Η ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Συζητήθηκε χθες (Τρίτη 24 Μαΐου) στο Λουξεμβούργο , έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, το ζήτημα της εκτροπής του ποταμού Αχελώου.
Στη συζήτηση από τους φορείς παρέστησαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Υφαντής, η Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κα Μαρία Φούντα και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής.
Από την ομάδα των νομικών παραστατών των φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας παρέστησαν ο κ. Νίκος Αλιβιζάτος, η κα Λούση Κιουσοπούλου, ο κ. Γιώργος Χριστοφορίδης, ο κ. Νίκος Χατζής, ο κ. Βασίλης Δωροβίνης και η κα Αλίκη Τερζή.
Όπως ανακοινώθηκε, οι προτάσεις της Εισαγγελέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, θα κατατεθούν μέχρι 15 Σεπτεμβρίου και η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται στο τέλος του έτους.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:
« Συνεπείς στον αγώνα που δίνουν οι φορείς του Νομού κατά της εκτροπής ου Αχελώου παρευρεθήκαμε στην πλέον κρίσιμη διαδικασία , στη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Η παρουσία μας νομίζω ότι είναι συγκροτημένη. Οι νομικοί μας έθεσαν όλα τα επιχειρήματα που διαθέτουμε και που μας έχουν δικαιώσει μέχρι σήμερα.
Αναμένουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου από την οποία θα εξαρτηθεί και η τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε τον αγώνα, μέχρι το έργο αυτό που θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο αλλά και στην εθνική οικονομία ματαιωθεί οριστικά».