ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ





Μια σπουδαία κοινωνική δομή, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου και της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εγκαινιάστηκε την Κυριακή 15 Μαΐου από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κοσμά.
Πρόκειται για μια δραστηριότητα στην οποία άπορα άτομα και οικογένειες, που θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται δωρεάν αγαθά που εξυπηρετούν τις καθημερινές βιοτικές τους ανάγκες.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται σε κτήριο που μισθώνει ο Δήμος Αγρινίου στην οδό Βλαχοπούλου 13, το οποίο διαμορφώθηκε στα πρότυπα ενός σύγχρονου παντοπωλείου με προϊόντα τα οποία προσφέρουν επιχειρήσεις αλλά και πολίτες μέσω των ενοριών και με το συντονισμό της Μητρόπολης.
Εξαιρετική χαρακτήρισε τη δραστηριότητα του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, υπογραμμίζοντας τη διαρκή συνεργασία που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εκκλησία κυρίως σε ζητήματα πρόνοιας.
" Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εκκλησία είναι δύο φορείς που πρέπει να έχουν καθημερινά συνεργασία πρώτα και κύρια σε θέματα πρόνοιας.
Αποφασίσαμε, λοιπόν, από κοινού με την Μητρόπολη να δημιουργήσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, γιατί σήμερα που η χώρα μας βιώνει αυτή τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας, που δε διαθέτουν ούτε τα ελάχιστα αναγκαία αγαθά για την επιβίωσή τους."
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μοσχολιός στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης που πρέπει να δείξουμε όλοι, ιδιαίτερα στις σημερινές δυσκολίες.
Τέλος ο κ. Μοσχολιός ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά για την άριστη συνεργασία και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και της εκκλησίας χορηγούς και εθελοντές.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας κ Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς τόνισε ότι η εκκλησία ποτέ δεν έπαυσε να προσφέρει και να βοηθά συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.
"Το θέλημα του Κυρίου μας, η φωνή της Εκκλησίας μας και το παράδειγμα των Αγίων Πατέρων μας, ακούγοντας και συνεχίζοντας η Μητρόπολή μας, με τα αγωνιστικά της στελέχη, κληρικούς και λαϊκούς, τη συνεργασία του κ. Δημάρχου και των συνεργατών του, προσφέρει στην πόλη μας και την περιοχή αυτό το κέντρο αγάπης και προσφοράς , το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να βοηθήσει αδελφούς που έχουν αληθινή και πραγματική ανάγκη. Για να χαρίσει αγάπη και παρηγοριά, για να διώξει τη φοβία και την αγωνία των ανθρώπων που στερούνται των απαραίτητων αγαθών."
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η αντιδήμαρχος κ. Μαργαρίτα Σερπάνου.
Στη τελετή εγκαινίων του Κοινωνικού Παντοπωλείου παραβρέθηκαν η βουλευτής κα Σοφία Γιαννακά , ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής , ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αγρινίου κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, εκπρόσωποι Φορέων , Συλλόγων και Αρχών, ιερείς και πολίτες.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ
AGRINO - ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. -CARREFOUR
κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ
ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΦΟΙ Π. ΚΟΥΤΕΡΗ Ο.Ε.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Β.Ε.Ε. - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ -ΑΦΟΙ ΧΟΥΣΗ Ο.Ε.
ΑΦΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΟΙ
ΟΙΚΟΖΥΜΗ Ε.Π.Ε. - ΝΕΡΟΜΑΝΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ
ΟΙΚΟΑΓΟΡΑ - ΚΡΙΚΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΦΟΙ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ Ο.Ε.
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
ΖΑΚΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΡΕΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
ΛΑΖΑΡΙΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -ΠΤΗΝΟΠΩΛΕΙΑ
ΡΑΜΟΥ - Εμπόριο Υφασμάτων
ΦΙΡΜΑ
ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ ΜΠΑΛΤΑΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΤΣΟΥΠΗΣ