Ν.Ε. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Ν.Ε. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
24-3-2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα διαχρονικής σημασίας για τις δυνατότητες των λαών, ανεξάρτητα από τους συσχετισμούς δύναμης, να επιβάλουν την θέλησή τους.
Η φετινή επέτειος συμπίπτει με τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την υπεράσπιση στοιχειωδών δικαιωμάτων. Οι στιγμές που ζούμε σήμερα αποκτούν από όλους και όλες ενεργοποίηση, αυτοοργάνωση και ανάπτυξη της ευθύνης ώστε να σταματήσει η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, η βίαιη συμπίεση των εισοδημάτων, η εργοδοτική αυθαιρεσία, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η συρρίκνωση των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Στα πλαίσια αυτά δεν πρέπει να περάσει και απαρατήρητη η πρωτοφανής πολιτική σκευωρία που δρομολογείται από την κυβέρνηση σε βάρος του πολιτικού μας χώρου και της αριστεράς γενικότερα.
Απ’ την άλλη στην διεθνή σκηνή επικρατεί αναβρασμός και ιδιαίτερα στην πολύπαθη περιοχή της Μ. Ανατολής με τις δήθεν “ανθρωπιστικές” επεμβάσεις των προθύμων της Δύσης που στοχεύουν να κατοχυρώσουν συμφέροντα ενεργειακά και γεωπολιτικά.
Ο ΣΥΝ καλεί όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νεολαία να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος του κόσμου της εργασίας.

Είναι στο χέρι μας η ριζική αλλαγή της πορείας της χώρας μας.
Το Γραφείο Τύπου
της Ν.Ε. ΣΥΝ