ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ


25 Μαρτίου σήμερα και ειναι πολύ σημαντική μέρα για το έθνος μας.
Είναι ημέρα τιμής των ηρώων μας.
Στην πλατεία Μαρίας Δημάδη υπάρχει ένα άγαλμα του Θύμιου Πανουργιά στη μνήμη των πεσόντων της πόλης. κεντρικό στοιχείο είναι ο Πελταστής που είναι πεσμένος μπροστά και πίσω του είναι η Νίκη-Πατρίδα που τον στεφανώνει, ο πολεμιστής του αγώνα του 1821, ο στρατιώτης των πολέμων του 20ου αιώνα, ο Βυζαντινός Διγενής.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σημέρα η παρέλαση στο Αγρίνιο δεν έγινε λόγω των "υπευθύνων" και δευτερευόντως του καιρού. Τόσα χρόνια η παρέλαση ξεκινούσε στις 11 η ώρα, γιατί φέτος οι υπευθυνοι του δήμου όρισαν να ξεκινήσει η παρέλαση στις 12;;; Στην Μπαϊμπά όπου ξεκινούσε η παρέλαση έκτυλίχθηκαν στιγμιότυπα απείρου κάλλους. Η ωρα ηταν 11:30 και ενώ έχει αρχίσει να ψιχαλίζει περνά η κ. Κατσαρή (που μιλούσε στο τηλ) μαζί μετους παρατρεχάμενούς της και δέχθηκαν τα εντονοτατα πάραπονα του κόσμου. Αγανακτισμένοι γονείς που τα παιδιά τους έγιναν "κασάτα" από το κρύο, αφού έγιναν μούσκεμα, διαμαρτύρονταν γιατί δεν ξεκινούσε η παρέλαση. Τι περίμεναν;; Να πιουν οι επίσημοι το καφέ τους και το ουζάκι τους!!! Αίσχος ούτε μια παρέλαση δεν μπορούν να οργανώσουν οι σοσιαλδημοκράτες του δήμου! Και βεβαια θα πει κανεις τι να κάνουν να τα βάλουν με το καιρό;;; Ναι αλλά ο καιρός είχε δειξει τα δόντια του απο το πρωι(είχε ξαναβρέξει πριν γύρω στις 9)! Όλο αυτο το αίσχος θα μπορούσε να αποφευχθεί αν παιρναν ένα τηλέφωνο στο μετεωρολογικό σταθμό του Στρατιωτικού αεροδρομίου (132ΣΜ) που κάνει διαθέτει τοπική πρόγνωση (τονίζω τη λέξη τοπική δηλαδή πρόγνωση για το αν θα βρέχει πάνω απο το Αγρίνιο και για πόση ώρα)Αν κανανε αυτό το τηλέφωνο απο χθές ή νώρις το πρωι σήμερα θα ξέραν ότι από τις 10:30 έως τις 12 παρα δεν θα βρέχει και έτσι θα μπορούσαν να αλλάξουν την ώρα της παρέλασης! Όσο για την αντιδήμαρχο των πολιτιστικών, ούτε παρέλαση, δεν μπορεί να δημιοργανώσει, μόνο για ψευτοεκδηλωσεις θολοκουλτούρας στο παπαστράτειο είναι μαζί με όλες τις θείτσες του Αγρινίου! Κρίμα τα παιδάκια που περίμεναν με λαχτάρα να παρελάσουν και γυρίσανε σπίτι με πνευμονία , αφού αναγκάστηκαν να περίμένουν τους κοτζαμπάσηδες (ενν. επισήμους)! Ντροπή νροπή, αίσχος,αίσχος!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σε απάντηση του παραπάνω σχολίου: κάθε χρόνο και στις δύο εθνικές επετείους η παρέλαση ξεκινά στις 12 ακριβώς εδώ και χρόνια. Τι να κάνουμε φέτος έτυχε να ρίχνει και χαλάζι. Τι ώρα δηλαδή θα μπορούσε να γίνει η παρέλαση στις 10.30 δεν είχε τελειώσει ούτε η δοξολογία στη μητρόπολη, ή το απόγευμα (που ακούστηκε να γίνεται η παρέλαση σύμφωνα με τον καιρό ;;;)Τώρα όσον αφορά τις εκδηλώσεις που γίνονται στο παπαστράτειο είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογες. Και μην ξεχάσω να πω και για τα "παιδάκια της παρέλασης" όλοι μας έχουμε παρελάσει με κρύο και βροχή - πνευμονία δεν πάθαμε ποτέ (βλ.πνευμονία:μόλυνση πνευμόνων που προκαλείται από ιούς, μύκυτες, μικρόβια, παράσιτα....)

Ανώνυμος είπε...

Εμείς κείνα τα χρόνια που κάναμε παρέλαση με κρύα και βροχές , που μάλιστα ξεκινούσαμε πιο πάνω απ’ τα Καραπανέικα κοντά σχεδόν στο Οικονομικό γυμνάσιο πάθαμε τίποτα; Δεν ντρέπεσαι ρε Μοσχολιέ κι εσύ και τα ρεμάλια τα Τσιράκια σου; Δεν φταίει ο καιρός μα ο κακό σας ο καιρός και ο ψυχρός που πάτε για να κάνετε τ΄Αγρίνιο Αλβανία.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΧΡΥΣΑ
Μήπως είσαι ιατρός;
Μήπως έχεις και συγγένεια;
Έτσι δικαιολογούνται οι απόψεις σου.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
ΧΡΥΣΑ ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο Ή ΑΔΕΛΦΟΣ-Η- ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Σωστα, ο δήμος έπρεπε να κανει... βουντου μπας και φτιάξει ο καιρός.
Μα είστε σοβαροι;
Αν ακυρωνε ο δημος την πααρέλαση και έφτιαχνε ο καιρός, πάλι τώρα θα βρίζατε...

trixonidanews είπε...

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης και τιμής στους αγωνιστές του '21 και δε χρειάζονται τέτοιες αντιπαραθέσεις.

http://trixonidanews.blogspot.com

Νέο blog με νέα και ειδήσεις που αφορούν την επαρχία Τριχωνίδας και γενικά όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ανώνυμος είπε...

1. Δεν χρειάζεται να είναι γιατρός κάποιος για να ξέρει ότι η πνευμονία δεν έχει καμία σχέση με τη βροχή και το κρύο γενικότερα 2. Ουκ ολίγες φορές έχει γίνει παρέλαση με βροχή. Αλλά ως φαίνεται όχι μόνο για την πνευμονία δεν ξέρεις αλλά ούτε την ακριβή ώρα της παρέλασης (που εδώ και χρόνια ξεκινά στις 12 το μεσημέρι). Προτιμότερο είναι να είμαστε σαφείς, ενημερωμένοι και να έχουμε μια σφαιρική άποψη για αυτά που γράφουμε.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο ( που προφανώς νομίζει ότι είμαι άλλη) Δεν είμαι η Χ.Κ. και δεν έχω καμία σχέση με το δημοτικό συμβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΑ "ΠΑΤΡΟ ΑΛΛΙΩΣ". ΜΗΝ ΚΑΡΦΩΝΕΣΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αν μπεις στο blog μου ίσως καταλάβεις ότι κάνεις λάθος.
http://agriniozapanti.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Η δημοτική αρχή του Αγρινίου διαχρονικά έχει δείξει ασέβεια τόσο στους θεσμούς του κράτους όσο και αυτούς της δημοκρατίας. Εκτός από το χθεσινό περιστατικό, όπου οι υπεύθυνοι έβλεπαν να πέφτει χαλάζι και δεν ματαίωναν την παρέλαση, ταλαιπωρώντας πολίτες, γονείς και μαθητές, υπάρχει και ένα ακόμη άγνωστο περιστατικό. Στην παρέλαση της 25ης/3 του 2007 η δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε την 132ΣΜ, (σε επίδειξη ασέβειας προς τις Εν. Δυνάμεις) ότι άλλαξε ο τόπος κατάθεσης στεφάνου (έγινε τότε στην πλ.Δημάδη) με αποτέλεσμα το άγημα να ψάχνει μάταια τους επίσημους (σαν να έψαχνε ψύλλους στα άχυρα), την ώρα που η κατάθεση γινόταν λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πάνω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Απόδειξη η απαγόρευση του Κώδικα Da Vinci!!! Σε αυτή την περίπτωση στο σκεπτικό της δημοτικής αρχής βάρυναν πολύ οι ισχυρότατες θρησκευτικές(χριστιανικές) οργανώσεις της. Έτσι ο Δήμος Αγρινίου κατάφερε το απίστευτο : να συνδυάσει (προφανώς σουρεαλιστικά) σοσιαλισμό και ελληνοχριστιανισμό! Ας μην βιαστεί όμως να πει κανείς ότι η δημοτική αρχή έχει διχασμό προσωπικότητας! Υποκρισία και ψηφοθηρία κυριαρχούν τον χαρακτήρα της. Ικανοποιεί από τη μια τους πολλούς αριστεριστές της πόλης που χάρηκαν με την γελοιοποίηση της παρέλασης και την ταλαιπωρία των μαθητών, και από την άλλη τους θεομπαίχτες της δεξιάς με την αντιδημοκρατική απαγόρευση μιας ταινίας. Έτσι το Αγρίνιο έγινε «πόλη να ζεις», έχοντας πολίτες ικανοποιημένους, και πολιτικούς καλά θρονιασμένους στις «καρέκλες».