ΟΙ ΔΗΜΟΙ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ

Διαβάζοντας τον τοπικό τύπο αντιλαμβάνομαι ότι δεν πρόκειται να αλλάξουμε ποτέ.
Είμαστε περίεργος λαός, δεν μας πτοεί ούτε η κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε η οικολογική καταστροφή του τόπου. Ασχολούμαστε όμως με τα κοινά ....

Για να γίνω πιο σαφής, ενωθήκαμε για να φωνάξουμε για μια νέα περιφέρεια που δεν θα έχει καμιά σχέση με την Πελοπόννησο και μπράβο μας και πολύ σωστά, αλλά ενώ ακόμα δεν έχει παρθεί μια οριστική απόφαση από την κυβέρνηση, αρχίσαμε τα πανηγύρια και τις υποψηφιότητες! Συναντήσεις από δω, δείπνα από κει και όπως λέει ένας πολιτευτής: " οι πολίτες" αυτοί τα οργανώνουν και αυτοί πιέζουν τους υποψηφίους (;;;!)

Έχοντας λοιπόν θέμα να απασχολούμαστε, κανένας δεν φαίνεται να ακούει τον δήμαρχο Παλαίρου που φωνάζει για το δάσος που κινδυνεύει για χάρη της Παραϊόνιας οδού, όπου κόπηκαν πολλά δέντρα για να γίνει το έργο και τώρα που σταμάτησε ανέλαβαν δράση διάφοροι λαθροϋλοτόμοι.
Εξάλλου δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με τους κατοίκους στον κόμβο της Συκιάς που γίνονται "νησιώτες" και μάλιστα "υποβρύχιοι" κάθε φορά που πλημμυρίζει η Λυσιμαχεία λόγω έντονων βροχοπτώσεων, γιατί η διώρυγα είναι κλειστή και τα αποστραγγιστικά δεν λειτουργούν.

Και για να γυρίσω εκεί που ξεκίνησα, όσον αφορά τους δήμους πολλά πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα και στο θέμα της Περιφέρειας υπάρχουν αντιδράσεις (όπως του νομάρχη Αχαϊας) και οι προθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι σαφείς.

Όταν όμως διεκδικούμε κάποια πράγματα καλό είναι να φροντίζουμε και την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω. Αν, σαν νομός είμαστε ανοικοκύρευτοι ποιός θα μας εμπιστευτεί την Περιφέρεια; Να προχωράμε λοιπόν μπροστά αλλά να κοιτάμε και στο πλάι γιατί τα προβλήματα εξακολουθούν να υφίστανται και να μεγαλώνουν.
Το ευχάριστο στο όλο θέμα είναι ότι φαίνεται να υπάρχει μια σύμπνοια των πολιτικών φορέων στο νομό.

Γι' αυτό λοιπόν κύριοι περιμένετε να δημιουργηθούν πρώτα οι καρέκλες και μετά να καθίσετε σ' αυτές γιατί μπορεί και να βρεθείτε στο πάτωμα.


2 σχόλια:

ksipnistere είπε...

Προς το Blog σας

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.