ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Η Παπαστράτειος δημοτική βιβλιοθήκη του Αγρινίου συνεχίζει εδώ και 47 χρόνια να προσφέρει σημαντικό έργο στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, στον τομέα των γραμμάτων και του πολιτισμού κερδίζοντας όλο και περισσότερο κόσμο.
Συνεστήθει από το Δήμο Αγρινίου ως ΝΠΔΔ με βασιλικό διάταγμα από το 1961,επί δημαρχίας κ. Γ. Παπαιωαννου, με δωρεά των Αφων Παπαστράτου.

Το 1984 με νέα δωρεά της Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ. κτίστηκε νέο σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, που περιλαμβάνει βιβλιοθήκη και αίθουσα τέχνης πολλαπλών χρήσεων. Το παλιό κτίριο λειτουργεί ως Μουσείο.

Το κτίριο της βιβλιοθήκης καλύπτει
900τμ.

Διαθέτει 26.000 τόμους βιβλίων με ποικίλη θεματολογία.

Συνολικά 8.273 άτομα είναι εγγεγραμμένα μέλη, ενώ

Υπολογίζεται ότι 30 άτομα επισκέπτονται καθημερινά τη βιβλιοθήκη, από τα οποία τα 16 κατά μέσο όρο δανείζονται βιβλία.


Το 2007, 2810 μέλη δανείστηκαν 4.832 τόμους βιβλίων και γράφτηκαν 82 νέα μέλη.

Μέχρι στιγμής είναι καταχωρημένοι 8.000 τόμοι βιβλίων στο «Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης» που λειτουργεί μέσα στη βιβλιοθήκη.
3 σχόλια:

cook είπε...

ωστόσο όσον αφορά τη λογοτεχνία,τουλάχιστον για ενήλικες,όχι ιδιαίτερα ενημερωμένη σε νεους τίτλους...

ΧΡΥΣΑ είπε...

Κάτι πρέπει να γίνει και με το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης.Το πρόβλημα βέβεια είναι γενικότερο και αφορά όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες της χώρας που υπάγονται στο ΟΠΕΒ και απειλούνται με "λουκέτο" λόγω οικονομικών προβλημάτων.Οι αρμόδιοι πρέπει να δράσουν άμεσα γιατί οι μαθησιακές συνήθειες ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Δεν πρέπει να καταδικάσουμε τα παιδιά μας στην άγνοια!!!

disa είπε...

花鄉,愛情海,百威,為楓精典,比佛利,新阿里山,儷京,御花園,風華,溫莎堡,晴海冷泉,紐芬堡,歐悅,名湖水岸,歐悅,萬里仙境,北極星,皇居,禾楓.湯泉,香緹,湯野,水漾,金色河畔,戀愛,新阿里山,皇家花園,山櫻花,名家,風華,美麗殿,艾蔓,薇星,皇城,泰皇,風雅頌,欣歡,名爵,竹田驛站,薇星,風雅頌,愛摩兒,墾丁,雅柏,天母,威斯堡,嘉賓閣,伊都,衣蝶旅店,樹林月圓,萬里仙境,北極星,華都飯店,馥嘉商務,唐城,雙橡園,百老匯,紫園,夏卡爾,竹林雅緻,好來屋,馬德里,湖山度假,蔚藍海岸,約客頂級,儷灣,真善美,歐香,愛莉園,人客