3 ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


8:30μμ, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Μόνο 3 μέρες απομένουν για την Ώρα της Γης και η ενθουσιώδης ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας κορυφώνεται, όσο πλησιάζουμε στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη. Περισσότεροι από 350 δήμοι και κοινότητες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους ενώ και η συμμετοχή των πολιτών αυξάνεται αλματωδώς, αγγίζοντας τις 32.000 ατομικές εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ώρας της Γης 2009.
(http://www.earthhour.org/news/gr:el)


Η δυναμική συμμετοχή της χώρας μας αποτυπώνεται και στον αριθμό φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων που έχουν δηλώσει το «παρών» και προετοιμάζουν ήδη πρωτότυπες δράσεις ευαισθητοποίησης και όχι μόνο. Οι αριθμοί που ακολουθούν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

--369 δήμοι και κοινότητες από ολόκληρη τη χώρα (ανάμεσά τους και ο Δήμος Αγρινίου)
--Περισσότερες από 32.000 ηλεκτρονικές εγγραφές πολιτών
--212 σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα
--710 επιχειρήσεις
--182 φορείς

Μόνο στη διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, χρήστες του διαδικτύου έχουν δημιουργήσει σχετικές ομάδες που αριθμούν περισσότερα από 100.000 μέλη

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη!


«Η πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή των Ελλήνων στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Ώρας της Γης 2009, αποδεικνύει ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν συνειδητοποιήσει την απειλή της κλιματικής αλλαγής και δείχνουν έτοιμοι να δράσουν για την αναχαίτιση της περιβαλλοντικής κρίσης. Ελπίζουμε ότι το ηχηρό μήνυμα που θα στείλουν στις 28 Μαρτίου περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι από ολόκληρο τον πλανήτη θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους παγκόσμιους ηγέτες», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.