ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Την πλήρη αντίθεση του Δήμου Αγρινίου στο ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στη θέση Άγριλος του Δήμου Αμφιλοχίας, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, μετά από πρόταση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού.
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αγρινίου τόνισε ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τη δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών δίχως να έχει προηγηθεί διάλογος με τους τοπικούς φορείς.
«Πιστεύω ότι το Υπουργείο πρέπει να αναθεωρήσει την άποψή του, γιατί έλαβε μια απόφαση χωρίς πριν να έχουν ενημερωθεί οι τοπικοί φορείς και χωρίς να γνωρίζει τις πραγματικές συνθήκες ενός χώρου που ιδιοκτησιακά δεν ανήκει σε Υπουργείο αλλά στο Δήμο Αμφιλοχίας.
Το Στρατόπεδο που προτείνεται για Κέντρο Μεταναστών είναι ένας εγκαταλελειμμένος χώρος που δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές για να φιλοξενήσει μετανάστες, ενώ βρίσκεται και σε προστατευόμενη περιοχή από την συνθήκη NATURA.
Νομίζω ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τη δημιουργία κέντρου Μεταναστών δεν πρέπει να αφορά περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία που δεν έχουν μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά περιοχές στις οποίες παρατηρείται έντονο ρεύμα μεταναστών .
Προτείνω λοιπόν με απόφαση που θα λάβουμε, να εκφράσουμε την αντίθεση μας στη δημιουργία του Κέντρου Μεταναστών στη θέση Άγριλος, που μπορεί να μην ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγρινίου, είναι όμως ένα θέμα που μας αφορά ».