεκριμένα:

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες, οι οποίες αφορούν, μεταξύ άλλων, επιβολή προστίμων και αγωγές αποζημιώσεων.
--Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες επιβολής προστίμων, για θέματα παραβίασης των αρχών διαφάνειας.
--Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ζητήσει έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για θέματα παραβίασης του υγιούς ανταγωνισμού.
--Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα διερευνήσει τη δυνατότητα, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έγερσης αγωγής αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών, ως μέτοχος, μαζί με τους αρμόδιους για εποπτεία υπουργούς, να επιβλέπουν, ως μέτοχοι εταιρειών που ζημιώθηκαν, την έγερση και την πορεία αγωγών για αποκατάσταση της ζημίας που υπέστησαν από την παράνομη δραστηριότητα της Siemens.
Το συντονισμό του όλου εγχειρήματος θα αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.


Όσο για το ποιοι ήταν τα "θύματα" και δέχτηκαν τα δώρα το ψάχνουν ακόμα οι επιτροπές.
Και εδώ είναι που διαβάσαμε το ωραίο!

Ο βουλευτής του νομού μας κ. Α. Μακρυπίδης αναφερόμενος στην υπόθεση του Χ. Βερελή δήλωσε:
«Ζητώ την εξαίρεσή μου από την πρόταση της πλειοψηφίας της Επιτροπής, όσον αφορά την αξιολόγηση και τον καταλογισμό ενδεχόμενων ευθυνών του πρώην Υπουργού Χρίστου Βερελή, για λόγους Προσωπικούς-Ηθικούς-Πολιτικούς και Εντοπιότητας.»

Σύμφωνα με αυτή την άποψη θα πρέπει να εξαιρεθούν όλοι οι βουλευτές από την Εξεταστική Επιτροπή, μιας και για όλους λίγο ή πολύ ισχύουν λόγοι προσωπικοί-πολιτικοί- εντοπιότητας.

Ας σταματήσουμε και το ψάξιμο για να μην χάνουμε άλλο χρόνο και χρήμα, γιατί ξέρουμε όλοι ποιοι "τα φάγανε" και σίγουρα δεν ήταν απλοί πολίτες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Νεότερες αρχαιολογικές έρευνες στην Ελλάδα

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός και το EMILEON SportCenter σε συνεργασία με την Ιστορική - Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Θέμα: Νεότερες αρχαιολογικές έρευνες στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο
EMILEON café-bar-bistro το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 5.00 μ.μ, θα παρουσιαστούν με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων οι ανασκαφές:

1. Αρχαία Μεσσήνη. Νεότερες έρευνες
Πέτρος Θέμελης, ομ. Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

2. Αγία Τριάδα Μαύρικα Αγρινίου. Ένα μνημείο που έρχεται στο φως
Αθανάσιος Παλιούρας, ομ. Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων


Αρχαία Μεσσήνη
Εφέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ημέρα που ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης ξεκίνησε στη Μεσσήνη μια ανασκαφή η οποία έμελλε να φέρει στο φως μια ολόκληρη αρχαία πόλη. Με τη στιβαρή οχύρωσή της και το άριστο πολεοδομικό της σύστημα, το Θέατρο, το Βουλευτήριο, το Στάδιο και το Γυμνάσιο, το πλήθος των ιερών της, τις κρήνες, τα μνημεία και τα αγάλματά της. Και το σημαντικότερο: την εξαιρετική διατήρησή της, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι ουδέποτε καλύφθηκε από μεταγενέστερους οικισμούς, παρά εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να εκτείνεται ανάμεσα σε αμπέλια και ελαιώνες. Στα χρόνια αυτά το ανασκαφικό πρόγραμμα είχε τη συνέχεια και τη συνέπεια που οδήγησε στην αποκάλυψη τόσων μνημείων. Πόσω μάλλον που η ταυτόχρονη αναστήλωσή τους τα διασώζει μέσα στον χρόνο καθιστώντας τα εύληπτα για τον επισκέπτη.


Αγία Τριάδα

Το βυζαντινό μνημείο της Αγίας Τριάδας βρίσκεται στα νότια της πόλης του Αγρινίου στο κέντρο της πεδιάδας του Μαύρικα. Στους αιώνες της Τουρκοκρατίας ο μικρός ποταμός Ερημίτσα, κατεβάζοντας μεγάλες ποσότητες φερτά υλικά με συνεχείς προσχώσεις, κατέχωσε το μνημείο. Η ανασκαφή του άρχισε το 2002 και συνεχίζεται από τον κ. Αθανάσιο Παλιούρα. Οι μεγάλες δυσκολίες που αντικειμενικά υπάρχουν λόγω της μόνιμης παρουσίας του νερού, απαιτούν εφαρμογή σύγχρονων πολυδάπανων μεθόδων και εντελώς εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και η ανασκαφή έχει χαρακτηριστεί από τις πιο δύσκολες στον ελληνικό χώρο. Στόχος είναι η πλήρη αποκάλυψη, η σωτηρία και αναστήλωση του πολύτιμου μνημείου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Γραφείων Αγρινίου – Θέρμου
«Κοσμάς ο Αιτωλός»

Αγρίνιο 19-1-2011


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

.
Θέμα : Συγχωνεύσεις καταργήσεις Σχολικών Μονάδων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, καταγγέλλει προς πάσα κατεύθυνση το σχέδιο εκτεταμένων καταργήσεων και συγχωνεύσεων που προωθείται από το ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. και ζητά τη στήριξη των Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη και μελών των Περιφερειακού Συμβουλίου, των πατριδοκοπικών συλλόγων, Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, των εργατοϋπαλληλικών κέντρων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όλων των συνδικαλιστικών σωματείων του νομού και των συλλόγων γονέων.
Λέμε όχι στις αρνητικές κοινωνικές συνέπειες, λέμε όχι στον αφανισμό της υπαίθρου και των χωριών μας, λέμε όχι στο μαρασμό και στην εξαθλίωση των τοπικών κοινωνιών, αφού με την κατάργηση και τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων θα συμβεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν στις κοινωνίες στις οποίες τα σχολεία καταργήθηκαν. Οι γονείς, θέλοντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους θα εγκαταλείψουν τις κοιτίδες της παράδοσης και του πολιτισμού, θα οδηγηθούν στα αστικά κέντρα και στον εργασιακό μεσαίωνα ή θα αναγκαστούν να σταματήσουν τα παιδιά τους από το σχολείο.
Διαφωνούμε με τη λογική της κυβέρνησης, που υπακούει στις επιταγές της Ε.Ε., του ΔΝΤ και θέλει να επιβάλλει το «φθηνό σχολείο».
Διαφωνούμε με την πολιτική, που επιχειρεί να αποφασίσει για τις τοπικές κοινωνίες και την εκπαίδευση, χωρίς να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι εκπαιδευτικοί. Διαφωνούμε επίσης με την ασάφεια, που εκμεταλλευόμενη την απουσία συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου μετά τις αλλαγές στο χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνει τη δυνατότητα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις, να αποφασίσουν χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια.
Με τις καταργήσεις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων επίσης θα αυξηθεί στα πολυθέσια σχολεία ο ανώτατος αριθμός μαθητών ανά τμήμα. Δεν μπορεί να μιλάμε για παιδαγωγικά κριτήρια, για μετασχηματισμό του Δημόσιου Σχολείου, όταν αντί να μειώνεται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα αυξάνεται. Το στρίμωγμα των μαθητών σε πληθωρικά τμήματα, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, η κατάργηση των αντισταθμιστικών δράσεων (κατάργηση των τμημάτων ένταξης και τάξεων υποδοχής) είναι όπως φαίνεται μερικά από τα «παιδαγωγικά» κριτήρια του ΥΠΔΒΜΘ.
Διαμαρτυρόμαστε για την απηρχαιωμένη κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή και για την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών. Ούτε συζήτηση γίνεται για νέες σχολικές μονάδες και εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών. Σχολικές τάξεις χωρισμένες με γυψοσανίδες, σχολικά κτήρια χωρίς αύλειους χώρους, σε υπόγεια καταστήματα «μπουντρούμια», χωρίς γυμναστήρια και αίθουσες Η/Υ, με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων σε απόγνωση μη μπορώντας να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, αναλώσιμα, καθαρίστρια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερό).
Η Πολιτεία πρέπει να σκεφτεί την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής μας, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, και οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σ’ αυτές, πέρα από την καθημερινή ταλαιπωρία εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων. Η ταλαιπωρία των μαθητών που θα αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να φτάσουν στο σχολείο και στη συνέχεια στο σπίτι τους, θα επιβαρύνει λόγω των μετακινήσεων το πρόγραμμά τους αλλά και τη σχολική τους επίδοση. Επιπλέον θα παρατηρήσουμε φαινόμενα σπατάλης και μια διασπάθιση δημόσιου χρήματος στον τομέα της σχολικής μεταφοράς.
Επισημαίνουμε ιδιαίτερα πως εδώ δεν πρόκειται για καταργήσεις κάποιων ολιγοθέσιων σχολείων (μονοθέσιων, διθέσιων) αλλά για προθέσεις δημιουργίας σχολικών συγκροτημάτων εκατοντάδων μαθητών, που δεν θα πληρούν ούτε καν τα στοιχειώδη, τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη εργασιακών σχέσεων και συνθηκών εργασίας (εκπαιδευτικών και μαθητών). Δεν μπορεί η συγχώνευση σχολείων να είναι η προτεραιότητα σήμερα. Αντιθέτως, θα έπρεπε να τίθενται ως ζητήματα αιχμής η πολύπλευρη στήριξη των εκπαιδευτικών προκειμένου να ασκήσουν το εκπαιδευτικό τους έργο, η ενίσχυση των μαθητών (π.χ. με αντισταθμιστικές δράσεις), η επίλυση σοβαρών προβλημάτων υλικοτεχνικής και κτηριακής υποδομής των σχολείων και γενικότερα η αύξηση των δαπανών για την παιδεία και όχι η μείωση στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό που ψήφισε το 2011 (2,75% του ΑΕΠ το χαμηλότερο των τελευταίων 50 ετών).


Ο Πρόεδρος

Κόκκοτος Βασίλης


Ο Γραμματέας

Παπαδογεώργος Νικ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ( πρώην ΠΛ.ΜΠΕΛΛΟΥ)

Η Πλατεία Δημοκρατίας είναι η κεντρική πλατεία της πόλης του Αγρινίου.

Διαμορφώθηκε για πρώτη φορά το 1879 κατά τη δημαρχεία του Μιχαήλ Μπέλλου σύμφωνα με τον τότε σχεδιασμό για τη δημιουργία της "κάτω" και "πάνω" (νυν Πλατεία Ειρήνης) πλατείας. Για πολλές δεκαετίες ονομάζονταν Πλατεία Μπέλλου προς τιμή του δημάρχου που θεωρείται από τους πιο σημαντικούς στην ιστορία της πόλης.
Στις αρχές του 20ού αι. στο κέντρο είχε έναν πεντάφωτο λυχνοστάτη.
Ο λυχνοστάτης στηριζόταν σε στύλο με χυτό μέταλλο κι αυτός σε πολύγωνη μαρμάρινη βάση. Στις πλευρές της βάσης υπήρχαν ποικίλα εγχάρακτα σχέδια και σε μια το όνομα του ιδρυτή δημάρχου (αρχαιοπρεπώς: Βέλλος!).

Για ένα μεγάλο διάστημα η μαρμάρινη βάση είχε απομακρυνθεί από την πλατεία, αλλά μετά την ανακατασκευή της, επανήλθε πάλι με τη μορφή φανοστάτη.




ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: ...παράνομη και παράτυπη η σύσταση της Επιτροπής Απογραφής ...

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, κρίνοντας παράνομη την σύσταση της Επιτροπής Απογραφής, το οποίο λέει τα εξής:



Αγρίνιο 18 Ιανουαρίου 2010

Η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ πληροφορήθηκε την έκδοση της απόφασης για την σύσταση της Επιτροπής Απογραφής που είδε το φως της δημοσιότητας στις 18 Ιανουαρίου 2011, την ίδια ακριβώς μέρα δηλαδή, της δημοσιοποίησης της.
Η σύσταση της επιτροπής αυτής είναι παράνομη και παράτυπη και ως προς την σύσταση της και ως προς το ουσιαστικό έργο, το οποίο υποχρεούται να φέρει εις πέρας για τους κάτωθι λόγους σωρευτικά:

1. Η Επιτροπή αυτή συστάθηκε - σύμφωνα με την ημερομηνία που αναφέρει η απόφαση της σύστασής της - την 3η Ιανουαρίου 2011, ημέρα κατά την οποία ο επικεφαλής της παράταξης βρίσκονταν στην πόλη του Αγρινίου και καμία χρεία εκπροσώπου δεν είχε, όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σημειωθεί δε ότι την προηγούμενη ακριβώς ημέρα συμμετείχε στις Δημαιρεσίες του Δήμου Αγρινίου για την ανάδειξη του προεδρείου και των Επιτροπών που προέβλεπε ο Καλλικράτης και κανείς δεν τον ρώτησε τίποτα για κανένα αντίστοιχο θέμα.

2. Το μοναδικό τακτικό μέλος της Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου της Παράταξής μας κ. Καλαντζής Κωνσταντίνος, που φέρεται ως οριζόμενο από την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την στελέχωσή της, ουδέποτε ενημερώθηκε για την συμμετοχή του σε αυτή, σύμφωνα με δήλωση του ιδίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Ιανουαρίου 2010.

3. Σύμφωνα με την 74445/29-12-10 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση η επιτροπή στις 3 Ιανουαρίου 2010 έπρεπε να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ως ακολούθως και στο σύνολο τους τα κάτωθι:
«Την 3-1-2011 συντάσσεται πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής μεταξύ του δημοτικού ταμία, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του δημάρχου και του υπαλλήλου που ασκούσε καθήκοντα ταμία σε κάθε συνενούμενο Ο.Τ.Α. ή/και των ελεγκτών εσόδων-εξόδων των Ο.Τ.Α., οι οποίοι διεξήγαγαν την ταμειακή υπηρεσία στις Δ.Ο.Υ.. Στο πρωτόκολλο θα αναγράφονται οπωσδήποτε τα ακόλουθα:
α) Τα χρηματικά διαθέσιμα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και στο ταμείο την 31-12-2010, καθώς και τα μπλοκ των επιταγών.
β) Oι μη αποδοθείσες κρατήσεις υπέρ τρίτων και οι τυχόν ανεξόφλητες επιταγές.
γ) Ο συνολικός αριθμός των εξοφληθέντων χρηματικών ενταλμάτων.
δ) Ο συνολικός αριθμός και τα στοιχεία των εκδοθέντων γραμματίων είσπραξης.
ε) Οι υποχρεώσεις σε φόρους/τέλη και ασφαλιστικά ταμεία.
στ) Οι υποχρεώσεις πληρωμής λογαριασμών τρίτων, π.χ. ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.λ.π..
ζ) Τα στοιχεία των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής (Χ.Ε.Π.) που παρέμειναν ανεξόφλητα την 31-12-2010 και πρέπει να ακυρωθούν.
η) Τα στοιχεία των ανεξόφλητων επιταγών που τυχόν υπάρχουν για την πληρωμή οφειλών προς το δήμο.
Στην περίπτωση των δήμων που προέρχονται από συνένωση, τα ως άνω στοιχεία αναγράφονται στο πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής αναλυτικά για κάθε πρώην Ο.Τ.Α.
Αντίγραφο του πρωτοκόλλου παραδίδεται ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ στον δήμαρχο και στην Επιτροπή Αποτύπωσης.»

4. Σημειώνουμε με έντονα γράμματα τις λέξεις «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ» και «ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ» για τα όσα αυτές συνεπάγονται, αφού κανένα μέλος της παράταξης μας από τα δήθεν ορισμένα, ούτε τακτικό, ούτε αναπληρωματικό ενημερώθηκε για την παράσταση του στην συγκεκριμένη διαδικασία, με τα όσα ερωτήματα αυτή η παρανομία αναδεικνύει. (Ποιος παρέλαβε τα ταμία των συνενούμενων Δήμων αυθημερόν; Τι παρέλαβε; κ.ο.κ.)

5. Η Επιτροπή θα έπρεπε σύμφωνα πάντα με την παραπάνω απόφαση του Υπουργού να έχει ολοκληρώσει την β’ Φάση της λειτουργίας της, η οποία έχει ως ακολούθως:
«β΄ Φάση έως την 10-1-2011
Η Επιτροπή ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ έως την 10-1-2011 την απογραφή:
α) των ταμειακώς βεβαιωμένων απαιτήσεων των δήμων έναντι τρίτων που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο εισπρακτέων εσόδων αυτών,
β) των χρηματικών διαθεσίμων ανά κατηγορία (τακτικά, έκτακτα ειδικευμένα και έκτακτα ανειδίκευτα),
γ) των υποχρεώσεων καταβολής μισθοδοσίας,
δ) των υποχρεώσεων από υπογραφείσες συμβάσεις και
ε) των ανεξόφλητων εκκαθαρισμένων υποχρεώσεων.»

6. Η σπουδαιότητα αυτής της Αποτύπωσης, η άγνοια και της ουσίας και του τύπου του «Καλλικράτη», το παράνομο και το παράτυπο της στελέχωσης και λειτουργίας της Επιτροπής, μας υποχρεώνει να εγείρουμε θέμα αξιοπιστίας της συγκρότησης της και της παρανομίας της λειτουργίας της, καθώς και την υποβολή ένστασης κατά όλων των αποφάσεων που λήφθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου της 17ης Ιανουαρίου 2011, αφού η πλειοψηφία αυτών αφορούν πληρωμές και υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής.

7. Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου να αναλάβει τις ευθύνες του και στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου να θέσει ως θέμα προς συζήτηση στην ολομέλεια του οργάνου τις παραπάνω αιτιάσεις και ενστάσεις μας, έτσι ώστε αυτή να αποφασίσει την νόμιμη θεραπεία του προβλήματος.

Τελειώνοντας να επισημάνουμε προς κάθε κατεύθυνση τα ακόλουθα:
Δεν γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή του Καποδιστριακού Δήμου Αγρινίου ασκούσε μέχρι σήμερα τα καθήκοντα της.
Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να υπηρετήσουμε εκείνες τις πολιτικές, που θα κάνουν τους δημότες ισχυρούς και όχι το Δήμο ηγεμονικό.
Είμαστε επίσης αποφασισμένοι για όσο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας, έχοντας κατά νου τρεις βασικούς εννοιολογικούς άξονες, που θα καθορίσουν τη λειτουργία μας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Δήμου Αγρινίου και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους παρακάτω: Σύνεση, Συνέπεια και Δυναμική.
Θα ασκήσουμε συνετή αντιπολίτευση
, γιατί οι συνδημότες μας αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα.
Θα ασκήσουμε συνεπή αντιπολίτευση, γιατί αυτή η παράταξη έχει αρχές και αξίες.
Θα ασκήσουμε δυναμική αντιπολίτευση, γιατί στην διοικητική αυθαιρεσία των εκτελεστικών οργάνων του Δήμου δεν είμαστε συνυπεύθυνοι.
Μακριά από μας κάθε επίδειξη συναινετικής πολιτικής αβρότητας, η οποία βλάπτει τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υ.Γ. Επισυνάπτουμε την απόφαση 74445/29-12-10 του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση.


Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν. :Ο Πρόεδρος Β. Κορκίδης και το Προεδρείο της ΕΣΕΕ πρωτοστατούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


΄΄ Ο Πρόεδρος Β. Κορκίδης και το Προεδρείο της ΕΣΕΕ πρωτοστατούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας ΄΄



Χωρίς να έχει συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, εκμεταλλευόμενοι τα φιλικά τους μέσα μαζικής ενημέρωσης μεθοδεύουν την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Ο Πρόεδρος Β. Κορκίδης και το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, έριξαν τις μάσκες.
Βγήκαν μπροστά, δίκην κυβερνητικού εκπροσώπου, για να υλοποιηθεί άμεσα και αναίμακτα η απαίτηση της ΤΡΟΙΚΑΣ και των πολυκαταστημάτων για:

΄΄ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΄΄

Με το προσχηματικό και δήθεν ότι μιλάμε μόνο για 3-4 Κυριακές το χρόνο επιδιώκουν στο να αδρανοποιήσουν τους εμπόρους, τους αντιπροσώπους τους και τα συλλογικά τους όργανα.
Ξέρουν καλά ότι σημασία έχει :

΄΄ Να μπει ο Λύκος στο μαντρί ΄΄

Γιατί όλα μετά γίνονται εύκολα.

Ο Πρόεδρος και το Προεδρείο της ΕΣΕΕ εξαργυρώνουν και αξιοποιούν την προνομιακή ημερήσια προβολή τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – την όχι φυσικά τυχαία – για να ικανοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα των εμπορικών ομίλων, των υπεραγορών και των αλυσίδων.
Άλλωστε πάντα τα κάστρα πέφτουν ευκολότερα όταν ο από μέσα ανοίγει την πόρτα.

Τον Πρόεδρο και το Προεδρείο της ΕΣΕΕ δεν τους ενδιαφέρει το συνδικαλιστικό κίνημα, ούτε τι θα απογίνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι.
Άλλωστε και την ΕΣΕΕ σαν εφαλτήριο την αξιοποιούν για το ατομικό προφίλ.



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων ΚΑΛΕΙ:

 Τις Ομοσπονδίες των Εμπορικών Συλλόγων, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τους
Αντιπροσώπους να μην δεχθούν να αυτοκαταργηθούν.
 Να συνειδητοποιήσουν ότι τώρα κρίνεται ο λόγος ύπαρξης για κάθε Σύλλογο και
Ομοσπονδία και το αν δικαιούται να ισχυριστεί ότι εκπροσωπεί τους εμπόρους.
 Να αντιληφθούν ότι τώρα πρέπει να διεκδικήσουν όχι μόνο προστασία της
Κυριακάτικης Αργίας αλλά και ανατροπή της μερικής απελευθέρωσης του
ωραρίου του 2005 - και τότε με συναίνεση της ΕΣΕΕ - που επέφερε τα γνωστά
ολέθρια αποτελέσματα.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Ε.Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αναγνωρίστηκε με την υπ’ αριθ. 346/1955 απόφαση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου

Μεσολόγγι 12/1/2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου συνεχίζοντας τις επαφές της για τα προβλήματα της πόλης πραγματοποίησε εκ νέου συνάντηση στις 12-1-2011 με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με αφορμή την ιδιωτική φύλαξη των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου, την λήξη της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία και τις καταγγελίες εργαζομένων για καταστρατήγηση της ΣΣΕ από τις εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης.
Πέραν της δραματικής μείωσης από οκτώ (8) σε τρία (3) των ατόμων ιδιωτικής φύλαξης, της οικονομικής αδυναμίας πληρωμής και της μείωσης των πιστώσεων που διατίθενται για τον σκοπό αυτό, ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί στις εταιρείες αυτές τείνει να γίνει καθεστώς.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η Διοίκηση του Νοσοκομείου, παρουσία και του Σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο, δεσμεύτηκε προς την Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου, στην κατάρτιση των όρων δημοπρασίας για το 2011 να υπάρχει και παρουσία εκπροσώπου του Ε.Κ. Μεσολογγίου, ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο καταπάτησης των ΣΣΕ που ισχύουν στον συγκεκριμένο κλάδο.
Να θυμίσουμε εδώ ότι τέτοιου είδους “αμοιβές” 2-3 ευρώ την ώρα, είναι εξευτελιστικές και απαράδεκτες και ότι η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου θα τις καταγγείλει προς κάθε κατεύθυνση. Επομένως όρος απαράβατος για τη νέα δημοπρασία εκ μέρους του Ε.Κ. είναι η τήρηση της ΣΣΕ στον συγκεκριμένο κλάδο.

Στην συνέχεια η Διοίκηση του Ε.Κ. επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εργατικής εστίας και του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΕΚ Μεσολογγίου.
Από πλευράς της Διοίκησης ζητήθηκε περισσότερη ενημέρωση για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού κ.λπ. και διαπιστώθηκε ότι απαιτείται η άμεση στελέχωση με προσωπικό, για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και συνταξιούχων.
Τέλος η επαφή με τον βρεφονηπιακό σταθμό και τους εργαζόμενους ήταν εποικοδομητική και ευχάριστη, διότι το έργο που συντελείται αποτελεί πρότυπο δράσης για κρατικό βρεφονηπιακό σταθμό.
Ως προς τα προβλήματα η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου δεσμεύτηκε να στηρίξει ΑΜΕΣΑ τα αιτήματα για την τοποθέτηση επιχρισμάτων, αλλαγή φωτισμού, τοποθέτηση πυρασφάλειας και στεγανοποίηση της οροφής του κτιρίου.
Η Διοίκηση
του Ε.Κ. Μεσολογγίου

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: ΕΝΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΕ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΠΟΛΗ




Η βασική ιδέα για την ίδρυση του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου ήταν η ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Κύριος ιδρυτής ήταν ο γιατρός Μάρκος Κρικελής. Η μεγάλη του αγάπη για τη θάλασσα τον έκανε να έρθει σε επαφή με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Χριστόφορο Στράτο. Ήδη είχε ανοίξει την κλινική του στο Αγρίνιο όπου εργαζόταν και ο ίδιος ως γυναικολόγος. Όταν ανέφερε στον Στράτο την επιθυμία του να ιδρύσει Ναυτικό όμιλο στο Αγρίνιο, η απάντηση που πήρε ήταν το ξάφνιασμα του Υπουργού. «Τρελός είσαι; Ναυτικός όμιλος στο Αγρίνιο;».
Όλα αυτά γίνονταν το 1975. Το Αγρίνιο μπορεί να μην έχει θάλασσα, αλλά ο νησιώτης Μάρκος Κρικελής έβλεπε πιο μακριά. Οι τέσσερις λίμνες, Λυσιμαχεία, Αμβρακία, Τριχωνίδα, Οζερός, η τεχνητή λίμνη στη Στράτο και φυσικά ο Αχελώος ήταν εκεί για να δεχτούν οποιαδήποτε δραστηριότητα. Το επόμενο βήμα ήταν η συνάντηση 25 φίλων. Κοινός σκοπός η διάδοση της ιδέας του υγρού στίβου σε μια πεδινή περιοχή. Μερικά από τα ιδρυτικά μέλη ήταν ο Στράτος Πιστιόλας, ο Ανδρέας Σιούνης, ο Πέτρος Παπαπέτρου, ο Δημήτρης Βότσης, ο Ζήσιμος Μελισσινός και ο Κώστας Γιοβανίδης.

Ένα χρόνο αργότερα σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου ο Ναυτικός Όμιλος ανέλαβε τη διοργάνωση της Ναυτικής εβδομάδας. Η εκδήλωση είχε τεράστια επιτυχία, ενώ οι αθλητές και το πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις, ήταν τέτοιο που τα τακτικά μέλη στη συνέχεια έφτασαν τα 330.

1η Ναυτική Εβδομάδα 28 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 1976

Η Ναυτική Εβδομάδα που διοργανώθηκε το 1977 αποτέλεσε ίσως ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της περιοχής. Διοργανώθηκε στην περιοχή Σταμνά και παρόλα τα οικονομικά και τεχνικά προβλήματα οι αγώνες πέρασαν στην ιστορία του Ελληνικού Θαλασσίου Σκι. Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης ήταν ότι το Ναυτικό διοργάνωσε την 1η ναυτική εβδομάδα σε στεργιανή πόλη, το Αγρίνιο. Το πλήθος του κόσμου άγγιξε τα 4.000 άτομα. Όλοι οι τοπικοί άρχοντες, βουλευτές και άλλοι επίσημοι έδωσαν με την παρουσία τους μεγαλύτερη αίγλη στους αγώνες.

Στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας έγιναν διαλέξεις για θέματα σχετικά με την οργάνωση και διεκπεραίωση των αγώνων, τελετές έναρξης και λήξης, καθώς και αγώνες θαλασσίου σκι και πόλο. Ένα από τα γεγονότα που έκλεψε την παράσταση ήταν ο εντοπισμός ενός υδροπλάνου που βρέθηκε βυθισμένο στη λίμνη σε βάθος 80μ.

Στους αγώνες συμμετείχε ο στρατός ξηράς, το λιμενικό σώμα, η μπάντα του ναυτικού και του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου. Έγινε επίδειξη των ειδικών δυνάμεων καταστροφών. Βατραχάνθρωποι που έκαναν πτώση από ελικόπτερα, αγώνες τηλεκατευθυνόμενων σκαφών, καθώς και εγκατάσταση βομβών βυθού, παρέλαση τη νύχτα με βάρκες φωταγωγημένες. Στους αγώνες πήραν μέρος όμιλοι από όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ομάδες των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας και της Πρέβεζας.

Την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου αποτελούσαν οι Γ. Καλατζής, Γ. Παπαπέτρου, Ν. Πρεβεζάνος, Μ. Πρεβεζάνου, Λάμπρος Τσιτσιμελής, Β. Σιούνης, Σ. Λαζαρίδης, Π. Κρικελής, Λ. Πιστιόλα, Ν. Τσιτσιμελή, Ε. Κρικελή, Ε. Μάντζιου. Οι επιτυχίες και οι διακρίσεις του ήταν αξιοσημείωτες. Στους νικητές απονεμήθηκαν βραβεία, μετάλλια και ένα στεφάνι ελιάς.

Το 1997 γίνονται εκλογές και το Δ.Σ εκλέγει πρόεδρο το Μάρκο Κρικελή και αντιπρόεδρο τον Πέτρο Παπαπέτρου.

Στο μεταξύ εκείνο τον καιρό είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο κολυμβητήριο του Δημοτικού Σταδίου, όπου δημιουργήθηκε τμήμα κολυμβητών. Η συμμετοχή των αθλητών ήταν αθρόα με αποτέλεσμα να διαπρέψουν στη συνέχεια σε πολλά πανελλήνια πρωταθλήματα.

Το όραμα των ανθρώπων του Ναυτικού Ομίλου Αγρινίου δεν σταματούσε εκεί. Αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν στο θαλάσσιο σκι. Έτσι η δραστηριότητα του Ομίλου έφτασε μέχρι την Τριχωνίδα στην περιοχή Ντουγρή. Ο εξοπλισμός και το σκάφος που χρησιμοποιήθηκε, προφέρθηκε από τα μέλη του Ομίλου. Ύστερα από 2 - 3 χρόνια έδρα του έγινε η περιοχή Σταμνά και στη συνέχεια η τεχνητή λίμνη Στράτου, που λειτούργησε ως προπονητικό Κέντρο.

Δήμητρα Λαοπόδη

http://www.anaggelia.gr/index.php?section=column&column_section=themata&column_id=61

2011 ΕΥΧΕΣ




Δειλά δειλά έκανε την εμφάνισή του το 2011, μια χρονιά περίεργη και παράξενη.
Η ελπίδα και η ευχή μας είναι να να καταφέρουμε να βρούμε τη δύναμη και να αλλάξουμε τη ροή των καταστάσεων, να κάνουμε ότι καλύτερο για τον πλανήτη μας, την χώρα μας αλλά και εμάς τους ίδιους.
Να φτιάξουμε ένας κόσμο που να μπορούν τα παιδιά μας να ζουν χωρίς φόβο και άγχος, με ειρήνη, κατανόηση, αλληλοβοήθεια και αλληλοεκτίμηση.
Εναν κόσμο ανθρώπινο και ξάστερο.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ