Οργάνωση Δημοτικών Ιατρείων από το Δήμο Αγρινίου

Μια ακόμη σημαντική κοινωνική δομή, τα Δημοτικά Ιατρεία, θα υλοποιηθεί από το Δήμο Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και με την υποστήριξη της Διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Η οργάνωση και η λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και σε αυτή συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος κ. Μαργαρίτα Σερπάνου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Γιώργος Κραμποκούκης, ο πρόεδρος και ο Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Παντελής Παπαθανάσης και Γιώργος Αγραφιώτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Βαγγγέλης Μαχαλιώτης και το μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου και Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου κ. Παπαθανασίου Κων/νος.
Τα Δημοτικά Ιατρεία πρόκειται να στεγαστούν στο κτίριο δωρεά κληρονόμων Γ. Παπαιωάννου, στη συμβολή των οδών Παλαμά και Βαλαωρίτου, θα στελεχωθούν από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές και θα προσφέρουν δωρεάν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Παύλος Μοσχολιός, με δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Σύλλογο των Εργαζομένων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία Δημοτικών Ιατρείων.
Με τη δημιουργία των Δημοτικών Ιατρείων, που σε πρώτη φάση θα προσφέρουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη με στόχο μελλοντικά να επεκταθεί και σε άλλα θέματα υγείας και πρόνοιας, υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, ενδυναμώνοντας την κοινωνική πολιτική για να στηρίξουμε τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας μας, τα οποία δοκιμάζονται περισσότερο στη σημερινή δύσκολη συγκυρία».
Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, κ. Παντελής Παπαθανάσης, ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να συνεργαστεί με το Δήμο Αγρινίου για τη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωσή του την προσφορά υπηρεσιών υγείας στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου, κ. Γιώργος Κραμποκούκης χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου θα είναι αρωγός σε ότι χρειαστεί, τόσο με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και με υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου τα δημοτικά ιατρεία να λειτουργήσουν κατά τον καλύτερο τρόπο.