Εκτροπής Συνέχεια


Θυμάστε τι σας έγραψα για την εκτροπή του Αχελώου;
(
http://myagrinio.blogspot.com/2009/02/blog-post.html )

Ήρθε λοιπόν ο κος πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κ. Μητσοτάκης και είπε ότι: «Η εκτροπή του Αχελώου δικαιολογημένα απασχολεί την Αιτ/νία. Και ένας από τους στόχους μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είναι να διαμορφώσουμε ως Επιτροπή ξεκάθαρη και αντικειμενική άποψη για αυτό το θέμα και τότε θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε».

ΤΩΡΑ θα διαμορφώσουν άποψη;

Τόσα χρόνια δηλαδή (από τη δεκαετία του ’30 ) που έκαναν τα σχέδια για φράγματα, σήραγγες κ.α. τεχνικά έργα, που έκαναν όλα τα οικονομικά αλισβερίσια δεν είχαν άποψη;

Αλλά το θράσος των πολιτικάντηδων δεν σταματάει εδώ. Έρχεται ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αιτ/νίας και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, με την φαενή ιδέα να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης για τον Αχελώο με ανοιχτό το ενδεχόμενο για διάλογο με στόχο την αποκόμιση αντισταθμιστικών οφελών για τον νομό.!!!!!!!!!!!

Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κος Κουρουμπλής σε επιστολή που έστειλε στους φορείς του νομού λέει: «Οφείλουμε να ανοίξουμε έναν χωρίς ταμπού, δημιουργικής αναταραχής γόνιμο διάλογο, μέσα από συνέδρια, ημερίδες και συζητήσεις που θα αναδείξουν και θα καθιερώσουν το ζήτημα αυτό ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας … »

Φέξε μου και γλίστρησα.

Μας κοροϊδεύουν και εμείς του ακούμε και όχι μόνο, αλλά τους ψηφίζουμε κιόλας και θέλουμε να δει ο τόπος μας καλύτερες μέρες. Αμ, δε! Έτσι θα πάμε μπροστά, με νέες επιτροπές που θα ανεβάσουν τα έξοδα και θα γεμίσουν τις τσέπες μερικών; Ποια θα είναι αυτά τα οφέλη που θα αντισταθμίσουν τις καταστροφές που θα επιφέρει η εκτροπή στο νομό μας; Αλλά όμως μην παραπονιέστε θα κάνουμε διάλογο χωρίς ταμπού!!!!! Ναι βρε θα κάνουμε και συνέδρια και ημερίδες και πανηγύρια, θα στήσουμε και τσίρκο. Και μια ωραία ημέρα θα ψάχνουμε τα πλούσια νερά του Αχελώου και δεν θα τα βλέπουμε και τσάμπα θα τρέχουμε στον οφθαλμίατρο. Τότε θα μας πουν «μα τι κάνετε έτσι, δεν σας κάναμε συνέδρια και φορέα διαχείρισης; Δεν το καταλάβατε; Τι κρίμα! ».

Αυτά τα σιγανά ποτάμια είναι πολύ επικίνδυνα και πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που σκέφτονται έτσι και θα θελήσουν να επωφεληθούν της κατάστασης.

Για την οικολογική καταστροφή ούτε λέξη βέβαια, ούτε για το τεράστιο κόστος σε μια εποχή δύσκολη για όλους, γιατί εμείς θα πληρώσουμε στο τέλος ακόμα κι αν δεν γίνει το έργο.