HUMANITY GOODBYE

Ένα τραγούδι των Scorpions με πολύ νόημα, που αξίζει να το ακούσετε. :)

Χωρίς παρέλαση λόγω βροχής (;)


Όπως μου γράφει ένας καλός διαδικτυακός φίλος ( http://myagrinio.blogspot.com/2009/03/25.html ) δεν έγινε η παρέλαση στο Αγρίνιο όχι μόνο λόγω βροχής, αλλά και λόγω κακής οργάνωσης.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατόν να υπολογίσει κανείς τον καιρό, αλλά εφόσον έχουν συγκεντρωθεί τα παιδιά και είναι έτοιμα, πρέπει να παίρνονται γρήγορες αποφάσεις.
Αφού δεν βρέχει ξεκινάς την παρέλαση αμέσως για να προλάβεις.
Λυπάμαι πολύ να μαθαίνω τέτοια πράγματα και πάνω απ' όλα λυπάμαι που τα παιδιά έφαγαν όλο το κρύο και τους έμεινε η απογοήτευση.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ


25 Μαρτίου σήμερα και ειναι πολύ σημαντική μέρα για το έθνος μας.
Είναι ημέρα τιμής των ηρώων μας.
Στην πλατεία Μαρίας Δημάδη υπάρχει ένα άγαλμα του Θύμιου Πανουργιά στη μνήμη των πεσόντων της πόλης. κεντρικό στοιχείο είναι ο Πελταστής που είναι πεσμένος μπροστά και πίσω του είναι η Νίκη-Πατρίδα που τον στεφανώνει, ο πολεμιστής του αγώνα του 1821, ο στρατιώτης των πολέμων του 20ου αιώνα, ο Βυζαντινός Διγενής.

3 ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


8:30μμ, Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Μόνο 3 μέρες απομένουν για την Ώρα της Γης και η ενθουσιώδης ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας κορυφώνεται, όσο πλησιάζουμε στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη. Περισσότεροι από 350 δήμοι και κοινότητες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους ενώ και η συμμετοχή των πολιτών αυξάνεται αλματωδώς, αγγίζοντας τις 32.000 ατομικές εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της Ώρας της Γης 2009.
(http://www.earthhour.org/news/gr:el)


Η δυναμική συμμετοχή της χώρας μας αποτυπώνεται και στον αριθμό φορέων, σχολείων και επιχειρήσεων που έχουν δηλώσει το «παρών» και προετοιμάζουν ήδη πρωτότυπες δράσεις ευαισθητοποίησης και όχι μόνο. Οι αριθμοί που ακολουθούν αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

--369 δήμοι και κοινότητες από ολόκληρη τη χώρα (ανάμεσά τους και ο Δήμος Αγρινίου)
--Περισσότερες από 32.000 ηλεκτρονικές εγγραφές πολιτών
--212 σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα
--710 επιχειρήσεις
--182 φορείς

Μόνο στη διάσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, χρήστες του διαδικτύου έχουν δημιουργήσει σχετικές ομάδες που αριθμούν περισσότερα από 100.000 μέλη

Η Ελλάδα παραμένει σταθερά πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη!


«Η πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή των Ελλήνων στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Ώρας της Γης 2009, αποδεικνύει ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν συνειδητοποιήσει την απειλή της κλιματικής αλλαγής και δείχνουν έτοιμοι να δράσουν για την αναχαίτιση της περιβαλλοντικής κρίσης. Ελπίζουμε ότι το ηχηρό μήνυμα που θα στείλουν στις 28 Μαρτίου περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι από ολόκληρο τον πλανήτη θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους παγκόσμιους ηγέτες», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του WWF Ελλάς.


ΜΕΘ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: 40 ημέρες ή 3 μήνες;


Τα πράγματα φαίνεται να παίρνουν το δρόμο τους για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου, έπειτα από την τοποθέτηση Διευθυντή και Νευροχειρουργού.
Σύμφωνα με τον διοικητή κ. Γρηγορόπουλο υπάρχουν ήδη 3 γιατροί και κρίνονται ξανά άλλες 2 θέσεις. Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδεύονται 15 νοσηλευτές για να επανδρώσουν την ΜΕΘ.
Στην αρχή θα λειτουργήσουν 2-3 κλίνες, με προοπτική να γίνουν 6-7 στη συνέχεια. Μένει ακόμα να γίνει ο διαγωνισμός για κάποια υλικά και μηχανήματα που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της και σύμφωνα με τον κ. Διοικητή η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αγρινίου θα ανοίξει σε 40 ημέρες, αλλά μπορεί και σε 3 μήνες.
Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να περιμένουμε ακόμα και 3 μήνες να ευοδωθεί η προσπάθεια αυτή, μιας και δεν νοείται ένας τόσο μεγάλος νομός να μην μπορεί να νοσηλεύσει οξεία και βαριά περιστατικά και να τα διώχνει στην Πάτρα και το Γιάννενα.

SKYWALKER (Escape To Freedom)

Το συγκεκριμένο μουσικό έργο ανήκει και αυτό στην οικογένεια "On Air" (τέταρτο στην σειρά), περιέχει δώδεκα μουσικές συνθέσεις (οκτώ ορχηστρικές και τέσσερις με στίχο, εκ των οποίων οι δύο με Ελληνικό στίχο). Οι μουσικές επιρροές όσον αφορά το μουσικό ύφος του έργου είναι από new age, soundtrack, chillout.

Αφορμή για αυτή την έκδοση αποτέλεσε η απώλεια δύο φίλων σε ατύχημα με υπερελεφρό αεροσκάφος στις 10 Μαρτίου 1996. Μια μίξη συναισθημάτων όπως η φιλία, η χαρά της πτήση και η επιθυμία να μην ζήσουμε ξανά μια τέτοια απώλεια. Είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Δημήτρη Παπαιωάννου και της Εύης Στρατούλη και πραγματοποιήθηκε με την ευγενή συμπαράσταση της Αερολέσχης Αγρινίου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κωνσταντίνος Σαμψών (Μουσική)
Ιωακείμ Σκόνδρας (Στίχοι)
Κωνσταντίνος Σπύρου (Ενορχήστρωση στα "Eagle has Fallen I & II")
Διώνη (Διαλεχτή Βερτσάγια) (Ερμηνεία στα 1, 3, 7)
Ακης Αγραφιώτης (Ερμηνεία στο 5)
Χρήστος Αλεξάκης (Πιάνο)
Αντώνης Κουκοδήμος (Φλάουτο στο "Is Life a Dream ?")
Μιχάλης Κραουνάκης (Σαξόφωνο στο "Is Life a Dream ?")
Γιώργος Πρινιωτάκης (Ηχοληψία - Επεξεργασία Ηχου)

ΠΗΓΗ:

http://ksamson.com/grk/musicproject_no7.html


Ποιός Φταίει;;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: "όλα τα ποντικια να πηδήξουν στη θάλασσα γιατί το πλοίο βουλιάζει" .


Αναφέρομαι στο βούλιαγμα του Παναιτωλικού, όπου μετά από ακόμα μια ήττα, ο ένας μετά τον άλλο παραιτούνται. Αρχής γενομένης από τον προπονητή Κ. Κεχαγιά και το επιτελείο του και στη συνέχεια η πώληση των μετοχών απο τον πρόεδρο. (!)

Και οι δύο με τη συμπεριφορά τους έδειξαν ποιοι πραγματικά είναι.


Ο μεν προπονητής δεν είχε το θάρρος να βγει στη συνεντευξη μετά τον αγώνα και να ζητήσει συγνώμη για το κατάντημα της ομάδας και το μαύρο χάλι της, παρά έτρεξε να κρυφτεί στ' αποδυτήρια με την ουρά στα σκέλια.Και όταν τον παρακαλάγαν να βγεί απαντούσε ότι δεν ήταν έτοιμος!!! Συμπεριφορά που δεν δείχνει άνθρωπο που μπορείς να στηρίζεσαι πάνω του!!! Ο κ. Κεχαγιάς πληρώθηκε πολύ ακριβά για 2 αγώνες εκτός έδρας που κέρδισε, στην ουσία πληρώθηκε για να κοροϊδέψει τους πάντες για την ανικανότητά του. Με τι μούτρα θα πάει τώρα σε άλλη ομάδα;
(ή όλα ήταν σκηνοθετημένα για να πάει σε άλλη ομάδα πιο βόρεια; )


Απ' την άλλη ο πρόεδρος στην ανακοίνωσή του δήλωσε ότι είχε δώσει περιθώριο 4-5 χρόνια στην ομάδα. Και μετά; Ελαφρά τη καρδία λοιπόν πουλάει το πακέτο στον "πρώτο τυχόντα" σαν "καλός Αγρινιώτης και καλός οπαδός". Αυτή η ανακοίνωση δείχνει πόσο σοβαρά είχε πάρει την αγορά της ομάδας και πόσο τον ενδιέφερε το μέλλον της.

Κε Κωστούλα δεν εγκαταλείπουν έτσι, πάρτε παράδειγμα τους προέδρους των μεγάλων ομάδων τόσα χρόνια πόσα καλά και άσχημα έχουν περάσει και είναι ακόμα εκεί, γιατί γι' αυτούς δεν είναι μόνο επιχείρηση αλλά πάθος και αγάπη. Κάτι που φαίνεται ότι λείπει από σας.



ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΑΡΑΓΕ;


ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ;


Υπάρχουν και κάποιοι καλοπληρωμένοι παίκτες που έπρεπε να κάνουν σωστά την δουλειά τους, σαν καλοί επαγγελματίες. Που ήταν λοιπόν αυτοί οι παίκτες; Πληρώνονται να κάνουν μια δουλειά περα από το πάθος για το ποδόσφαιρο ή την ομάδα. Αν ήταν σε άλλη επιχείρηση θα τους είχαν διώξει από καιρό, όμως εδώ τους δίνουν συνέχεια ευκαιρίες.Και δεν αρκεί να τρέχουν 1-2, χρειάζονται όλοι οι παίκτες.


Αυτός που πληρώνει την νύφη είναι ο λαός του Αγρινίου που γεμίζει ελπίδες στην αρχή της χρονιάς για μια ανοδική πορεία και στη συνέχεια πέφτει στον Καιάδα. Εκεί που τον σπρώχνουν οι ίδιοι άνθρωποι που τον χρειάζονται.Τον κάνουν μπαλάκι, τον χρησιμοποιούν και δεν του λένε ούτε ένα ευχαριστώ ή μια συγνώμη.Αυτός ο κόσμος είναι που στηρίζει πραγματικά την ομάδα, που τρέχει σε κάθε άκρη της Ελλάδας να ζητωκραυγάσει. Αυτός ο κόσμος είναι ο μεγάλος ΧΑΜΕΝΟΣ της υπόθεσης.

Εκτροπής Συνέχεια


Θυμάστε τι σας έγραψα για την εκτροπή του Αχελώου;
(
http://myagrinio.blogspot.com/2009/02/blog-post.html )

Ήρθε λοιπόν ο κος πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κ. Μητσοτάκης και είπε ότι: «Η εκτροπή του Αχελώου δικαιολογημένα απασχολεί την Αιτ/νία. Και ένας από τους στόχους μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είναι να διαμορφώσουμε ως Επιτροπή ξεκάθαρη και αντικειμενική άποψη για αυτό το θέμα και τότε θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε».

ΤΩΡΑ θα διαμορφώσουν άποψη;

Τόσα χρόνια δηλαδή (από τη δεκαετία του ’30 ) που έκαναν τα σχέδια για φράγματα, σήραγγες κ.α. τεχνικά έργα, που έκαναν όλα τα οικονομικά αλισβερίσια δεν είχαν άποψη;

Αλλά το θράσος των πολιτικάντηδων δεν σταματάει εδώ. Έρχεται ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αιτ/νίας και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απ. Κοιμήσης, με την φαενή ιδέα να δημιουργηθεί ένας φορέας διαχείρισης για τον Αχελώο με ανοιχτό το ενδεχόμενο για διάλογο με στόχο την αποκόμιση αντισταθμιστικών οφελών για τον νομό.!!!!!!!!!!!

Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κος Κουρουμπλής σε επιστολή που έστειλε στους φορείς του νομού λέει: «Οφείλουμε να ανοίξουμε έναν χωρίς ταμπού, δημιουργικής αναταραχής γόνιμο διάλογο, μέσα από συνέδρια, ημερίδες και συζητήσεις που θα αναδείξουν και θα καθιερώσουν το ζήτημα αυτό ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας … »

Φέξε μου και γλίστρησα.

Μας κοροϊδεύουν και εμείς του ακούμε και όχι μόνο, αλλά τους ψηφίζουμε κιόλας και θέλουμε να δει ο τόπος μας καλύτερες μέρες. Αμ, δε! Έτσι θα πάμε μπροστά, με νέες επιτροπές που θα ανεβάσουν τα έξοδα και θα γεμίσουν τις τσέπες μερικών; Ποια θα είναι αυτά τα οφέλη που θα αντισταθμίσουν τις καταστροφές που θα επιφέρει η εκτροπή στο νομό μας; Αλλά όμως μην παραπονιέστε θα κάνουμε διάλογο χωρίς ταμπού!!!!! Ναι βρε θα κάνουμε και συνέδρια και ημερίδες και πανηγύρια, θα στήσουμε και τσίρκο. Και μια ωραία ημέρα θα ψάχνουμε τα πλούσια νερά του Αχελώου και δεν θα τα βλέπουμε και τσάμπα θα τρέχουμε στον οφθαλμίατρο. Τότε θα μας πουν «μα τι κάνετε έτσι, δεν σας κάναμε συνέδρια και φορέα διαχείρισης; Δεν το καταλάβατε; Τι κρίμα! ».

Αυτά τα σιγανά ποτάμια είναι πολύ επικίνδυνα και πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλοι πολλοί που σκέφτονται έτσι και θα θελήσουν να επωφεληθούν της κατάστασης.

Για την οικολογική καταστροφή ούτε λέξη βέβαια, ούτε για το τεράστιο κόστος σε μια εποχή δύσκολη για όλους, γιατί εμείς θα πληρώσουμε στο τέλος ακόμα κι αν δεν γίνει το έργο.

Χαμένα Όνειρα

Όπως λέει κι ένας φίλος τι να πει ο Λευτέρης και τα άλλα παιδιά που τρέχουν πίσω από την ομάδα;;

Μήπως να μπουν αυτοί να παίξουν μπάλα;; Με την αγάπη που δείχνουν σίγουρα θα νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο.

ΚΑΝΕΙΣ δεν σκέφτεται τους αγνούς φιλάθλους που στηρίζουν τον καθε αγώνα.
Πρέπει μια φορά να παίξουν με ΑΔΕΙΑ κερκίδα να νοιώσουν τη διαφορά.



Κάτω, κάτω και πιο κάτω ...


"Κάτω, κάτω και πιο κάτω

και πολύ πιο παρακάτω ... "


που λέει και το τραγούδι.


Πάλι έχασε ο Παναιτωλικός με 2-1 από τη Δράμα. :(

Τι να φταίει άραγε;; Να΄ναι οι απόκριες; Να φταίει που αύριο θα πετάξουμε τον χαρταετό και σκέφτονται αν ειναι καλά τα ζύγια;;


Μα να πηγαίνει μέχρι την πηγη και να μην πίνει νερό!

Τον ματιάσανε φαίνεται και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Μάλλον πρέπει να αλλάξει τακτική για να δούμε μια άσπρη μέρα και να μην κάνουν απλώς εκδρομή κάθε Κυριακή.


Για να σοβαρεφτούμε λίγο!