ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΒΙΒΛΙΑ

Αν χτυπήσει το παιδί σας τις βραδινές ώρες μην διανοηθείτε να το πάτε στο νοσοκομείο. Θα είναι χάσιμο χρόνου γιατί πολύ πιθανό να μην βρείτε γιατρό ή στην καλύτερη να βρείτε κάποιον περαστικό γιατρό, αλλά να μην μπορεί να βοηθήσει.



Περιστατικό που συνέβη χθες στο νοσοκομείο Αγρινίου:

«Ένα παιδάκι 2 χρονών χτύπησε πέφτοντας στο κεφαλι.Οι γονείς ανήσυχοι το πήγαν στο νοσοκομείο όπου βρέθηκε ένας γιατρός, έριξε μια ματιά και το έστειλε στο χειρουργό.Εκείνος αφού τους έδωσε συμβουλές πως να προσέχουν το παιδί τους (!!!!!!) σε ερώτηση τι να κάνουν απάντησε ότι , αν συνεχίσει να πονάει να το πάνε στο Καραμανδάνειο (βλπ. Πάτρα)».


Τελικά γίνεται τόσος θόρυβος για το νέο νοσοκομείο που χτίζεται και έχουν ξεχαστεί τα βασικά. Ότι «νοσοκομείο» δεν είναι το κτήριο αλλά οι άνθρωποι που εργάζονται μέσα σε αυτό. Κτήρια υπάρχουν πολλά, αλλά δεν θεραπεύουν αρρώστους. Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς που τα επανδρώνουν, δεν είναι αρκετό να έχουν διαβάσει τόνους βιβλία και να έχουν γνώσεις, πρέπει να ξέρουν να τις αξιοποιούν για το σκοπό που υπάρχουν.


Δεν είναι λύση για μια πόλη σαν το Αγρίνιο ακόμη και τα μικρά περιστατικά να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν και να στέλνονται στην Πάτρα ή τα Γιάννενα. Ούτε πρέπει οι γονείς να ζουν μέσα στην ανασφάλεια μην τυχόν συμβεί κάτι στα παιδιά τους και δεν έχουν που να τα πάνε.


Κυρίες και Κύριοι δεν γίνεται να απαιτούμε να μας πάρουν στα σοβαρά σαν Νομό όταν εμείς οι ίδιοι ακυρωνόμαστε. Είναι ντροπή να ζητάμε να λειτουργήσει η ΜΕΘ και ένα απλό χτύπημα να το στέλνουμε στην Πάτρα.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ
1 ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΑΤΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
2 ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. (ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 14 ΕΤΩΝ ΣΤΑ ΜΗ ΕΙΔΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.)
ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΛΕΝΑ είπε...

ναι 2 γιατροι ειναι πολλοι σε ενα νοσοκομειο !!!!!!!! και μαλιστα ο χειρουργος ηταν περαστικος απο κει!!!!! (κοροιδευομαστε;)

Ξερω πολυ καλα οτι μεχρι 14αρων πανε στο παιδων, αλλα σε ικανοποιει που ολοκληρος νομος δεν εχει εστω ενα μικρο δημοσιο παιδιατρικο τμημα για τις πρωτες βοηθειες;

Ειναι τυχαιο που ολοι τα παιδια τους τα πηγαινουν στους ιδιωτες γιατρους;Το θεωρεις λογικο σε περιπτωση αναγκης να χασει τουλαχιστον 1 ωρα πολυτιμο χρονο μια παιδικη ζωη;

Συν το οτι ο νευροχειρουργος που το πηγαν το πρωι (με πληρωμη φυσικα) τους ειπε οτι αυτος καλυπτε εκεινη τη νυχτα το νοσοκομειο και γιατι δεν τον ειδοποιησαν.

ΝΑΙ πολυ καλο νοσοκομειο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΛΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ, ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΕΔΩ.
ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΑ ΞΕΡΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΛΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΛΠ.
ΣΠΑΝΙΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΕΙΔΙΚΟ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ Γ. Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΛΕΝΑ είπε...

Συναδερφισσα (κι εγω νοσηλευτρια σε μεγαλο νοσοκομειο της Αθηνας ειμαι) ναι δεν ζω εκει και μπορει να εχεις δικιο, αλλα φαινεται ολα τα στραβα τυχαινουν σε δικους μου ανθρωπους.
Πριν 2 χρονια που ειχα τον θειο μου πολυ βαρεια ειχαν επισχεση οι γιατροι και περιμεναμε να περασει ο γιατρος απο την Αμφιλοχια να δει τους αρρωστους.
Δεν εχω προσωπικα με κανεναν και φιλους που δουλευουν στο νοσ. Αγρινιου εχω και σε κεντρο υγειας της περιοχης.Βλεπω ομως πως ορισμενες ελλειψεις τις θεωρειται δεδομενες και αυτο με πειραζει.Εγω δεν μενω εκει αλλα μενει η οικογενεια μου και πιστευω οτι δεν ειναι λυση να τους τραβαω καθε φορα στην Αθηνα.